Új hobbi

2011.09.04. 20:01

Az elmúlt pár hétben már teljesen használhatatlan vagyok. Nem tudok mit kezdeni magammal. Ennek orvoslása képpen került elő a Sims 2. Soha életemben nem gondoltam, volna, hogy minőségi szórakozást tud nyújtani egy alapvetően lányos játék, és láss csodát, mégis így van.

Szerintem az emberek többsége imád építeni. Ezért imádtam mindig a stratégiai játékokat is. Nem az volt a lényeg, hogy a mission telejsüljön és minél hamarabb legyakjam az ellenséget, hanem az, hogy minél nagyobb legyen a falu/város és mindél magasabb level-en legyen az egész. Tiszta kocka duma, de éltem haltam az építésért.

Jó pár évvel ezelőtt láttam utoljára a Sims 2-t és most meg egyik csapásról a másikra került elő. Talán még Nikivel beszélgettünk róla és egyik le is szedtük. Másnap reggel ébredés után titkon arra vágytam, hogy tegyük fel és nézzük, meg hogy hogyan is kell benne házat építeni, de ezt nem nagyon mertem Niki elé terjeszteni, főleg hogy így is kockának tart, hát még ha rögtön a reggeli puszi után azzal fogadom, hogy én most Sims-ezni akarok.
Ezért inkább a szokásos reggeli hömbölgés és szenvedés után felvezettem, hogy reggeli közben akár meg is nézhetnénk valami közepesen szar 90-es évek beli filmet - ja mert hogy ez a másik nagy sztár elfoglaltság mostanság, hogy régi szar filmeket nézek.

Erre Niki közölte velem, hogy mi lenne ha inkább felraknánk a Sims-et.  Mondanom sem kell, nem kellett sokat noszogatni, hogy elinduljon a telepítés. Persze voltak gondok a Win7 miatt, de rutinos felhasználóként (mostantól kocka rövidítés) nem okozott ez sem problémát.

Mostanra már olyan tökélyre fejlesztettük a házépítési technikánkat, hogy szinte bármit meg tudunk építeni. Több emeletes, tetőteraszos, medencés, boltíves csodákra is képesek vagyunk és mivel kódoknak sem vagyunk híján ezért az sem szabhat határt, hogy épp mi mennyibe kerül.

Győrben mindig is kult szerepe volt a Rómer háznak, ezt nem is kivánom vitatni. Már évek óta folyt a vita, hogy meddig bírja még, vagy lesz-e olyan bátor valaki, hogy kezébe vegye a haldoklóban lévő helyet. Ma kiderült, hogy nincs kis megyénkben ilyen bátor ember, és végleg bezárja kapuit a Rómer ház. 

Ma kaptam facebookon egy körüzenetet/meghívót, hogy akkor még utoljára ma este lehet menni, és búcsúest, ésatöbbi.
Kicsit szemezgettem a kommentek között és őszinte megdöbbenéssel csodálkoztam rajta, hogy meg voltak rökönyödve az emberek, hogy miért zár be, és ne zárják be, és micsoda egy szar szemét szar város ez a Győr, hogy ha hagyja ezt.

Kérem szépen, mégis mit gondolt a nép, hogy mi lesz itt?! Majd a nagy válság végén elején  közepén fellendül a bolt és azok a fitalok is ott fognak bulizni, akik inkább rockerek vagy diszkósok voltak? 
Ez teljes mértékben hülyeség! A Rómer ház a Mediawave költözésével halálra volt ítélve.
Amikor még ment a mentsük meg a Rómer házat akció és kicsit még én is hittem benne, hogy majd akkor lesz valami, és most majd aztán jön a nagy Pálfordulás és minden rendbejön, de hiú remény volt ez, két hétig tartott a nagy öröm.

Felmerül a kérdés, hogy van-e egyáltalán létjogosultsága egy ilyen helynek, ami abszolút minuszos? Sajnos felmerül, mert az emberek azt gondolják, hogy az önkormányzatnak nincs jobb dolga, mint olyan szervezeteket támogatni, amik egyébként meghalnának maguktól.
Valahol viszont jogos, mert évekig működött ez a dolog - magyarul ezt úgy mondják, hogy támogatás. 
Most pedig ott tart a dolog, hogy "Győr szegénységi bizonyítványt állít ki magáról", azzal, hogy tovább nem pénzeli a Rómert. 

Sajnos most ért el oda a dolog, hogy ki kell jelenteni, nincs szükség Győrben egy ilyen helyre. Mert valljuk be, az, hogy naponta x ember betéved az nem vásárlóközönség.
Pont ilyen formán nem lehet fenttartani egy Porsche márkakereskedést sem abból, hogy bemennek az emberek és megnézik, hogy milyen szép piros/fekete az új 911.

Lehet szidni hordani az önkormányzatot, de kár is erre szót pazarolni, mivel a költségvetés kimonja helyettünk is: be kell zárni!

Félreértés ne essék, én is jártam a Rómerbe, én is voltam ott eleget, voltam ott workshoppon, voltam ott koncerten, kiállításon, sőt még beöltözős bulin is, de ettől még nem mondom azt, hogy maradjon nyitva.

