Idén 1000 éves a magyar konyha! Ebből az alakomból az ország legjobb szakácsai és cukrászai sürögnek forognak, hogy valami maradandót alkossanak az ezredév emlékére.

Több haza mestert is megkérdeztünk, hogy mivel rukkolnak elő, de a többségük hallgatásba burkolódzott, mert nem akarták felfedni titkukat.
Lajos Géza volt az egyetlen, aki nyilatkozott nekünk. Az ő különlegessége, a füstölt torta olyannyira egyedi, hogy nem kell féltenie senkitől, ő is a nagyapjátül tanulta a receptet.
A torta nagyon különleges, pontosan ezért nagyon nehéz elkészíteni. Az alapját egy vaskos és még friss szalonna adja. 
Természetesen a dolog nem ilyen egyszerű. A tökéletes ízkombináció sokban függ a füstölés menetétől, a használt fa típusától, a páratartalomtól és még nagyon sokmindentől. 

A díszités sem mindennapi a nemmindennapi tortán. A habnak tűnő költemény nem más, mint egy adag háj. Az igazán puhára paszírozott hájat pont úgy nyomják rá a tetejére, mint a tejszínhabot. 
Az öröm nem marad el, az elkészült sütemény pompásan fest.

Az ilyen, és ehhez hasonló ízköltemények miatt rengeteg túrista látogat el Markotabödögére. A helyi stadion ad helyet az egész hetes rendezvénynek. A sztárvendég nem más, mint a Belga, akik a Hús című számukkal tervezik meglepni Lajos Gézát.
Az idelátogatóknak a helyi önkormányzat rengeteg standdal készült, illetve a beléptető kapunál egy 200Ft-os zseton ellenében ülőpárnát és bögrét is osztanak.

Polgár Jenő elmndta, hogy a hatalmas fesztivál költésgeit jórészben EU-s támogatásokból valósították meg, illetve az MCSZ (Magyar Cukrászok Szövetsége) 83db marcipán cukorrépát sorsol majd ki a nézők között.
A hátsó koncert sarokban pedig a záró napon még Fluor Tomi is fellép egy szippantásra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr923135351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása