Azt hiszem az egész középosztály a média csapdájába esett, mert mindenki azt olvassa mindenhol, hogy mekkora durván jó lett ez a film és közbe meg nem. Igaziból a Con Air-hez tudnám hasonlítani. Azt is kb. 50-szer sorban egymás után meg lehetne nézni, és még akkor se unnád meg. Ez is pont ilyen volt.

A legnagyobb baj az volt ezzel az egésszel, hogy az egész magyar online sajtó azt hangoztatta, hogy a rendező egy isten, DiCaprio végre oscart cap és satöbbi. Ezen felbuzdulva ma leszedtem a filmet, hogy akkor most lessünk is rá, hogy mi fán terem a jó film és igaziból csalódottan ültem a stáblista végén, mert semmi újat nem mutatott. 

Kicsit azt érzem az egészből, hogy a színes, modern, nagyvilági életérzést lenyúlták az előző filmből, a nagy Gatsby-ből és mellécsapták a Betéve történetét.
Alapvetően szerintem ilyen sikersztorikat nem nehéz összehozni, mivel az emberek tipikusan így látják saját magukat is. A Jobs film is ugyan ezt az ívet futja be. Adott egy kisember, mint amilyen épp a néző is, és azt látja, hogy a semmiből hirtelen bátran elindul felfelé és nagylóvé nagy buli, és szép feleség ésatöbbi. 
Ez persze minden halandó ember álma, de azért a sorok között minden filmben előjön, hogy a nagylóvéhoz kurvanagy szerencse kell, vagy éppen meg kell rohadni a munkában - opcionálisan kicsit illegalitásba kell vonulni.

A sztori még nem kerek, rá kell döbbeni, hogy a régi élet nem megy. A fordulat el is jön, új feleség, még nagyobb ház, még több buli. A film vége felé pedig persze megrottyan az idilli családkép, mint egy figyelmeztetésként, hogy ha idáig eljutsz, azért figyelj a családra is - vagy még jobb: megnyugtat hogy a tyúkszaros élet is jó, merthát a szeretet többet ér, mint a pénz.

Na meg ugye a végét úgy kell drámába fordítani, hogy azért happy end legyen - elviszik a csúnya gonosz rendőrök a főszereplőt és összeomlik az egész élet munkája, mert túl kapzsi volt. A végén persze ki lehet mászni, de csak ha a régi haverokkal megint rosszba keveredünk (lásd Betépve) vagy feladjuk az összes régi cinkosunkat.

Kész a történet. 

Ettől függetlenül a film jó, a rendezés is tényleg, de a médiagépezet megint elhitette, hogy most ez egy akkora film lesz, amit még soha nem láttunk. Pedig egy jó Die Hard 3-at semmi nem tud űberelni. Lényeg a lényeg, hogy tényleg jó film volt, de ennyire?! 

Kinek mi..

süti beállítások módosítása