Pushing Limits

2012.08.31. 14:57

Mivel nagy bringás vagyok ezért néhány bringás blog is szerepel a repertoáromban, amiből szemezgetni szoktam és most tört rám a felismerés, hogy mi is folyik itt!
Ahogy elnézem itt ezt a nagy hipster lázat, úgy tűnik, hogy régi bringával járni menő. Én esküszöm nem értem ezt a dolgot. Nyilván olcsóbb, meg retró meg ilyenek, de hogy van az, hogy főleg a lányok imádják? Vagy nekik csak jobb a PR-juk és abból többet látunk?

Ennyi a mai agymenés - egyelőre.

Lépcsőmászó gördeszka

2012.08.30. 22:18

Képzeljetek el egy világot, ahol senki nem ugrál a gördeszkákkal, mert simán le lehet vele gurulni a lépcsőn. Hát itt van. A videóban. Tessék nézni.

Gangsta' smurfs

2012.08.29. 22:57

ZZ51111626-550x768.jpg

0cePDuK9QE6p7n-tffYBjA2.jpg

Battleship :: Csatahajó

2012.08.29. 22:25

Nagyon sokáig húztam a fogam, hogy megnézzem, mert azt mondták az okosak, hogy egy szar. Ehhez képest régen szórakoztam ilyen jót másfél órában - kettő egyébként.
Hosszú idő óta egy olyan akciófilm, ami végig leköt és izgalmas. 

banner2.jpg

Az első percekben klisés szál indul - és ez folytatódik az utolsó percig - de hamar átalakul valami egészen élvezhető dologgá. Két tesó, egyik menő, másik nem. Meglepő fordulat, a kis tesó megmutatja, hogy ő  a legjobb.
Szerelmi száll, veterán katonák és AC/DC. Asszem ennél több nem kell egy fasza akciófilmhez. 

Amit nem értek, hogy miért kapott 6.0-át IMDb-n, mert hogy szerintem semmivel nem volt szarabb, mint mondjuk egy Iron Man, az is tuti. Esküszöm, ez is kezd kult lenni. Az Avangers is azért volt akkora menő, mert benne volt a nagypofájú Tonny Stark. Ha ennek a filmnek is megjelent volna az utolsó 10 percében, akkor ez is 8-9-10 es pontszámot kapott volna, az hétszentség.

pp_avengers_sinks_battleship.jpg

Ja és nem mellesleg ez a film az, amiben Rihanna is szerepel. Soha nem tartozott a kedvenceim közé, de ebben a filmben meglepően jól illet. Hozzáteszem magyarul néztem, nem tudom, hogy az eredeti hanggal mennyire lóg ki a lóláb, avagy mennyire jók a szájába adott mondatok.
Mindenesetre határozottan pozitív volt. A rá adott szerepet hozza, a menő, vagány, nagypofájú csaj illik is hozzá. Ezzel a fiús hajjal simán oké ez a vadóc figura.

battleship-movie-review (1).jpg

Liam Neeson már csak plusz extra a filmben. Szerintem az ő karaktere olyan hátszél már a filmes világban az utóbbi pár év után, hogy akármibe is szerepelne, tuti ő a legmenőbb. Ő képezte ki Batmant, hát hogy a faszba ne lenne menő. Meg ugye a lánya elrablóit is szétküldte. A modern Chuck Norris.

Lényeg a lényeg, nálam maximálisan jól teljesített ez a film. Nyilván nem lehet összehasonlítani mondjuk egy - amúgy túlértékelt - Remény rabjaival, vagy egy Batmannel, de a maga nemében sokkal szórakoztatóbb, mint mondjuk egy Transformers. Már csak azért is mert ebben kevesebb volt az erőltetett szar megszólalás. 

Rating: 7/10 vagy 8/10? Legyen félút. 7,5/10.

Az előző két film alapján, de főleg a második rész után nagyon féltem ettől a filmtől. Tudtam, hogy a második igen magasra tette a lécet és pont ezért tartottam tőle, hogy a harmadik rész nem lesz olyan ütős, mint a korábbiak.
Pont ezért félve mentem a moziba is, hogy mi lesz akkor, ha nem lesz jó. Kb. olyan érzés volt bent ülni, mint ha azt mondták volna a 6 éves önmagamnak, hogy ebben a két órában fog kiderülni, hogy létezik-e a Mikulás, vagy sem.

MV5BMTY0MTc2OTUwNV5BMl5BanBnXkFtZTcwNjk4NjQxNw@@._V1._SX600_SY600_.jpg

Nem csalódtam. A film tökéletesre sikerült. Sok olyan kritikát olvastam - még a film előtt - hogy nem lett olyan jó, mint a második volt, vagy hogy Nolan legrosszabb filmje, stb. Ezekkel abszolút nem értek egyet. A második rész talán összeszedettebb volt ennél, de én ezt nem a rendezésnek tudnám be, hanem hogy itt jóval körülményesebb volt a történet. Egyszerre kellett bemutatni, hogy mi történt az elmúlt 8 évben és hogy mi zajlik most Gotham városában.

anne-hathaway-catwoman-the-dark-knight-rises-selina-kyle-suit.jpg

Összességében én azt mondanám, hogy ez a harmadik rész tökéletes zárás volt a filmnek. Szerintem jóval drámaibb volt az egész film, mint a TDK és pont ezért sokkal jobban érezhető volt a nyomás, hogy mi a jelentősége Batman visszatérésének.
A drámai szálat erősítette, hogy Alfréd is elhagyja gazdáját. Azon a jeleneten konkrétan a fél mozi sírva fakadt. A lányok biztos - már aki ismerte az előzményeket is. 

tumblr_m7ndis4Pq91r07iqk.jpg

Nolan filmjei azért is voltak talán sokkal ijesztőbbek, mint az elődök, mert ezek a filmek egyszerűen reálisabbak voltak. Előbb elhisszük, hogy egy kigyúrt faszi csak szarul veszi a levegőt, mint hogy mindenféle vegyszerek hatására pillanatok alatt izmos lesz. 
A TDK-ban Joker alakításáról nem is kell szót ejtenem. Tökéletes volt.

MV5BMTQwMzM1MDUzOF5BMl5BanBnXkFtZTcwNjUzNzU4Nw@@._V1._SX600_SY600_.jpg

Nem kívánok részleteket elárulni a filmből. Hátha van, aki eddig még nem látta. Tény és való, hogy az egyik talán legösszeszedettebb trilógia, amit valaha láttam. 
Nem mellékes infó, hogy Nolan 8 filmjéből 6 imdb top 250.

Nálam 10/10.

süti beállítások módosítása