2010 01 31 - Szöveg

2010.01.31. 22:44

Ma annyi okosat olvastam meg láttam, hogy nekem is ilyen világmegváltós hangulatom van, de igaziból mostanában semmi épkézláb ötletem nincs.
Ezt értsd akár a blogra is. Kezdek kiégni. Nincs mit leírni. ("mindig van miről írni" - magamat idéztem)
Egyszerűen se kedvem, se energiám nincs ezzel foglalkozni. Addig volt szórakoztató, és jó amíg nem munka volt, hanem szórakozás. Mostanában egyre inkább kezd kötelesség lenni, és nem úgy tekintek rá, mint szórakozás, hanem mint munka, amit naponta meg kell csinálni, és naponta legalább 4-5 posztnak itt kéne lennie, mint régen de egyszerűen nincs.
Nincs kedvem 500 képet kiválogatni, és feltenni, és nincs kedvem az összes oldalt átnyálazni, hogy vajon mi érdekelhet titeket, na meg engem.
Mert ugye régen az jött ki ide ami engem érdekelt. Aztán egyre inkább kikerült olyan is, ami mondjuk hatásvadász, és engem pl kurvára nem érdekel, inkább az olvasókat, ja mert hogy most már elég sokan vagyunk.
Szóval most már minden van kint az oldalon, csak én nem. Ami nem biztos hogy baj, csak ez az én személyes blogom volt valaha, és most meg már valahol idegesít, hogy sokan vagyunk és tudom, hogy még ha szeretnék se tudnék kirakni olyat ami engem érdekel.
Hivatás lett. Szopás.
A másik meg hogy nincs rá időm. Erre meg azt mondják, hogy arra van időd amire akarod, amire csinálsz. Hát nekem nincs kedvem erre csinálni, mert van jobb dolgom is. Tényleg van.
Ez persze nem azt jelenti hogy megszűnik a  blog, mert  nem, csak most értem el arra a pontra, hogy magamnak is bevallottam, hogy ez nem lesz jobb.
Egyszerűen ha komolyabban akarja  csinálni az ember, akkor ahhoz idő és elhivatottság kell. Időm nincs annyi mint szeretném, elhivatottságra meg időm nincs. Ha egész nap itthon ülnék, akkor lenne mit írnom, leírnám hogy milyen filmeket néztem meg, meg hogy melyik celeb mikor rakta ki a picsáját, de mivel nem vagyok itthon, ezért ez nem is működik.
Ja meg ugye az se mind1, hogy míről írok. Néha kapok infót, hogy ezt minek raktam ki mert szar. És aki mondja, azért mondja mert tényleg az, én se gondolom róla hogy jó, csak ezt olvassák el, és mivel nincs más, ez adja  tartalmat. Egyszerűen nincs annyi infóm, annyi kép, video, hír, történés, amiről napi 5-6 posztot írnék.
Régebben volt közösségi élet is az oldalon, még akkor is mikor heti 1 poszt volt, most meg kihalt a nép. 2-3 naponta jön egy komment és ennyi. Régebben ez is motivált, hogy láttam, hogy érdekel amiről írok, mostanában csak azt látom, hogy megvan a látogató stat, aki megszokásból feljön. Aztán lett "like" button, hogy aki nem akar kommentelni, mert nincs hozzáfűzni valója, csak épp tetszik neki, az nyomja azt hogy lássam hogy van élet. De az se megy. (ez relativ, mert van kattintás rá, csak posztonként 1-2-3, ami jó, és köszönöm hogy jelzitek, hogy tetszett és jöhet még, csak ha hozzáveszem a napi 100 látogatót, és csak 2 like van rá, akkor picit elgondolkozok, hogy ez jó e így.
Mert ugye ez már nem rólam szól, inkább egy komplex blog lett, és nem tudom mi lesz.
Ment a nagy gondolkodás, hogy most mi lesz majd itt ha megszűnik az extra, és hogy majd új drága fizetős tárhely, de még az is lehet hogy nem lesz.
Elfogyott a lendület.
Holnap jövök, addig átértékelem a dolgokat.

Trailer :: Never back down

2010.01.31. 12:51

Tegnap kaptam egy forrásból, akit most nem nevezünk meg (Balage), hogy van ilyen is, és hogy nem is rossz, szóval nézzétek. A történet elég sablon, de tipikusan olyan film amit 100000 szer meg lehet nézni.

Comic :: Közgáz a Jedlikben

2010.01.31. 12:17

Cyanide and Happiness, a daily webcomic
Cyanide & Happiness @ Explosm.net

Kite Runner

2010.01.30. 14:57

A nagy FarmVille poszt

2010.01.30. 14:42

Már régóta terveztem, hogy megírom, és majd mindenre kitérek, és már egyszer el is kezdtem, de akkor meggondolta magát a rendszer és másfél oldal írásom elszállt az éterbe. Utána nem voltam olyan állapotban, hogy elkezdjem még egyszer, de majd most.
A dolog lényege, hogy kapsz egy 12*12 parcellából álló területet, amin te csinálsz mindent. A területeket először fel kell ásni, hogy megmunkálható legyen, majd el kell ültetni a növényeket. Igen nagy a választék, de a többségük szintekhez van kötve, mert ugye nem lenne izgi a  játék, ha mindent egyszerre szerezhetnél meg.
Így a megvehető dolgok nagy része szintekhez (level) hez van kötve. A szinteket úgy lépheted, ha xp pontokat (experience points - tapasztalati pontok) gyűjtesz.
A terményeknek megvan az érési idejük, így tud számolni, hogy mikor kell visszajönnöd. Ha a termény megérett, nincs más dolgod, mint learatni.
Az xp pontokat a megművelt földparcellák és növények után kapod.
A játékban rengeteg lehetőséged van, többek között szomszédok jelölésére is. Ez annyiból jó, hogy a földedet nem csak te gondozhatod, hanem ők is. Ezért neked is jár pont ha valaki farmján segítesz, így is gyűjtheted az xp pontjaidat. Ez egyfajta kölcsönös segítségnyújtás. Ezen az elven működik az ajándék küldés is. Naponta egyszer küldhetsz ingyenes ajándékokat a farmvillel rendelkező ismerőseidnek. Ez azért jó mert az ajándékok igen sokfélék lehetnek, a fáktól elkezdve a teheneken át egészen az üzemanyagig a traktorba. Természetesen, mint mindenhol máshol, itt is vannak hülyeségek, de mindent el is adhatsz, szóval ha valami épp nem tetszik, akkor csak továbbadod.  
A játék függőséget okoz,  viszont jó hír, hogy egy nap nem tudsz több órát előtte ülni, mert ugye amíg nem érik meg a termény addig nem tudsz mit csinálni.
Engem a nővérem fertőzött meg, annak ellenére hogy nem akartam vele játszani, mert féltem, hogy függő leszek, de most már késő.. :S
Ja és még valami. Facebook üzenő-falon (ja mert ugye ott lehet ezzel játszani) nem véletlen vannak kint a sok sok sok sok sok farmvilles üzenet. Ezek bonuszokra adnak lehetőséget. Ha valaki szintet lép, vagy különleges lehetőséget kap azt meg tudja osztani másokkal, és ha rákattintanak akkor bónuszt kaphatnak érte (xp, pénz). Ez is egymás támogatásáért alakult ki.

The Deadbeats - Keep On Trying

2010.01.30. 14:21

Kampány hangulat

2010.01.30. 13:17

Most kaptam a linket Bojektől, és gondoltam veletek is megosztom. Valahol komikus az egész. A gond csak az hogy tényleg ezt történik körülöttünk. A pénz meg közbe elfolyik. Most Arnold (Swarczi) levele jutott eszembe: Fuck You kezdéssel.. körülbelül ilyen a hangulat itthon is. A pártok közgázosan mesélnek (tök egyszerű dolgokat, tök bonyolultan mondanak el), és a legcifrább szavakkal igyekeznek elvenni élét annak, hogy a halál faszára kívánják a másikat. Mind1 hogy mit mond, nem lesz soha jó. Have fun :)

Finomul a kampány


2010.01.29. 18:36 K. Funky

Még csak most indult, de a károgók máris siránkoznak. "Durvul!" "Minősíthetetlen!" "Minden eddiginél siralmasabb!" Ezek az emberek akkor sem lennének elégedettek, ha a választási kampány ideje alatt a Fidesz és az MSZP minden nap frissen vágott virágot küldene egymás öltözőjébe, Mesterházy Attila és Orbán Viktor pedig a tévékamerák nyilvánossága előtt percekig cirógatná egymás arcát.

