NFS

2008.08.26. 17:39

Várom a véleményeket...

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr701989135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ikrény · http://ikrenyweb.extra.hu 2008.08.27. 01:07:37

Őszintén szólva nekem egy NFS játékom sincs :) Terveztem, hogy beszerzek egyet-kettőt, mert tényleg jó lenne egy féktelen száguldás, de végül kimaradt. Egyrészt a gépigény miatt, másrészt pedig nem tartottam létfontosságúnak. Amúgy nem tudom, hogy van ez, de amelyik franchise az EA kezében van, minden évben legalább 1 új taggal bővül. Hova kapkodnak ezek? Vegyenek példát a Rockstar Games-ről és a TakeTwo-ról :P Igaz, hogy akár több év eltelik két GTA-rész kiadása között, de akkor legalább minőségi alkotást kapunk, amit nem dobtak össze. Még jó, hogy a T2 nem adta be a derekát az EA-nek, amikor fel akarta vásárolni... :D

weinie4 · http://jackieblog.extra.hu 2008.08.27. 23:50:43

eddig ami engemet megfogott az az Underground 2 volt, meg a most wanted. A most wanted eddig felülmúlatlanul maradt, mert a carbon az egy szégyen volt, a pro street meg elvesztette értelmét azzal h versenypályákon kellett játszani.. ..az volt a legjobb a játékban h simán is lehetett száguldozni az utcákon :D Amugy ez nem igaz h minek sietnek.. mert 2 részre szedték a véget és felváltva adnak ki játékot a részek, és igy egy játékra 24 hónap fejlesztés jut a szokásos 12 helyett.. A R* meg nem igaz h 2 évente emrt ha megnézed pl a sa óta kiadtak 3 játékot.. ugye volt sa, aztán liberty city storries, vice city storries, aztán gta 4 xbox360, és most jön a pc..

Ikrény · http://ikrenyweb.extra.hu 2008.08.28. 08:32:32

Akkor tisztázzuk :D OK, az egy dolog, hogy két helyen fejlesztik a NFS részeket, így jobb is. Most jöjjön a R*. Nem tudom, mennyit hallottál a LCS/VCS epizódokról. Ha rájuk nézel, láthatod, hogy nem a legjobbak. A LCS még csak-csak, de a VCS-en már látszik, hogy csak a pénzért csinálták... Értem én azt arra, hogy pl. a Little Haiti híd lábánál az autók néha fejjel lefelé közlekednek a híd tetején, tehát még nem is az úton. A grafikájuk se eget rengető, a lehetőségekről meg ne is beszéljünk... LCS-ből rengeteget kihagytak (úszás, testedzés, stb.), igaz, a VCS-ben már volt némi újítás. A GTA IV-et pedig már évek óta fejlesztették, azért is lett ilyen sikeres. 2006-ban jelentették be, de már azelőtt is folytak a munkálatok. Hogy miből gondolom? Már 1999. év elején regisztrálták a GTA IV oldalát, megvették a domaint :D Ha akkor nem is dolgoztak nagyban, de már biztos fejlesztették a cuccokat hozzá. Merthogy ugye saját fejlesztésű a grafikai motor :) A kiadókról meg annyit, hogy a R*-nak is több részlege van. Legyünk precízek :D A GTA-t anno a (mai) R* North, R* Lincoln fejlesztette; a GTA Londont a R* North, Lincoln, Canada; a GTA 2-t R* North és Lincoln; a GTA III-at R* North; VC-t a R* North (PS2/PC verzió) valamint a R* Vienna (Xbox); SA-t a R* North; LCS-t R* Leeds; VCS-t R* Leeds és North; GTA IV-et a R* North; a CW-t pedig a R* North és a Leeds :) El kell ismerni, van néhány részlegük. A North szinte mindegyikben ott volt, de asszem ők a legnagyobbak, kapacitásuk így bőven van. Ezt csak a miheztartás végett írtam :D Tehát szó sincs arról, hogy VCS után álltak neki a IV-nek. Nem, nem :D Az előkészületek már 1999-ben folytak ;) És meg is lett az eredményük, ha jól tudom, még mindig vezeti a játék a toplistákat :) Pedig már áprilisban megjelent :)

Ikrény · http://ikrenyweb.extra.hu 2008.08.28. 08:41:19

Az meg lemaradt, hogy egy portolással nincs sok probléma. Megvan az alap játék, amit biztos nem konzolokon fejlesztettek ki. Azt optimalizálgatják, alakítgatják, és lám, ki tudnak hozni belőle pár hónap alatt egy olyat, ami így előzetesben még a konzolos verziók grafikáját is veri. Természetesen itt a IV-re gondolok :)

weinie4 · http://jackieblog.extra.hu 2008.08.28. 11:44:57

...na most akkor én árulom el neked ha portolás azért nem igy müxik.. ..és az nfs-ék se dobják ki az ablakon az előző grafikai motort.. :D

Ikrény · http://ikrenyweb.extra.hu 2008.08.28. 15:12:38

Gondolom, hogy nem egyszerű, 5 perces menet a portolás, de gondolj bele. Min fejlesztik a játékokat? Biztos nem konzolon :P Mindegy, az a lényeg, hogy lesz PC-re :) A grafikai motorok terén a NFS láthatólag előbb volt ott, ahol most a GTA, de ha a két játék közül kéne választanom, akkor utóbbi mellett tenném le a voksomat. Hogy miért? Mert egy játékban nem csak száguldozni, tuningolni akarok, hanem össze-vissza mászkálni mindenféle megkötés nélkül (tudom, van ez NFS-ben is, de itt akár gyalog is lehet), bugokat/mítoszokat kutatni, na meg persze szórni az ólmot :D

weinie4 · http://jackieblog.extra.hu 2008.08.28. 17:13:36

jo mondjuk az nfs-ben csak az utakat kell megoldani, emrt hiába nagy a térkép de a nagyrésze holt terület.. gtaban meg mindenhol tudsz emnni: árkon, bokron, hegyen, vizen, levegőben.. és azért ha ezt szemügyre vezsed, akkor kiderül h ahhoz h olyan grafikát futass gta szinten mint az nfs, akkor ahhoz min egy quad proci (magonként 3-4gb al) kell 4gb rammal

Ikrény · http://ikrenyweb.extra.hu 2008.08.28. 23:26:12

Nanana :D Előbb várjuk meg a gépigényt ;) Amúgy tudod miért ilyen alacsony a rendszerkövetelményük a GTA-részeknek a relatíve jó grafikához képest? Biztos észrevetted már, hogy ha beszállsz egy autóba, akkor abból a típusból megtelnek az utak, a járművek részét az adja. Így nem kell az akár több mint 100, vagy esetenként több 100 járművet beraknia a programnak egyszerre, csak 30-at mondjuk. Ez azért nem mindegy :D Képzeld el mondjuk a VC-t az alábbi követelménnyel (VGA-t nem írok): DualCore CPU (min. 1.7 GHz), 1 GB RAM. Na ugye, hogy nem hangzik olyan jól? :D Lehet, hogy nem ez lenne, csak tippeltem. Éppen ezért fordul elő néha a GTA IV-ben az, hogy ha beszállsz egy Patriotba, (régebbi részekben ez volt a neve, nem tudom, itt hogy nevezik) akkor nemsokára megjelenik előtted a piros lámpánál 10 másik Patriot.

weinie4 · http://jackieblog.extra.hu 2008.08.29. 02:23:26

ugy látom naggyon jol elvagyunk mi itt ketten :D

Ikrény · http://ikrenyweb.extra.hu 2008.08.29. 12:20:32

Ja :D Elháborúzgatunk :F

weinie4 · http://jackieblog.extra.hu 2008.08.29. 13:11:39

ez nem igaz.. nem vitatkozunk.. nekem van igazam és kész! :D

Ikrény · http://ikrenyweb.extra.hu 2008.08.29. 18:45:46

Igaz, nem vitázunk. Csak eszmét cserélünk :D Ja, amúgy ezt az üzenetet a Hullámból írtam :P Mondta a pultos csaj, hogy míg nem jöttök, nyugodtan üljek ide a géphez :)
süti beállítások módosítása