Bringázz a munkába!

2010.10.03. 20:52

 A múlt héten már volt róla videó, hogy a hollandok miként járnak dolgozni. Nekünk már csak egy feladatunk van: leutánozni őket! 
A lenti kis reklám a magyar média ismert egyéniségeivel próbál harcolni azért, hogy az emberek rájöjjenek: igen is jó bringával közlekedni, és mindemellett persze környezetbarát is.
Bringára fel! Aki teheti az így menjen munkába/suliba!

via CycleChic

Blog x.8 - DeepHills Daily

2010.10.03. 20:42

 Mint azt már korábban elhintettem új társsal bővült a blogketrec. A többi blog is kapott egy kis vérfrissítést az utóbbi hetekben és vele párhuzamosan csináltam a DeepHills blogot is.
A lényege az lenne, hogy naponta, de legalább hetente többször kapjatok zenét is. A blog nem csak az én kezem munkája lesz, hanem a tiétek is. 
A DeepHills oldalon belül találtok egy Send Me fület is ahol ajánlhattok nekem képet, zenét, linket, videót, vagy akármit. Természetesen ez átmegy egy moderáláson is, de akinek van zenéje az bátran küldje és én meglesem. A cél hogy egy rendszeresen frissülő zene blogot tudjunk összehozni.

Természetesen az album méretű DeepHills különlegességek továbbra is csak ide fognak kikerülni, de az egy-egy számos klasszikus, ismerős, bulizós, vagy épp csak tetszetős számok oda kerülnek majd ki.
A frissítés egyszerre történik a Stron49, illetve a Candy oldallal. Így igyekszem naponta új zenét, képet és néniket mutatni nektek.
Sajnálatos - vagy nem - de az SQDB oldalt levettem a listáról, mivel annyira nem volt időm csinálni, és mivel nem is nagyon jött rá content - vagy ha jött is, azt meg basztam kirakni - hogy inkább szüneteltetem egy kicsit.

Az új blog mellé dukál új ikon is. A jobb sidebar új gombokat is kapott az oldalakhoz. Mivel az egész blogon mozgó gombok vannak, most ezek is mozgó gombok lettek. Ha föléjük mész, akkor mindegyik mást csinál. Tessék megnézni és használni őket.

Remélem tetszenek az új gombok és persze az új blog. A Send Me gombot/lehetőséget pedig tessék használni, és nyomassátok ti is a zenét.

Lopás ellenes megoldások

2010.10.03. 11:47

 A tovább után még kettő ;)

Sex tape

2010.10.03. 11:39

Bridge review

2010.10.03. 11:35

 Tegnap volt a Brigdes nap. Én nem vagyok nagy bulizós, de Niki már régóta akart menni és mivel Judit is itthon volt, ezért úgy döntöttünk, hogy akkor most megyünk.
A kezdést úgy terveztük, hogy mivel Judit osztálytalálkozón volt, ezért majd ha hazajön, majd utána megyünk át együtt. Mivel a találkozó 4 kor kezdődött, úgy saccoltuk, hogy 8-9 felé már itthon lesz. Ennek ellenére Judit még éjfélkor sem volt sehol.

Így mi 12:20 körül indultunk át Bridgebe. Rögtön össze is futottunk jó pár ismerőssel. Még Gergő és Nóra is ott volt, amin mondjuk különösen meglepődtem. Gergő mondjuk erősen tartotta magát, de aztán Zsófi képes volt beráncigálni egy tánc erejéig.

Én nem volt táncos kedvemben - mint általában - még a két Gin-Tonic után sem. Azon meg különösen felhúztam magam, hogy a kettőben együtt nem volt annyi Gin, mint egy normálisban szokott lenni.
Aztán végülis nem rágódtam ezen, mentem Niki és Judit után. Ők nagyon élvezték. Hát még a fiúk, amikor együtt táncoltak. 
Természetesen a szokott banda is ott volt: Kömi, Pálesz, Balage, sőt még Chris és Patrik is. Gery is befutott még az elején. Szóval egész este együtt nyomtuk.

Végül 4 kor jöttünk el. A csajok zuhany után rögtön be is zuhantak az ágyba. Reggel meg persze el kellett menni szavazni, szóval most Judittal mindketten takarékon megyünk.

