A Nike MAG mindig is kult cipő volt a BTTF rajongók körében, csak úgy, mint a légdeszka, vagy akár a DeLorean. Természetesen minden jövőbeli eszközre voltak már próbálkozások, így például van már olyan deszka, ami helyben képes lebegni. A desza volt a leghasználhatóbb ötlet a filmből és talán a cipő leghaszontalanabb.
Mégis minek kéne egy olyan cipő, ami elektromosan befűzi magát..? Ez akárhogy is nézzük hülyeség, mivel a töltési gondokat beleszámolva, máris sokkal több a gond vele, mint egy sima cipővel.
Itt jöhene képbe a híres mondás átköltése "az oroszok tépőzárat használtak". 

Még Marty maga is meglepődött, hogy van még cipőfűző 2015-ben..

Amikor tavaly a Nike elkottyintotta, hogy talán meg is csinálják a híres neves cipőt, senki sem  gondolta igazán komolyan. Aztán amikor 3 napja egy érdekes csirip megerősíteni látszott, akkor elszabadult a pokol az interneten. Egy nappal később pedig már kint volt a hivatalos reklám is.
A cipő megjelenésének dátuma,  a mai napig nem tiszta nekem. Nem értem, hogy mire volt jó 4 évvel előbb megcsinálni a cipőt.. Az lett volna az igazán poén, hogy ha a film valós idejéhez készítik el - 2015-re.  
Persze csináltak hozzá egy közepsen szar reklámot is, amivel szerintem sikerült porba tiporni a film teljes renoméját, de megint eltértem attól, amit mondani akartam.

Kétség kívül azért a cipő került megvalósításra, mert sokkal nagyobb idiótaság, mint mondjuk egy kabát, ami lehet meleg, hideg, és meg is szárad ha épp bőrig ázunk benne. Na meg azért, mert az évek során a cipőne lett kult hatása, nem a kabátnak, vagy a hülyegyerek sapkának.
Valahol biztosan vicces lenne, ha mostanra mindenki olyan színes sapkákban járna, mint Marty a sorozat második részében. 

A cipő egyetlen baja egyébként hogy kis darabszámban készül. Elvileg 1500 pár készült belőle, amiből az első 1000 már a bejelentést követő pár órában elfogyott - azaz mostanra már űlt helye van mindnek. Bár ez nem is feltétlen baj, mivel ha ide is ért volna kis hazánkba a cipellő, akkor meg az lenne a baj, hogy 50e forint - mer há' mé' ne?
Meg ha már a bajainál tartunk, akkor a fent említett problémára csak az lehetne igazán megoldás, ha menet közbe töltődne. Mert hogy olyan cipő már van, amivel lehet telefont tölteni.. 

Mindezek után persze nagy könnyebséggel mondom - Marty Mcfly nickel, és Nyuszi vagy McFly felírattal a blogom fejlécében - hogy nem kéne a cipő. (Lószart nem, de ettől még hülyeség!)

Gondolta a tudatlan kis diák, mikor megcsinálta az érettségit, hogy majd jó helyen lesz még itt a középiskolában, mert hát hatodéven (nyelvi előkészítő miatt, már a 6.) biztosan nem lesz semmi dolga. 
Ehhez képest úgy tűnik, hogy még ez az évünk lesz a legbutább, mind közül és ennek tetejébe még  a pontrendszert is megváltoztatták, ami alapján jelentkezhetnék egyetemre. 

Aki esetleg még nem értesült volna róla, annak most mondom, hogy eddig ha tantárgyakat vittél, akkor 5-nek bármit beszámíthattál, most viszont csak természettudományos tárgyat (fizika, kémia, föci, bio). Megmondom őszintén, hogy amikor megláttam, kicsit befostam, mert utoljára 5 éve találkoztam ezekkel a tárgyakkal, és abban sem voltam biztos, hogy milyen jegyekkel zártam a tanulmányaim. Hála istennek jól zártam, mert már akkor is ilyen rendkívül tehetséges voltam, hogy nulla tanulással képes voltam jeles lenni.

Mindezek ellenére azért elég nagy szopatásnak tartom ezt az egyik napról a másikra bevezetjük dolgot. Nekem most ugyan pont jó, mert nekem jók a jegyeim, de sokan nem készültek erre, mint ahogy én/mi se, és csak abban bízhattunk, hogy négy éve jól sikerült. 
Tulajdonképpen már 4-5 évvel ezelőt tudnunk kellett volna, hogy akkor a négy tárgyból egy majd be fog számítani - vagy kettő. Mondjuk mentségükre legyen mondva, hogy 4 tárgyból csak van 2 ami ötös lett, akár csak egy-egy éven. És ha mégsem, akkor az érettségivel még mindig lehet rajta javítani.  

Pozitívum viszont, hogy az emelt érettségi jobban számít, mint eddig. Ez mondjuk azért bosszantó, mert azt is illene rakni, de akkor a 3 szakma mellé még angol, matek és még valami érettségit idén is kéne nyomatni. Ezt neked lazítás..

Az utóbbi időben leszoktam RSS-ről, ami azért a blogon is masszívan érződik, helyette viszont hírfüggő lettem. A napom rendszerint azzal indul, hogy felmegyek Indexre és az este eseményeit igyekszem behozni. Ezt követi az Origo, majd pedig a Kisalföld online.

Az Indexről el lehet mondani, hogy abszolút naprakész mindenféle témában, nyilván azért mert hatalmas szerkesztői gárda áll az egész mögött.
Az Origoról már kevésbé mondható el ugyan ez. Egyre inkább azt veszem észre, hogy a tartalom nagyrésze késik - az Indexhez képest - tehát mint egy kopi péjszt módon átvándorol oda is az információ. Természetesen vannak saját cikkek is, de a elég sok olyan van, ami mondjuk fél óra késéssel megjelenik ott is.
A Kisalföld online ilyen szempontból egyedinek számít, mivel az ottani cikkek többsége konkrétan az indexre hivatkozik: "írja az Index hírportál". Ez mondjuk nem meglepő, mert a Kisalföld sokszor gyakorlatilag képes kész cikkeket átemelni az újságba is - gyakran forrás nélkül is.

Az alapvető ok, amiért nekiálltam írni róla, az az, hogy nem értem, hogy az emebrek miért szeretnek Origot olvasni. Rengeteg ismerősöm van aki, akinek reggel első dolga felkelni és megnézni az Origot. Nem értem.
Most hogy ezt a sort leírtam, hogy teljesen felesleges erről vitatkoznom magammal, vagy akár mással is, mivel ez pontosan ugyan az a vita, mint amikor megkérdezik az emebrt, hogy te miért használsz ilyen, vagy olyan böngészőt.

A válaszolók rendszerint első vérig védik az igazukat, hogy már pedig a fox azért jobb, mert a chrome szarabb és az opera a legjobb, de azt mégse használja senki. Az IE se akarom kihagyni: rendszerint azok használják, akik még életükben nem telepítettek egy flash playert se a gépre egyedül, és mivel a tudatlanság áldásos, meg vannak győződve róla, hogy az operációs rendszerük mellé alapból a legjobban és legegyszerűbben használható böngészőt kapták.

Azt hiszem az én totális ellenségem az, aki Internet Explorerben Origot olvas. Reszkessetek bitangok! Hrrrr!

süti beállítások módosítása