Van egy másik banda, aki azért nyüstöli a dolgot, mert hogy Győr egyetlen művész mozija szűnt meg. Így van. Ez sajnálatos, de a művész mozira még jobban igaz mindaz, amit fent leírtam. Ha egyszerűen nincs rá kereslet, akkor nincs létjogosultsága.
Én speciel csodálom, hogy eddig élt a dolog.

Sajnálom, hogy így alakult, de egy szó, mint száz: várható volt. Sajnálom, hogy megszűnt - épp most szűnik meg, mert még megy a parti - de talán lesz más helyette. Talán jobb, talán rosszabb, az anyagiak és a társaság majd ott is dönt. 

-update-
Készültek fényképek is a last buliról, erre lehet nézni.

Az év első napja

2011.09.01. 19:54

Sokak szemében ez a nap inkább fontos, mint a januári. Már főleg azért is, mert itt még csak részeg sem lehet(ne) az ember, de párnak azért csak sikerült összehozni már első napra.

Ilyenkor persze mindig nagy a kavarodás, ilyenkor derül ki, hogy 41 fő nem fér el egy 20 fős nyelvi terembe és hogy a matektanár nem is az, akit mi akartunk - és ráadásul nem is az, akit ők akartak, de az órarend már kész, nincs mit tenni.
Ezekkel persze nincs is gond, vagyis nem kéne, hogy legyen. Mit számít az, hogy most utolsó éven, amikor amúgy se fog senki bejárni semmire, akkor milyen tanár lesz a matektanár? Jóformán 2 évente cseréljük, akkor meg nem oly mindegy? Hát nem!

Mindenki köti az ebet a karóhoz és állítja, hogy neki van igaza. Van olyan is, aki egész nyáron nem basztathatott senkit, ezért már első nap kipécézi magának a 3 új osztálytársat. Szegény lány még azt se tudja miért jött a mi sulinkba, de már most utál ide járni. No de ez is mit érdekel engem, hiszen én is sokkal menőbb vagyok nála, mert hát én is már 6. éve járok egy suliba.

Természetesen ilyenkor derül ki az is, hogy nyáron mindenki sokkal részegebb volt a másiknál, és még kétszer annyira fetrengett az árokban volton/soundon/szigeten mint bárki más eddig a világtörténelemben. És idén nem 1 doboz sört loptak el, hanem két tálcát/ öt tálcát stb.

Ilyenkor aztán szégyenli magát az  ember, hogy mi idén se mentünk sehova, főleg mert nem volt pénz minden fesztiválra elmenni, meg mert nem is érdekelt az egész fesztivál kult szar.
Újra itt az iskola és 180 napra megint mi leszünk az okosabbak. 

..mondják eggyesek. Ma kaptam egy varázslatos cikket, gondoltam leírom, hogy én mit gondolok. Szerintem olvassa az is, akitől kaptam, remélem nem lesz sértődés, de némely mondaton nagyon elcsattant valami.

Minden fának van gyógyító ereje, ez egyértelmű. Mindenki tapasztalta már, hogy sétálás közben a fák mellett jó kedve van. A részegek is ezért mennek fától fáig, mert tudat alatt tudják, hogy attól lesznek jobban, ha az eggyik fa után a másikat ölelik meg. 
A rutinosak már tudják is, hogy heti legalább 2-3 alkalommal meg kell ölelgetni a fákat, hogy tisztuljon a kisugárzásod, és megtisztuljon a lelked.

Ennek a jelenségnek tudható be, hogy nagyapáink fákat ültettek a kertbe. Sokan azt hiszik azért, hogy legyen termés (alma, körte, dió, szilva, cseresznye), de ezek az emberek nem ismerik a természet gyógyító hatalmát.  A hatalom szó is a hat almából ered, ez pedig egyértelműen a fák pozitív erejének mellékhatása.

A technika mit sem változott az idők során. Aki teheti és szerencsés, az menjen csak ki az udvarra, aki nem annak muszáj lesz a közeli  parkba baktatnia.

A technika igen specifikus és bonyolult, sokan ezért nem is ismerik. A pontos és megfelelő technika elsajátítása letfontosságú a megfelelő hámosodáshoz és lelki béke elnyeréséhez.
A fa megközelítésével kezdődik az egész. Még mielőtt túl közel mennénk a fához meg kell bizonyosodnunk róla, hogy a fa nem ent-e. Ha így van, akkor a későbbiekben még gondunk lehet vele. Ennek elbírálására elég megszólítanunk: "hé te kurva fa!" Ha erre semilyen reakciót nem jegyzünk, akkor biztonságban vagyunk: a fa nem ent.

Ezek után tenyerünk belső felét 90 fokban egymáshoz képest megközelítve a fát kell közeledni. Amennyiben ez nem így történik, úgy elképzelhető, hogy nekimegyünk, vagy belénk köt a fa.
A tenyér megfelelő tartása közben ügyelni kell a testtartásra is. Melkassal előre közelítsük meg a fát. Eszünkbe se jusson háttal menni, mert így a fa pozitív energiái a végbelünk felől érkezhetnek, amik rendkívül kellemetlenek is lehetnek, esetenként gát izom szakadást is okozhatnak.