A valóság azonban éppen az, hogy a 2010-es országgyűlési kampány nem hogy nem durvul, hanem kifejezetten egyre civilizáltabb lesz. Vegyük például a Fidesz mai sajtóközleményét, amelyet az MTI repített szét a szélrózsa minden irányába.

OS - A Fidesz reagálása Nyakó István (MSZP) közleményére

Budapest, 2010. január 29., péntek (OS) - Kevesen beszéltek még annyi hülyeséget egy nap alatt, mint ma Nyakó István.

Cser-Palkovics András,
a Fidesz helyettes szóvivője

Mi ez, ha nem egy irodalmi alkotás? Ha már Cser-Palkovics András, ez a fura fiú, akit nyilván a Fidesz kongresszusain is azzal szívatnak, hogy szaladjon már le a sarokra megnézni, hátha ott van Kövér László, ő is ilyen finomságokra képes, hogy jön bárki ahhoz, hogy minősíthetetlen durvulásról beszéljen?

Örkény István alpáribb lett volna ennél! Őszintén reméljük, hogy az MSZP erre annyit válaszol, hogy "Hüje". Mire a Fidesz jöhet egy "a ti anyátok"-kal, amire a szocialisták már csak egy rajzolt pöcsöt küldenek vissza. Oszz akkor kész, vége, lezárul a kampány, nekünk meg már csak választanunk kell áprilisban. Csodálatos lenne, az első lépést pedig már meg is tettük a jó irányba.

A cikket a Képviselő Funky blogról kölcsönöztem, Bojek ajánlásával.

Social Search

2010.01.29. 23:50

Elindult a Google Social Search

Hiába került a Google Labs kísérleti műhelyéből nyilvános bétaállapotba a Social Search, a kereső kénytelen lemondani a legnépszerűbb közösségi szájton, a Facebookon található adatok túlnyomó többségéről. Bár tavaly decemberben a két cég megállapodást kötött egymással, a 350 millió facebook-tag státuszüzeneteihez továbbra sem férhet hozzá a Google.

A Google a napokban ünnepélyesen kihozta  a laborból, és béta állapotban a nagyközönség elé tárta a Social Searchöt, amely a felhasználók ismerőseinek posztjait, képeit, videóit is megjeleníti a keresési találatok között.

Ahhoz, hogy a szolgáltatás működjön, kell egy Google-account, ami a Gmailre vagy a Google Docs-ra való feliratkozással automatikusan létrejön, és ki kell tölteni a Google Profile-t, illetve meg kell adni azokat a linkeket, amelyek a különböző közösségi szájtokon már létrehozott profiloldalakra mutatnak.

Innentől kezdve a kereső a találatok között megjeleníti az ismerősöktől származó információt is, feltéve, hogy a felhasználó korábban bejelentkezett a Google-be. A Social Search keres a Twitter- és Blogger-posztok, a Flickrre és a Picasára feltöltött képek között, sőt a Facebook által nemrég felvásárolt FriendFeeden is.

Nem működik viszont a Facebookkal, ami azért különösen érdekes, mert a Google állítólag éppen a Facebook bejelentésének hatására döntött úgy tavaly ősszel, hogy a korábbinál komolyabban veszi a közösségi szájtokra feltöltött információt. Tavaly a San Franciscóban megrendezett Web 2.0 csúcstalálkozón mondta Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezetője, hogy „alapvető változás megy végbe, melynek során az információs webet felváltja a társasági [social] web”.

Majd megírom, hogy milyen. De szerintem már csak holnap.

Sure Thing - St German

2010.01.29. 23:36

A számot Bojektől nyúltam, neki köszönjük :)

Today :: 2010 01 29

2010.01.29. 23:31

Ma azt vettem észre hogy egyre gyorsabban telik az idő. Úgy értem, hogy tök gyorsan eltelnek a hetek. Ez azt jelenti hogy öregszem? A mamám szokott mindig ilyeneket mondani. Lehet hogy lassítani kéne.
Suliba ma semmi téma. Itthon pihenő, ja meg voltam mamánál.
Úgy volt hogy megyek Nikihez is de aztán nem úgy alakult. Remélem hétvégén még összejön a találkozó. Már hiányzik :(
Nadehanemámberkülönbenis: ma volt itt Balage, meg végül még Bori is idekeveredett egy hirtelen ötlettől vezérelve. Jó volt dumálni. Pipáztunk is, de a kurva cocobricko baszik jó lenni, úgy kivágom mint a szart. Azt hiszem ennyi a mai nap tanulsága.

süti beállítások módosítása