Ugyan nem most volt azt ominózus záró rész, hanem már vagy 5 napja, de nekem csak most volt érkezésem megnézni, ezért értelem szerűen most írok róla.
Aki még nem látta, az megnyugodhat, mert csak a tovább után fogom széjjel spoilerezni a dolgot. Annyit azonban elárulhatok, hogy az utolsó két rész eléggé erősre sikeredett, sőt (pozitívum vagy sem), talán az évadzárót megelőző rész még erősebb lett, mint a finálé.
Amint a képen látszik, annyi izgalom volt a részben, hogy még kaszkadőr is kellett.

A tovább után pedig jöjjön, aminek jönnie kell!

Elég vegyes érzéseim voltak a záró résszel kapcsolatban, de szerintem csak azért, mert 7x22 olyannyira erősre sikerült, hogy egy ilyen rész után dukált volna egy igazán fasza záró is. Talán leginkább az Amber halálos (4.) évadzáróhoz tudnám hasonlítani, ahol a két záró résznél tutira elszállt az agyunk.

A 7x22 után azt vártuk, hogy valami még sokkal durvább fog jönni, és majd a vakolat is leesik, mikor kiderül valami, de a nagy heppöning sajnos elmaradt és helyette a rész végén kaptunk 10 percet arra, hogy lezárják az évadot.
Az egész részt talán az tartotta életben, hogy az elején kaptunk 1 perc flashforwardot (vagy egy perc után kaptunk 40 perc flashbacket - ez már csak nézőpont kérdése). Természetesen a szokásos - így kell ezt csinálni - beszivatást kaptuk, mert amekkora eseményre számítottuk az elején, a végén olyan szolidan oldották meg. 
Én meg voltam győződve, hogy ég a háza vagy valami, ehhez képest végül is "csak" beparkolt a házba.

A Huddy szállal ellentétben kaptunk egy erős végszót a Taub vonalon. Szegény pasasnak egyébként is szar élete van, és végre amikor már azt hinné az ember, hogy neki is kijár egy kis jó, akkor kiderül, hogy a rendezők csúfos játékot játszottak a karakterrel. Esküszöm megsajnáltam szegény Taubot, hogy most mi lesz vele.

Azt hiszem, kár is lenne többet mondókáznom arról, hogy mi láttunk, mivel aki látta az pontosan tudja, hogy miről beszélek, aki meg nem, az meg majd megnézni. Azt hiszem ami nagyon kontrasztos volt, azt fent már leírtam.
Aki viszont szeretne forgatás közben készült képeket nézni, az itt megteheti

Sokkal nagyobb kérdés, hogy mit terveznek David Shoreék a következő évadban. Számtalan interjún kérdezgették őket efelől, hogy mi is lesz, hogy is lesz, de persze sokat nem mondanak. 
A záró rész Moving on (továbblépés) címe azért elég beszédes volt, és azt még Shore is elismerte, hogy ez a záró rész annyira volt jó, hogy egy új helyen kezdődjön el a következő évad.
Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha Cuddy távozik, akkor miért nem marad mindenki a seggén, és lesz egy új igazgató? Ennek mi persze csak örülünk, mert így az egész szereplóbandának kell kitalálni valami sztorit a költözésükre.
Ezt amúgy szintén Shore kottyintotta el, hogy House elég messzire megy, egy másik városba.

Lisa Edelstein (Cuddy) sorsa is biztos. A 8. évadban már nem fog szerepelni, de Shore nem zárkózott el vendégszerepléstől, szóval még akármi is megtörténhet.
Az új évadot illetően még nem tisztázott, hogy ez lesz a záró évad, avagy sem. Korábban már voltak arra utaló jelek, hogy így lehet, mivel Hugh Laurienak nem igazán jön a botos mászkálás - fáj tőle a dereka.
A szereplők nagy részének van szerződése a következő évadra. Egyelőre Chase az, aki még nem újította meg a szerződését, de rá is számítanak a következő évadban.
Én mindenképpen szívesen látnám a képernyőn, mivel Thirteen távozása előtt bepróbálkozott, és azt a szálat még sikerült kibontani. 
Mindenesetre mókás lenne a Foreman vs. Chase harcotm vagy legalábbis ellentétet.

Az új évad nyitásáról még semmi hír, csak annyi biztos, hogy augusztusig nem kezdik el a forgatást. Reméljük azért belehúznak és szeptemberre már lesz mit nézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr222939756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása