Lebegő motor

2011.06.13. 22:56

 A lebegő járművek hallatán, nekem mindig a Vissza a jövőbe filmek jutnak eszembe. A mai napig álmom egy légdeszka.
Ez talán most már nem várat sokáig magára, hiszen, már vannak repülő autók, és ahogy az látszik, már készülnek repülő motorok is. Remélem, mire nyugdíjas leszek, addigra lesz légdeszkám is.
A lenti csoda motort egy ausztrál mérnök kezdte el építeni, Chris Malloy. A vasat egy 1170-es motor hajtja és 2 propeller tartja a levegőben. A tervek szerint a végső bringa akár 10 000 méterig is emelkedhet majd, illetve körülbelül 270 km/h tud majd repeszteni. 
A gépsárkány várható költsége 45 000 ausztrál dollár, ez kb. 8 700 000 Ft alsó hangon.

Az ilyen gépek persze mindig felvetik, hogy vajon a közlekedést mennyire lehet szabályozni, ha majd a levegőben is tud mindenki közlekedni, de ezen majd ráérünk gondolkozni akkor, ha lesz 9M forintunk egy motorra, na meg ha addigra széria gyártásba kerül.
A tovább után még képek, és videó!

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr162981884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása