Én vagyok apu vérző orra

2010.09.19. 14:33

Pesti fal-animáció

2010.09.19. 14:21

 Imádom az ilyeneket, főleg ha ismerem is a helyet. A lenti videót Fülöp Farkas követte el.

via Room

Idegesítő vásárlók

2010.09.19. 14:18

 Ma voltunk Judittal árkádban, mert kellett neki venni nadrágokat, mert már annyira elfogyott, hogy leesnek róla a régi nadrágjai.
Rögtön a Zara felé vettük az irányt, mert oda volt kedvezmény kártyánk, de rögtön az első ruhapróbánál elborult az agyam, mert volt ott egy nő, aki egyfolytában túráztatta az ott dolgozó csajt. Szerintem nem feltétlen az a dolga egy ott dolgozó nőnek, hogy a vendég helyett összeszedje a ruhákat a boltból. Vagy ez akár lehetne a feladata, de nem 15-20 ruha esetén. Ez kb olyan, mintha beállnék a próbafülkébe üres kézzel, és szólnék az eladóknak, hogy hozzák be amit mondok. Mert gyakorlatilag ez történt.
Egyszer mi is odahívtuk a csajt, hogy segítsen, de mi csak kérdeztünk, de láttam a szemében, hogy ez az 1 perc beszélgetés is kész felüdülés volt neki - addig se kellett a hülye picsának a ruhákért rohangászni.

A pénztárnál ugyan várnunk kellett, de nagyon készségesek voltak, és mélyen elnézést kértek, hogy nem úgy működik a gép, ahogy kellene.
Igaziból ezt nagyra értékelem, akárhol vagyok, mert Magyarországon ez a legnagyobb baj, hogy az eladó baszik a vevőre, és már itt elrontja az egész vásárlás hangulatát.
Szóval kifejezetten örültem neki, hogy normális eladókat fogtunk ki.

Webart

2010.09.18. 19:18

Szerző: weinie4

Szólj hozzá!

Címkék: nők webart

Hab nyomtató

2010.09.18. 19:17

 Ilyet se láttál még, az tuti. Nekem kell egy ilyen. Ja meg egy Kisvakond DVD..

via Samponfedő

Slow motion :: Twixor

2010.09.18. 19:12

 Előbb nézzétek meg a videót, aztán elmondom, hogy mi a trükk..

Nem is volt olyan megdöbbentő nem? Legalábbis semmi durva nem volt benne, csak szimplán szép volt. Hát akkor most kapaszkodjatok a karfába: a videó 60fps-el készült! Bizony ám! 1-200 kockát még el lehet csalni lassítással is ha okosan csinálja az ember, de több mint 900-at már nehezen.
Erre találták ki Twixort, ami egy okos plugin, amely beépül több szerkesztőbe is és slow-motion videót csinál a sima, házi felvételből. A megoldás igen egyszerű: simán kiszámolja a videóból, hogy milyen képkockának kéne jönnie, és azt kipótolja. Ennyi a trükk. Egyszerű, de nagyszerű. 
Ha egyszer lesz egy normális kamerám, akkor tuti, hogy ezzel fogok szórakozni.

Rating :: Step up 3D

2010.09.18. 18:54

 Ma voltunk kedves nővremmel, Judittal mozizni egyet a születésnapja alkalmából. Én most voltam először 3D-s mozin, szóval nem nagyon tudtam, hogy mire számítsak, de igaziból csalódnom kellett. 
Nem nagyon van összehasonlítási alapom más 3D-s filmekkel, de én igaziból csalódott voltam a filmben, mind 3D, mind filmes szempontból.

Sok helyen egyszerűen a film jelenetei 3D után kiáltottak, de sajnos a készítők süketek voltak. Rengeteg helyen, ahol meg volt effekt, ott meg szarul volt megcsinálva, és egyszerűen látszott hogy utólag van számítógéppel ráalkotva a cucc, és aztán még 3D. Szóval igazándiból a 3D egy az egyben szar volt a film alatt.
Az is látszik, hogy hiába van már jó néhány éve 3D a piacon, mégsem megfelelően alkalmazott a technika. Leginkább ilyen tessék-lássék módon fel van véve az egész a spéci kamerákkal, de nem aknázzák ki a technika lehetőségeit.

A táncos jelentek nagy részét simán durvára meg lehetett volna csinálni, ha a kameraállások jobbak. A jelenetek többsége egyébként rendben volt. Mondjuk ez meg olyan dolog, hogy ha megnézel egy breakes videót, akkor kettéáll a füled, mert te nem tudod megcsinálni. Szóval látványos volt, meg izgi a tánc benne, de igaziból ez vitte el a hátán a filmet, mert a történet nagyon sablonos volt - mint ahogy ez mindig így van egy táncos filmben.

Volt benne kezdő, újonc srác a főiskolán, szerelmi szál - kettő is, és persze a csúnya gonosz másik banda, akiket le kell nyomni egy világversenyen. 
Mikor már minden szép, akkor persze feltűnik egy áruló - akit most nem fedek fel - de mi sem lehetne amúgy nyilvánvalóbb.

Kivételesen - haha - volt benne eyecandy csaj is, nem is kevés ami azt illeti, és persze volt Jacobot idéző póló nélkül feszítés is a hölgy nézők legnagyobb örömére. 

A filmen rengeteget dobott a zenéje. Így az egyik és legbiztosabb pillére a filmnek a zene volt. Mily meglepő egy zenés-táncos napköziben filmben. Én már le is szedtem az OST-t, szóval azt bátran ajánlom mindenkinek.

A film végéről annyit, hogy míg a második részben sikerült felpörgetni, itt addig felpörgették és aztán lógva hagyták. Én még simán vártam volna, hogy most akkor jön majd valami durva rákontrázás még, de aztán nem.. :S Szóval a filmnek vége is lett meg nem is.
Természetesen happyend. Mindenki boldogan él, míg meg nem hal.

A sok negatívum ellenére én azt mondom, hogy 700 forintot megért a moziünnep alkalmából, de az is biztos hogy nem kerül be az IMDb top 250-be. Én inkább a szokásos evéshez, alváshoz, tanuláshoz filmnek mondanám.
Sajnos nincs viszonyítási alapom a 3D-s részéhez, ezért csak a filmet tudom osztályozni: 5/10. Ennél többet nem adhatok rá, ha 3D, ha nem. Ebből az 5 pontból legalább 2 a zenének jár.

Napi okosság

2010.09.18. 00:13

 

Az új pólóm

2010.09.17. 23:41

Comic :: Knuckle sandwich

2010.09.17. 23:39

Cyanide and Happiness, a daily webcomic
Cyanide & Happiness @ Explosm.net

Szerző: weinie4

Szólj hozzá!

Címkék: comic

süti beállítások módosítása