Google zenekereső #2

2009.10.29. 19:19

Mint azt már korábban írtam a google zenekeresőt índított, és a pár héttel ezelötti hírig nem sok mindent lehetett tudni róla, sőt azóta se, de most megjelent. Csak így hirtelen, de persze nekünk ebből se jut. Felejtsd is el: se youtube, se itunes store, se GZene, se semmi. Nade majd minden jó lesz. flashforward: és jó lett!

Egy héttel a pletykák megjelenése után elindult a Google zenekereső szolgáltatása, a Music Onebox. De nem nálunk.

Megint bővítette a Google a hazánkban nem elérhető szolgáltatásai sorát. A Hollywoodban bemutatott Music OneBox gyakorlatilag a Google találati oldalának a továbbfejlesztése, ami abban nyilvánul meg, hogy a dalok mellett megjelenik egy kis nyilacska. Erre kattintva lejátszható a dal.

A Google több zeneszolgáltatóval - MySpace Music, Pandora, Rhapsody, LaLa - szerződést kötött, ezeknek a portáloknak a linkjei is megjelennek a találtok közt. A keresőcég emellett igénybeveszi a Sony Gracenote adatbázisát, és részletes információt ad azokról a dalokról, amelyeknek bepötyögik néhány sorát. Még ki is javítja az elütéseket.

Sem a Google, sem a zeneszolgáltatók nem kapnak pénzt. A zeneportálok a nagyobb forgalomnak örülnek, míg a Google annak, hogy több hirdetést tud elhelyezni az oldalán.

via index

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr431995817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása