Dexter 5x1

2010.09.28. 19:33

 Tegnap este volt szerencsém megnézni az 5. évad első részét, csak már épp energiám nem volt leírni a látottakat, de most jöhet a rating.
Aki esetleg még nem látta a 4. évadig bezárólag a részeket, az most ne olvasson tovább, mert minden kiderül. Nem Niki, TE SE OLVASD TOVÁBB!

A történet onnan folytatódik, ahol abbahagyták a 4. évad végén. Dexter nem tudja hová tenni a gondolatait és még a rendőrségi bejelentést is a szokásos precíz irodai szöveggel teszi meg. Semmi érzelem. Ez persze ahhoz vezet, hogy hamar rá terelődik a gyanú. 
Talán eddig még nem is volt olyan évadnyitó rész, amiben ennyi feszültség lett volna. Leginkább a második évad kezdetéhez tudnám hasonlítani, amikor kiderült, hogy megtalálták a hullákat a fenéken.

Különösen érdekes volt figyelni Dexter hideg és érzéketlen jellemét terhelés alatt. Mint ahogy az megszokhattuk, nem tudja, hogy hogyan kéne reagálni a dolgokra és ez persze a temetés és a szűk határidők, a sok teendő mellett nagyon feszültté teszi a hangulatot.
Deb persze ott van a háta mögött, de ő meg aztán főleg nem bírja cérnával. Az pedig hogy semmit nem lát a bátyján még inkább padlóra küldi. Olyannyira, hogy rögtön le is teperi a tett helyszínén Quinnt. Ez persze megint nem vezet sehova.

Quinn szerepe amúgy végre talán megérkezett a sorozatba. Már két évad óta figyeljük, hogy mikor bontakozik ki végre a szerepe, de eddig hiába. Eddig. Az első rész után kezd úgy tűnni, hogy a Dexter - Quinn, (előző évados) ellentétre próbálnak építeni. Elég érdekes lesz ha közbe még a Debra - Quinn száll is beindul.

Remekül behozták a lázadó tinilányt is, aki persze kapásból Dextert hibáztatja anyja haláláért. Ebből is komoly dolgokat lehet még majd kihozni az biztos.

A rész egészen a végéig feszült és izgalmas volt. Szóval én azt mondom hogy nyitásnak elég jó volt.  Részemről egy 8/10-et megérdemel.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr432330361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása