Érkezik a Wii U

2011.06.08. 00:31

 Már várható volt, hogy hamarosan jön az új fejlesztés, mivel a régi már nem ma debütált. A fiúk tudták, hogy valami nagyon menőt kell prezentálni, ezért az E3-on sikerült is bemutatni az új készüléket.
A dolog lényege az okos kontrollerben van. A kezünkbe tulajdonképpen egy okos telefon tudásának megfelelő vezérlőt kapunk, amivel aztán csodát lehet művelni a játék közben. 
Az érintőképernyő, a pen és a kamera olyan lehetőségeket nyújt, a sima konzol mellé, amit eddig még sehol nem tapasztalhattunk.

A kontroller külön szépsége, hogy a kis kijelzőn (6") akár folytathatjuk is a játékot, ha a család többi tagja már inkább a barátok köztöt nézné. Sőt, az egyszerűbb játékokhoz alapvetően nem is kell maga a konzol, elég csak a kontroller. 
A bemutató videóban az is nagyon jól látszik, hogy rengeteg lehetőség mutatkozik meg abban is, ahogy a kettő együtt működik. Közvetlenül a kezünkből szórhatunk ki képeket, videókat a TV-re, mint egy instant prezentációt a család elé. 
Ez a funkció persze akkor is jól jön, hogy ha épp dobócsillagokat akarunk szórni az ellenségre, vagy épp a távcsöves puskánk lencséjének használjuk.

Ezzel, az úgy mond extra kijelzővel, rengeteg lehetőség nyílik meg, mint játék közben, mind helyette - már ha a kontrolleren menő játékot nem tekintjük annak.

Szerintem az ötlet zseniális és reméljük, hogy kis hazánkba is minél előbb elér. Hivatalos "rilíz déjt" még nincs, de várhatóan 2012 áprilisa és decembere között valamikor.

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr772966316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bizsergefa 2011.06.08. 08:47:31

kákán is csomót jellegben: azért egy hd kamerát beújíthattak volna

bizsergefa 2011.06.08. 08:51:57

de azért beszarás a golfos, dobócsillagos

weinie4 · http://weinie4.blog.hu 2011.06.08. 11:47:10

jaja, nagyon durva! meg amikor a képet átdobja, a TV-re. tiszta iron man 2!

bizsergefa 2011.06.09. 00:22:33

most sokatmondóan üres tekintettel nézek és selytelmesen mosolyogva bólogatok
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
(ezt se láttam :D )
süti beállítások módosítása