Családi nap letudva

2010.03.14. 23:26

Hát ez is megvolt. Elég érdekes volt, mert mindenki tudta kb hogy muszáj itt lennie, de senki nem akarta ezt végigcsinálni. Nagybátyámon is mintha picit láttam volna, hogy örül hogy a picivel jött mert így "mennünk kell haza lefektetni Borikát" szöveggel megspórolta magának a kellemetlen beszélgetéseket.
Anyu hozta  a formáját: az utolsó pillanatban állt neki rendetrakni.. természetesen így csak látszat rend volt, és hiába volt minden szépen párhuzamba és derékszögbe állítva attól még kupi volt.
Meglepő volt az ajándék is Zoli részéről. Tőlük álltalában valami praktikus hülyeséget szoktam kapni, pénzt soha, erre most kaptam egy tábla csokit amit egy 20 euróssal volt megtűzve - mondván hogy megyek olaszba. Jól fog jönni, lesz miből piálni :D
A csokit Balázzsal nyomattuk az arcba masszívan, szal a fele már nincs meg.
Ja mert hogy délután voltak itt Balázsék. természetesen megint ment a szivatás Andival. Agyba főbe szekáltuk egymást. Azóta pihenő van. Elvileg a Vörös bolygót fogjuk nézni Judittal, de ahogy elnézem  én inkább elalszom rajta..

Szerző: weinie4

Szólj hozzá!

Címkék: család

Placebo- Protege Moi

2010.03.14. 10:43

Tegnap volt Vendelinben ilyen szerkesztőségi gyűlés - továbbra se értem miért kerültem oda, de jól esik a bizalom :) Viszonylag sokan voltunk: Martin, Szami, Vanda, Attila - színháztól ha jól emlékszem-, Adél, Máté, Bence és azt hiszem ennyi.
Elég érdekes volt, volt mindenről szó, és kaptunk is feladatot Vandával, szóval a héten mennünk kell vendelinbe megbeszélésre, nameg terepfelmérésre. Lesz is cikkünk, szóval azt majd Alterblogon lehet checkolni. Ha már ott tartunk úgyis írok róla.
Jó volt kicsit beszélgetni velük. Szó szerint kicsit, mert a legtöbb témában nem volt érdemleges hozzászólásom. Masszívan megy a politziálás, ami nem is baj, csak tőlem távol áll és pont ahogy Bence mondta, nem tudok pontosan idézni, de a lényeg az volt, hogy én/ő nem látja át teljesen a politika minden hálóját és ezért nem biztos hogy minden cikk, vagy véleménynyilvánítás objektív lesz.  Szóval én nem nagyon tudok belefolyni a politikába - nyilván megvan a véleményem nekem is az emberekről.
Engem inkább a kúltőrális szál érdekelne, és meg is beszéltük hogy miként is lesz az Alternatíva az elkövetkezőkben. Ja meg lesz banner is - asszem - mert beszéltünk Mátéval aki a designért felelős - asszem#2-, szóval aki olvassa alterblogot, és esetleg kíván minket támogatni ilyen jellegű dolgokkal az kérjen és majd adok/adnak bannert és akkor jó lesz.

Vendelin után még elkísértem Vandát az állomásra, aztán tettem egy kitérőt valami parkosított övezet felé, mert ahogy kiléptem az állomásról, rögtön megvillant bennem a felismerés, hogy a sör most ért le. Szóval miután kimentem a "mosdóba" irányt vettem a Lilatetőbe - amit már nem is így hívnak. Elég érdekes volt, mert én azt hittem, hogy ez is egy ilyen kis kúltúrált hely, mint mondjuk Hey Joe, de ahogy lementem rögtön tudtam hogy nem pont ide való vagyok.
A kis szolid "úri" kabátomban, az okos szemüvegemmel és a kis rózsaszín/lila táskába rejtett ajándékkal eléggé kitűntem a full hardcore rocker bandából. A falak nemzetiszínűre festve, hangos rockzene szól a zúzósabb fajtából, szóval érdekes volt. A magyar öntudat lakhelyeként tudnám jellmezni. Miután a "miafasztkeresezitt" nézéseket lesöpörtem magamról bevonultam Lilláékhoz. Lilla nagyon örült nekem, fura is volt, mert ott ült mellette a barátja, szóval furán is éreztem magam, hogy így a nyakamba ugrott. Beszélgettem egyet Gáborral is, aztán jöttem is haza.
Volt kint képeslap is, amire fel kellett iratkoznom, hogy itt voltam. Tök jó ötlet. Nekem is kell ilyen.