Ha eddig mindent az utasításnak megfelelően csináltunk, akkor nyitott tennyérel a fa felé haladunk. Most fürgének kell lennünk, mert ha nem vagyunk elég gyorsak, akkor a jó energiák gyökrhegyre kapják a fát és elfutnak vele.
Az eddigi testtartást megtartva fussunk a fa felé és vessük rá magunkkat. A fa teljes nyugalmáig legalább 5 percet a fán kell eltölteni, akár felmászva, akár átölelve, hogy aztán további 5 percben kifejthesse gyógyító hatását.
Ezen percek közepedte a fa készségessen fogja végighallgatni gondunkat bajunkat, tehát ne legyünk restek elmondani neki, hogy mi a helyzet a párkapcsolatunkkal. Kérdéseket is tehetünk fel. Ezeknek az elbírálása a percenként lehulló levelek számától függhet. Ha 10 alatt van, akkor igen, ha 10-20 között talán, ha több akkor nem. Egyéb esetben nem tudni.
Érdemes figyelni a kérdésre, hogy eldöntendő legyen, különben a fa összezavarodik. Az örökzöldek levél-kommunikáció egyelőre még ismeretlen. 

Amennyiben sikered volt, kérlek osszátok meg velünk tapasztalataitokat a fenti linken komment formájában.

Az Al Kaida marketinget tanul

2011.08.29. 12:49

A sorozatos kurdacok után rájöttek az Al Kaida tagjai, hogy akkor lesznek igazán hatásossak a megfélemlítésben ha a gyerekeken keresztül teszik ezt meg. Újfajta fenyegetés a nyugatnak, itt a kifordított plüssállat!

A vezetők elmondták, hogy mivel a csoport már kezdi elveszteni a régi hírnevét az USA-nak köszönhetően, ezért újfajta megközelítést alkalmaznak. Rájöttek, hogy mint a termékek többségét, a terrort is el lehet adni a gyerekeken keresztül.

Nincs is annál rosszabb, mint amikor egy kisgyerek meglátja a kibelezett maciját, vagy nyusziját. Ez természetesen egy öngerjesztő folyamat, mivel a gyerekek ijedtsége a szülőkre is átragad, íly formán kifejtve végleges hatását. 
A szülők féltik gyerekeiket, mert New Yorkban Irén után találtak pár bombával felszerelt plüssőt is. Ez minden reményt elvesz a gyermekektől, mivel így más a nagyi sem mer hozzányúlni, megmentenő őket tehát lehetetlen.

AZ FFGyK (Fisi Fosi Gyermek Kommandó) vezetője, Kis Bence elmondta nekünk, hogy drasztikus lépésekre szánják el magukat és az összes Al Kaida szervezethez közelálló ember ölébe kaksiznak, ha lesz rá lehetőségük.

A hajtás után megdöbbentő képek, csak erős idegzetűeknek. 

Pár napja fent voltunk egy havernál és olyan csodák kerültek elő a szekrény aljából, hogy elállt a lélegzetem. Eredeti, régi, jó állaotú bakelitek mindenféle csoda bandáktól. Volt ott Deep Purple, Rainbows és még sorolhatnám. 
Hosszú válogatás után egy klasszikus névre esett a választás, mivel nem volt olyan, amit mindenki szeretett volna. Santana lemez fel a lejátszóra, 33/41 kiválaszt, tű a helyére és szép lassan kis előrecsegések között felhangzott a csoda.

Én személy szerint nem ismertem Santana korai munkásságát. Sőt hogy őszinte legyek, azt se tudtam, hogy ő 76-ban már zenét csinált - meg még előtte is. Mondjuk nem mai gyerek már ő, se akár gondolhattam is volna.
Az igazi meglepetés mégsem ez volt, hanem az amikor meghallgattam az első számokat a lemezről. Mindenki ismeri a mai (nem olyan régi) számait, olyanokat mint például a Smooth, de amik ezen az albumon voltak...
Kirázott tőlük a hideg. Második napja hallgatom az albumot és még mindig új. A ritmusvilága egészen csodás. Zseniális.
Egy egészen picit Miamira emlékeztet a hangulata. Pálmafák, virágmintás színes ingek, latin hapsik és tengerpart lemenő nappal.

1 - "Dance Sister Dance (Baila Mi Hermana)" 8:15 - hallgasd! (3:30-tól széjjelmész!) (aztán meg 4:30-tól)
2 - "Take Me With You" 5:27
3 - "Let Me" 4:51
4 - "Gitano" 6:13
5 - "Tell Me Are You Tired" 5:42
6 - "Europa (Earth's Cry Heaven's Smile)" 5:06
7 - "Let It Shine" 5:43

Aki pedig letöltené ezt a csodát, annak egyelőre csak azt tudom mondani, hogy torrentten keresgéljen bátran. 
Valaki azt mondta, hogy látta ahogy nézték hogy valaki csinálta, hogy isohunt-ról le lehet tölteni az egész diszkográfiát - értelem szerűen benne ezzel az albummal. 

süti beállítások módosítása