Instantget póló

2010.12.31. 12:20

Aki akarja az itt megveheti nekem, csak mert nagyon szeret.

Nap képe

2010.12.31. 12:16

 A képet Filmbuziról nyúltam

Évértékelő 2010

2010.12.31. 04:14

 Tudom hogy a tökötök kivan már azzal, hogy minden oldalon áldassék a békesség, meg boldog újévet, meg ilyen faszságok vannak kint, de én megígérem, hogy próbálok okos/agyament érdekességéket felsorolni, és megemlékezni, a fontosabb eseményekről, amik ebben az évben történtek.
A lista természetesen teljesen szubjektív, így nem vállalok felelősséget azért, mert nem írtam bele, hogy a Duplakávé visszatért a magyar könnyűzenei piacra.
Havonta kb. 10-12 pont van az izgi dolgokról. Természetesen mindegyik link, aki esetleg lemaradt volna valamiről ;)

2010 Január

- már az év elején kérdés volt a blog megmaradása
- elindult nálam is a FarmVille láz
- Banksy filmjének a trailere nagyon üt
- a Rómer ház tovább működik - azóta se történt semmi
- csináltam egy Facebook csoportot az oldalnak, amit azóta se használ senki
- Alternatíva workshop kezdeti lelkesedés
- első Import Impró előadás

Rating :: Üvegtigris 3

2010.12.30. 23:23

 Napok óta megakartam már nézni a filmet - mert hogy kult film, meg ilyenek - aztán ma végre sikerült. Nagyon beharangozták és lehetett hallani jót is, rosszat is. Hát el kell, hogy mondjam nektek - csak hogy első kézből halljátok a tutit - szar! Az előzetes viszont fasza volt.

Rudolf Péter nem tud rendezni, vagy én nem tudom. Igaziból egyik résznek se volt semmi témája, vagy semmi vonala, hogy akkor ez most mi, de a háromnak meg aztán főleg nem. 
Nem kívánom elspoilerezni az egész filmet, de a film előtti pletykákból azt már tudtuk, hogy a fő cél az volt, hogy a megszokott szereplőket kicsit elvonatkoztassák a tigristől és új közegbe helyezzék őket.
Ezt gyakorlatilag sikerült úgy megoldani, hogy Lali ellop egy kocsit és elhajt vele Pestre. Innentől megindul a lavina és a film darabokra hullik szét. Az egész egy összevágott videó, ami komikus epizódokból épül fel.

A szereplők is teljesen új leosztást kaptak. Már nem volt átfedés a szerepük között. Róka a tipikus csoró/balfasz, Csoki az istenkirály "ízírájder öcsém" megmutatom mindenkinek hogy mekkora arc vagyok csávó. Ezzel nem is lett volna baj, hogy ha nem érződik a mondatain, hogy a szájába vannak adva a beszólások. Én nagyon úgy éreztem, hogy neki csak az volt a dolga, hogy néha elnyomjon egy jó poént. Sanyika meg egyszerűen el lett tolva a tejesen buta, ostoba, sérült szellemi fogyatékos kategóriába. Gaben és Cingár meg néha kaptak pár sort meg szentségelést és kész.

Az első filmmel ellentétben - ahol még volt némi szereplő kibontás - itt már csak a "poénok" maradtak. 
De legyen némi pozitívum is: Kamarás Iván nem tudom, hogy a való világban életben is ilyen-e - reméljük nem - de itt a filmben remekül hozta az idegbeteg tulajdonost.
Szabó Erikát nehéz hova tenni. A segge az jó volt, azt biztos (szerelmes vagyok) - de nem ezért fog Oscart kapni.

Igaziból egyetlen rész volt, ami talán kicsit "nem magyaros" (értsd: igazi filmbe való volt): a hajós jelenet. Ott volt egy kis izgalom, és a pénzes táska felmutatása is bejött. 
Hazudtam. A film vége is jó volt. A drámai távolba nézős, "ő is csak egy kurva" jelenet ütött. Az bejött. Kurvára nem illett a filmhez, meg a poénokhoz, de azt eltalálták. Egészen élet szagú lett a Bentleyvel járok, nagy házam van, két csajt megdugtam ma büfés után.

Az egészet összefoglalva talán annyit mondanék, hogy továbbra is magyar, meg kult, de ennyiben ki is merül hogy miért kell 1, azaz egyszer megnézni. Én akármilyen jófej is lehetek, de erre 4-nél többet nem tudok adni. 4/10.

A képeket az Üvegtigris 3 hivatalos honlapjáról nyúltam.

Lenny Kravitz - Believe in me

2010.12.30. 22:39

 Tessék DeepHills-en is hallgatózni! Bojkinak köszönjük ;)

 Azt hiszem nem kell semmit hozzáfűznöm ;) Ahogy elnézem van nekem is jó pár, ami kimaradt.. :/ Aki szintén így lenne, vagy csak érdekli, hogy mi van a videóban, az a tovább után csekkolhatja a listát ;)

Zozz ismét küldött nekünk egy nagyszerű képregényt. Remélem ez is olyan sikeres lesz, mint az előző. Zozznak pedig ismét csak köszönni tudjuk a lelkesedést. Azt hiszem most már hivatalosan is állandó guest rovat vendégnek tekinthetjük ;)

 Gondolom mindenki szortíroz picit, még ha nem is tudatosan, de vannak olyan emberek, akikkel szívesen vált poke-ot az ember, és vannak olyanok, akikkel nem. Az Oatmeal válogatásában a különböző Facebook fajokat lehet lekövetni. Akit érdekelnek hogy milyen csoportok vannak, azok kattintsanak a képre ;)

Gondoltatok már olyanra, hogy street-art díj? Hát én sem. Pedig valahol ez is művészet, aki pedig mást mond az.. ..az hazudik. A lenti videók egy kis betekintést adnak nekünk a street-art többféle megnyilvánulásáról. Az egész programnak többféle kategóriája is van: Graffiti – Festészet – Kollázs – Szobrászat – Digital Art, a versenyzők ezekben indulhatnak, akik pedig nyernek, azoknak a munkáit Európa szerte, több helyen is kiállítják. Mivel több videó is van, ezért a tovább után folytatódik a műsor ;)

 Aki igazi műkedvelő, az tudja, hogy az első és a második rész vége/eleje ugyan az. Azt viszont már kevesebben tudják a kedvelők köréből, hogy az első pár percet teljes egészében újravették.
Több okból is érdemes volt, de konkrét megerősített forrás nincs. Az egyik alapvető indok talán az lehetett hogy az 1985-ös 2. részre már egy másik Jennifer jött a filmbe. De talán a szereplők öregedése is szerepet játszott.
Mindenesetre érdekes megfigyelni a különbségeket. Tessék nézni a videón.

süti beállítások módosítása