Need some space

2010.03.14. 10:24

 

 

Design betűk

2010.03.14. 10:16

Pár napja találtam de nem volt időm egyenként beszúrni őket, meg lementeni, meg feltölteni, meg a szokásos szarságok. De most itt vannak, szóval semmi aggadalom. Nem lesz semmi baj, fő hogy ne legyen pánik.

Ha kíváncsiak vagytok az egész betükészletre akkor itt checkolhatjátok.

Szerző: weinie4

1 komment

Címkék: design

Családi összejövés

2010.03.14. 10:07

Nem hiszem hogy tényleg létezik ilyen szó amúgy, de jól hangzik. Mint az "egi" - az meg kicsit buzis, de a lifestyle megvan.
Ma lesz ilyen nagy össznépi ebédelés mert mindenkinek volt névnapja, szülinapja, meg nőnap, meg az isten tudja még mi.. Szóval ma jön át mama, meg magybátyámék. Elvileg uncsitesóm nem jön, amit nem is bánok, mert akármennyire is jófej a gyerek, attól még 8 éves és nagyon nehezen tolerálom a kisgyerekeket - talán már tudjátok páran.
Szóval nyugis napnak nézünk elébe.
A konyhában már mindenki sürög forog - amit nem igazán értek, mert a menű kéthamadát már tegnap megfűztük/megfőztem - és én meg feleslegesnek tartottam magam ottkint. A konyhai létem annyiból állt, hogy egyik sarokból a másikba menekültem mert mindig odajött valaki hogy útban vagyok itt.. Szóval inkább bejöttem blogolni.
Könnyebség igaziból, mert nekik is útban vagyok - ja várj, a könnyebség szó nem is ezt jelenti, de úgyis értitek - és én meg 2-3 napja nem vagyok netközlebe és már bosszant a tudat, hogy miről maradok le. Kockaság rulz!
Remélem azért jó lesz ez a mai nap. Este jönnek Andiék is. Vagyis Andi jön még Balázst fel kell hívnom.
Majd mindjárt jövök még Vendelines-Workshopos poszttal.

Szerző: weinie4

Szólj hozzá!

Címkék: család

Kis fizika

2010.03.14. 09:56

Még Niki küldte nekem, szóval neki megy a fav, de aztán nem került ki blogra, de ma megint megtaláltam a utube kedvencek között. Checkoljátok! Nagyon durva!

Szerző: weinie4

9 komment

Címkék: video youtube

Telefon

2010.03.13. 15:09

 

