Dexter Season 5 értékelő

2011.01.13. 23:46

 Ma végre befejeztem az ötödik évadot is. Már jó pár hete vége lett a sorozatnak, de csak most értem oda, hogy megnézzem az összes részt. Talán jobb is volt így egyben, mert így nem kellett az izgi részek között heteket várni. Az érek másik oldala, hogy szeptemberig várhatunk az újabb részekre.

A tovább után egy kis spoileres kibeszélő arról, hogy milyen is volt ez az évad - még rögtön a friss emlékekkel.

Az idei évad elég furán indult és az első pár rész is volt legalább olyan megdöbbentő, mint a negyedik vége, ahol Ritát meggyilkolták. 
Dexternek egyre több dologgal kellett szembenéznie, de aztán, mint mindig, most is a gyilkolás jelentette a megnyugvást.
A részek ott kezdenek izgalmassá válni, mikor az egyik áldozatánál talál egy nőt, aki az áldozata - Boyd - tartott fogságban. Egész sor borzalom derül ki és menet közben az áldozat és a megmentője is egymásra találnak.
A tartalomról talán ennyi elég is, nem lövök le minden poént azoknak, akik mégse látták még.

Már több évad óta mindenki kíváncsi volt rá, hogy mi lesz Quinn sorsa a sorozatban. Végre ebben az évadban komolyabb szerepet kapott és volt is belőle izgalom rendesen. 
Deb nem sokat változott. A zűrös pasikra bukik továbbra is.

Amit külön érdemes kiemelni talán az az újfajta ellenfél Dexternek. A sorozat folyamán még nem volt példa arra, hogy a "főellenség" egy egész csapat legyen. Szerintem zseniális ötlet volt összefűzni több embert, így még izgalmasabb volt az egész.

Astor és Cody is komoly változáson mentek keresztül, de egyértelmű, hogy Astor tinédzser kora volt a húzószál a gyerekvonalon. Volt egy kis nevelő szándék is a sorozatban. Persze csak a fiatalon ne igyál sokat és elhangzott a "soha többet nem iszom" sablon is.
Reméljük 2-3 évad múlva Astor még velünk lesz, mert kezd egész nő formája lenni - sminkben.

Összességében talán azt mondhatom hogy egy elég jó évad volt. Kifejezetten izgalmas és feszült volt az egész. Igaziból nem tudnék jelenleg dönteni, hogy ez volt-e jobb, vagy a negyedik évad.
Mindenesetre jó volt. Sajnos most több, mint fél évet várunk az új részekre.

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr742582419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása