Tonhalkrém!
2010.02.25. 19:47
Na akkor most elmondom nektek hogy készül a világ legjobb kajája. Én már függő vagyok és ha két naponta nem ehetek akkor magambafordulok és előjönnek az öngyilkos hajlamaim. Szóval okosan vele, készüljetek fel, hogy ha egyszer esztek, akkor nincs menekvés.
Amúgy meg tök egészséges.
Ja és előre mondom, hogy aki utálja a halat - mit ahogy én is - az is bátran olvassa el, mert kurvafinom!
A dolog lényege, hogy igaziból ez nem tonhalkrém, hanem egyfajta tonhal saláta, vagy nem is tudom mi. Mint valami krém, de közbe meg mégse annyira krémes. Mindenesetre elmondhatom hogy pirítóson überbrutál módon finom tud lenni.
Nem kell hozzá sok minden. Ami most itt van/lesz recepet, az kb 8-10 pirítóst takar be. (toast méretű)
Kell hozzá valami tonhal konzerv. Itt igaziból lehet spórolgatni, mert mivel nem ez teszi ki a nagyját ezért nem nagyon érezni hogy ez most 300ftos tonhal vagy 400ftos. Az mondjuk érezni, ha 900 forintos mert az kurvafinom, de értelem szerűen mindenki olyat tesz bele amilyet akar.
Érdemes odafigyelni, hogy sima, natúr, olajos tonhal konzerv legyen, mert én párszor már jártam úgy, hogy csak lekaptam a polcról a halmintás konzervet aztán itthon derült ki, hogy paradicsomos tonhal - ami kegyetlen ergya - vagy rosszabb esetben nem is tonhal, hanem mondjuk hering. Ismertető jele a konzervnek, hogy kék, a cimkéje amin meg van jelölve hogy milyen fajta rendszerint világoskék vagy sárga és kör alakú. Persze lehetnek átfedések, szóval olvasátok el hogy mit vesztek.
Kell még majonéz, egy közepes méretű hagyma, meg 2 tojás. Só, bors, ilyesmi gondolom azért csak van otthon.
A dolog úgy indul, hogy a kb tyúktojás méretű hagymát fogod és felaprítod ilyen apróra, hogy fasza legyen aztán beledobod valami edénybe, amiben a végén majd jól át tudod keverni az egészet.
A hagyma után igaziból randomra mehetnek bele a cuccok. Amúgy célszerű az elején feltenni a tojást főni, ja mert hogy egyébként keménytojást kell csinálni bele - aki nem tudná a keménytojás úgy készül, hogy vízbe rakod a tojás, fel a gázra, és forrástól számított 10 percig loboghat.
A hagymára rányomod a tonhalat - miután leöntötted róla az olajat. Rendszerint apróra van morzsolva, de van hogy darabosabb, estleg villával szétnyomkodhatod. Mehet rá a tojás is ha kész, persze nem egyben. Pár miliméteres kockákra vágod, de ha pár darabka kicsit nagyobb lesz, az se gáz, mert a keverésnél a végén úgyis összetörik.
Végül pedig mehet rá a majonéz. Ez tartja össze, ettől lesz picit krémesebb. Nem tudom, hogy mennyi kell belőle, ezt meglátod. A lényeg hogy egybe maradjon és kenhető legyen.
Finomítás képpen nyomsz rá egy kis sót - 3-4 jó csipet, mehet rá kis bors is, meg én szoktam rá tolni egy kis citromlevet is. Na nem sokat, pár csepp, egy mokkáskanálnyit kb. Csak mert faszán megy a halhoz.
Kész is.
Pirítóssal isteni. Hajrá. Nyomassátok. Aki esetleg tervezi hogy csinál az meghívhat engem is :D
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.