Make sense

2010.10.03. 11:28

Inception comic

2010.10.03. 11:25

Diesel slow-motion reklám

2010.10.03. 11:02

Leköszön a JPEG formátum?

2010.10.02. 14:45

 A Google már régóta fejlesztgeti, tervezgeti az új formátumot és most elérhető közelségbe került a dolog. Az új formátum a WebP lesz. Az új kódolással átlagosan képenként 40% méretcsökkenést lehet elérni, ami azért nem mindegy. 
Az egyetlen gond a formátummal, hogy a jelenlegi eszközök nagy része még nem támogatja. A korábbi JPEG szinten mindennel kompatibilis volt, az asztali DVD lejátszóktól elkezdve a telefonokon át szinte mindenig. Az új formátum legnagyobb előnye, egyben a hátránya is. Annyira új hogy semmi nem ismeri fel. 
A Google azonban nem szomorkodik, szinte biztosak benne, hogy WebP rövid időn belül felváltja a JPEG-et.

Az új:

És a régi, JPEG:

Akinek még lenne kedve nézelődni, az a hivatalon oldalon talál még jó pár képet, számadatokkal együtt.

Megszűnt az Ezeröcsi

2010.10.02. 12:34

 Én nagyon reméltem, hogy majd ha jönnek az új rádiók, akkor itt majd világmegváltás lesz, meg normális zene és nem ugyan az, mint amit a Sláger nyomott x éve. Szégyennek tartottam, hogy ott tart a kultúra, ahol, és vártam hogy legyen változás.

A rádiók indulása után nyilvánvalóvá vált, hogy ugyan azt a szart kaptuk, amit leszavaztunk. A Neo ugyan azt nyomta, ugyanonnan folytatta, ahol a Sláger letette a lantot. Ugyan azok a commercial szövegek, ugyan az a stílus, ugyan azok a zenék. Ugyan az, csak más néven. Ezért aztán nem is lett nagy lázadás, hogy milyen szar a Neo, mert a hallgatók is rájöttek, hogy Bocsiék kivételével az egész ugyan az.
Aztán mikor meg Bocsiék is visszatértek, akkor már biztos volt, hogy ugyan az lesz mint volt. És láss csodát, az is maradt. 

A rádióban egyetlen olyan műsor volt, ami Bocsiékon kívül érdemes volt a hallgatásra, ez pedig az Ezeröcsi volt. Délutáni talkshow? Ki hallott már ilyet? És működött. Winklerék legalább annyi faszságot elnyomtak délután, mint Bocsiék reggel.
A copy - paste rádióváltás után igazi felüdülés volt, hogy végre van egy műsor, ami új, ami jó, és tényleg vicces.

Nem volt elég jó a termék, mert bár számokban vertük az elsőszámú konkurenciát, a rádiónak lényegesen többe került egy műsorkészítő kollektívát eltartani, mint egy DJ-lányt. Ahhoz, hogy értelme legyen megtartani az Ezeröcsit a délutáni műsorsávban, az kellett volna, hogy öt és hét között rommá hallgassa az egész világ, és ebben az időszakban senki se szálljon ki a kocsijából. A Neo részéről egy merész kísérlet volt az Ezeröcsi, mert a délutáni talkshow mint műfaj, nem létezik a kereskedelmi rádiózásban. Az emberek délután zenét szeretnek hallgatni, a vicces beszélgetésekre reggel vágynak.

Tegnap este köszönt le az Ezeröcsi a műsorból. Az okok főleg pénzügyiek, mivel az embereknek nincs szükségük délutáni talkshowra - elméletileg. Én meg úgy vagyok vele, hogy ha van egy műsor, amit jól csinálnak, akkor legyen az bármi, én meghallgatom. Felőlem a cipőkészítő kisiparosok is csinálhatnak rádióműsort, hogy ha az engem a rádió mellett tart.

Én nagyon bánom. Sajnos a fiúk nem vállalnak későbbi műsörsávban sem műsort, ezért nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz semmilyen folytatása a dolognak.
A Facebookon persze megy a gyászolás meg a lázadás, de nem hiszem, hogy ennek lesz bármi eredménye..

süti beállítások módosítása