Elérkeztünk ehhez a történelni ponrta hogy végre lett egy rendes telefonom. Komolyan mondom fura hogy nem recseős hangot hallok, mikor hívnak. Na meg hogy egyáltalán hallom hogy hívnak.
Mikor megjött a nővérem csütörtök este akkor még nem volt híre se a telefonnak, ami főleg azért volt, mert csak tegnap vették meg - péntek - és ezért kaptam meg csak tegnap. Tudtam hogy telefont kapok kb, csak azt nem tudtam hogy most mikor, vagy hogy.
Tegnap aztán mikor hazaértem akkor bezsélgettünk, dumáltunk aztán egyszer csak előjöttek a dobozzal. Elöször nem tudtam mit kezdeni vele, vagy nem tudom, örültem meg minden, de nem vagyok az a tipikus örjöngve örülős fajta, szóval szolidan örültem neki. Judit szóvá is tette, hogy miért nem verem a seggem a földhöz örömömben? De aztán ahogy kezdtem megismerkedni a telefonnal egyre inkább sikerült feldobnia a napom. Egy idő után már annyira nem tudtam koncetrálni a külső tényezőkre hogy szó szerint nem hallottam ha szóltak hozzám.
A telefon olyan mint Kömié, amitől picit meg is lepődtem, de aztán hamar kiderült, hogy a hardver hiába ugyan az, de mivel az övé pannonos volt az enyém meg t-mobile-os ezért a szoftver része maszívan különbözik.
Nekem van benne mindenféle kramanc, így pl: facebook, iwiw, flickr, photobucket, googlemaps, myspace, youtube, picasa.. ésatöbbi. Szóval már most látom, hogy ezekre a szarokra fog elmenni minden pénzem. Ahogy beírtam  a neveket telefonkönyvbe - kurva sokáig tartott, név sznap, telefonszám, abból néha több is volt egy emberhez.. - rögtön felfedeztem hogy van rajta böngésző is. Ez arra volt jó, hogy a kártyához kapott 1000ft egyenleget kapásból megvágtam 700ft-al, mert felmentem a kedvenc oldalaimra.. Nem gonodltam hogy ilyen drága a net, de majd utánnajárok, hogy most hogy is van ez..
Aztán találtam rss olvasót is rajta, szóval ha kiharcolok valami fasza netcsomagot, vagy rájövök hogy mennyi a percdíj, akkor még az is lehet, hogy telón is rss-elni fogok. A böngésző amúgy nem rendes, vagy nem tudom, nem értek hozzá, de nincs a telóban se wifi, se 3g, és ha netezek akkor csak egy E betüt rak ki a sarokba, gondolom edge. Ezek ellnére faszán behozza a blogomat is, szóval tök jó. Arra még ne jöttem rá  hogy a videókat is kezeli-e, de mint mondtam van rajta youtube, szal nagy baj nem lehet.
Meg ugye a fent említett közösségi és egyéb oldalakat se böngészőbe kell checkolnom, hanem külön programju van a telón, szal direkt ilyen telós cucc.
Durva lenne ha online tudnék maradni a telóval. Meg van email kliens is de azt még nem tudom hogy kell használni.
-update- már tudom hogy kell hazsnálni. Minden mail kb 2ft. Zsír :D
Szóval aki kiváncsi az új számomra az írjon egy mailt a weinie4 kukac gmail pont com ra. Még azt kell megnéznem, hogy van e twitter widget. Ha az is van akkor tuti fasza.
Azt hiszem ennyi a lényeg. Dobok pár képet. Ja amúgy kép: a lenti Szilágyis képet már telóról nyomtam fel facebookra. Kurva menő vagyok. Azt hiszem beigazolódott Myller állítása - miszerint még kockábbak leszünk az új telóval.

 

Szerző: weinie4

11 komment

Címkék: gadget

Comic :: Many fish

2010.03.13. 14:31

 

Cyanide and Happiness, a daily webcomic Cyanide & Happiness @ Explosm.net

 

Szerző: weinie4

Szólj hozzá!

Címkék: comic

Szilágyi kocsmatúra

2010.03.13. 14:30

 

Azért nem voltam most a napokban, mert hazajött a nővérem és hát ilyenkor mindig beprög az élet. Rendszerint csak este van időm felnézni a  blogra, de most még az se volt, mert este voltunk Szilágyi kolléga szülinapi kocsmatúráján. Túrának nem mondható, mivel csak egy helyen voltunk: a Szürkebarátban.
Pár kancsó fröccs elfogyasztása után már az egész bandának jókedve volt. Zárásig maradtunk ott, aztán nekiindultunk az éjszakának. Első utunk a mekibe vezetett egy kis utánpótlásért, amit aztán a színháznál fogyasztottunk el - mert volt nálunk egy üveg vodka is amit a mekiben akartak elöször elfogyasztani a népek, de én mondtam hogy legyünk kúltúráltak és inkább a színházlépécskön rúgjunk be, mint a meki közepén. Kicsit fail..
Kaja és szivar után felkerekedtünk, hogy  elinduljunk a Bridgebe. Marh hideg volt, úgyhogy nem kellett sokat bíztatni a népet hogy ne egy helyben álljunk. A bahia felé mentünk a szűk lépcsőkön. Természetesen továbbra is jó hangulatban.
A híd révfalusi felé még dobtunk egy pisit, fiúk, integettünk is vele a hídon jövő busznak. Innen már egyenesen bridgebe mentünk.
Én nem csatlakoztam a bandához, mert mint említettem itthon van a nővérem, de ahogy hallottam/láttam a twitter üziket jó volt a buli :)
A tegnapi hangulatot lefestő kép:

 

süti beállítások módosítása