A nagy FarmVille poszt

2010.01.30. 14:42

Már régóta terveztem, hogy megírom, és majd mindenre kitérek, és már egyszer el is kezdtem, de akkor meggondolta magát a rendszer és másfél oldal írásom elszállt az éterbe. Utána nem voltam olyan állapotban, hogy elkezdjem még egyszer, de majd most.
A dolog lényege, hogy kapsz egy 12*12 parcellából álló területet, amin te csinálsz mindent. A területeket először fel kell ásni, hogy megmunkálható legyen, majd el kell ültetni a növényeket. Igen nagy a választék, de a többségük szintekhez van kötve, mert ugye nem lenne izgi a  játék, ha mindent egyszerre szerezhetnél meg.
Így a megvehető dolgok nagy része szintekhez (level) hez van kötve. A szinteket úgy lépheted, ha xp pontokat (experience points - tapasztalati pontok) gyűjtesz.
A terményeknek megvan az érési idejük, így tud számolni, hogy mikor kell visszajönnöd. Ha a termény megérett, nincs más dolgod, mint learatni.
Az xp pontokat a megművelt földparcellák és növények után kapod.
A játékban rengeteg lehetőséged van, többek között szomszédok jelölésére is. Ez annyiból jó, hogy a földedet nem csak te gondozhatod, hanem ők is. Ezért neked is jár pont ha valaki farmján segítesz, így is gyűjtheted az xp pontjaidat. Ez egyfajta kölcsönös segítségnyújtás. Ezen az elven működik az ajándék küldés is. Naponta egyszer küldhetsz ingyenes ajándékokat a farmvillel rendelkező ismerőseidnek. Ez azért jó mert az ajándékok igen sokfélék lehetnek, a fáktól elkezdve a teheneken át egészen az üzemanyagig a traktorba. Természetesen, mint mindenhol máshol, itt is vannak hülyeségek, de mindent el is adhatsz, szóval ha valami épp nem tetszik, akkor csak továbbadod.  
A játék függőséget okoz,  viszont jó hír, hogy egy nap nem tudsz több órát előtte ülni, mert ugye amíg nem érik meg a termény addig nem tudsz mit csinálni.
Engem a nővérem fertőzött meg, annak ellenére hogy nem akartam vele játszani, mert féltem, hogy függő leszek, de most már késő.. :S
Ja és még valami. Facebook üzenő-falon (ja mert ugye ott lehet ezzel játszani) nem véletlen vannak kint a sok sok sok sok sok farmvilles üzenet. Ezek bonuszokra adnak lehetőséget. Ha valaki szintet lép, vagy különleges lehetőséget kap azt meg tudja osztani másokkal, és ha rákattintanak akkor bónuszt kaphatnak érte (xp, pénz). Ez is egymás támogatásáért alakult ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr721995029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása