Erdély 2010 - Jedlik #2

2010.06.15. 20:50

 Meg volt az évzáró is, most jöhet a folytatás..

Ott hagytam abba hogy a programok elég szarul voltak megszervezve. Naponta általában 2-300 km utaztunk, de volt hogy 400-at, ami azért elég sok. A legbosszantóbb nem is ez volt, hanem az, hogy volt olyan nap, amikor ekkora táv ellenére csak egy dolgot tudtunk megnézni. Szóval igaziból nem nagyon voltunk oda a programokért na. Sőt az első 1-2 nap után konkrétan már parasztfelkelések voltak a tanárok ellen. A legvicessebb az egészben az volt, hogy nem csak mi voltunk kiakadva a tanárokra, hanem a buszsöfőrök is, sőt még a tanári karon bellül sem volt teljes az egyetértés..

A buszsöfőrök felajánlották, hogy segítik úgy átirni a programot, hogy szisztematikusabb legyen, meg hogy ne legyen olyan fárasztó. Erre persze a führer kijelentette hogy ők csak ne pofázzanak, mert megvették őket egy egész hétre és nekik csak az a dolguk hogy vezessenek... 
A tanári kar pedig két csoportra bomlott. Az erős mag, akik szerint csak a diákok hibája hogy nem érünk oda időre. Akik szerint normális hogy felszállunk a 60 fokos buszba úgy hogy a banda 80%-a még nincs ott, akik szerint a fogmosás csak ürügy, hogy a fürdőben legyünk - miért szeretnék én egyébként is a fürdőben lenni..? A szaros wc-ken kívül nincs más.. Akik szerint bűn megállni pisilni két és fél óra után az autópályán. Egyszóval a vezetőség. ők nem mások mint: "A Führer", "Rozmárgeci", Pintye aka. Fenykenaci, és a törpeklán alapítói: a Saáry család.
Ők természetesen mindent tiltottak, ami jó. Ha 50 fokba kértünk egy hideg sört, akkor mi voltunk az iskola szégyenei.. de ha a kilencedikesek ittak és cigiztek mint a gyárkémény, akkor azért nem volt semmi csak: "de ne sokat.."
Azt is hajlamossak voltak elfelejteni, hogy nem mi hánytunk ki a 3-ról - bár azt nem tudom, hogy ezt egyáltalán tudják-e.. Nem mi tűntünk el a kollégiumból hajnal 3 kor, és nem mi löttük ki egymás szemét kínai gagyipisztollyal..
És persze mi tudtunk kultúráltak lenni, de az mindegy volt, mert hajnal 2-3 körül azért ránktörték az ajtót - bazzmeg az ipse kajakra leszabta a tokot zárral együtt, mert bekpogott és hajnal 3 kor nem nyitott senki ajtót.. Csak nekem nem fura, hogy hajnal 3 kor alszik már mindenki..? (hajnal 1 után már rendszerint mindenki aludt..) 
A Führerbe pedig rendszerint több pia volt mint a mi szobánkba együttvéve. 
Ja és érdekes módon a "szesztilalom" a tanárokra nem vonatkozott, de az is mindegy, hogy volt olyan a tanárok közül, aki olyan matt volt, hogy nem tudott beszélni és egy helyben megállni..
Ők voltak azok, akik mindenféle ép érvek ellenére bizonygatni akarták, hogy csak a diák a fasz - tudom hogy volt tanárok is olvasnak és nekik mondom, hogy nem diák lázongásról van szó.. Tényleg ment a baszakodás. Erre nem is lehetne jobb példa, mint a másik fele a tanári karnak.

Ők voltak a mi pártunkon - a normális oldalon. Somesz baszott rá az egészre, mert tudta hogy ebből parasztlázadás lesz, ezért hamar átpártolt a mi oldalunkra. Együtt néztünk meccset, együtt szidtuk a tanári kart, stb.. Persze nagyon szolidan jelezte egyetértését, hiszen elvileg ő tanár, és ő nem lázadhat..
Rempi mint a legfiatalabb tanár egyébként is inkább illett hozzánk, mint a tanári kar közé, szóval vele se volt baj :) Főleg hogy őt is szinte kiközösítették, mert ő se tudott soha semmit..
Offő meg vitte a balhét. Pár napig próbálta szépíteni a dolgokat, de aztán rájött, hogy mindenki baszik rá magasból, szóval egy idő után már ő se foglalkozott vele, csak túl akarta élni..

Most elfogyott az ihlet, meg közbe mindent lesni, meg intézni, meg stb.. De holnap szerintem folytatom. Meg ugye holnap érettségi megnyitó és egy tételt se tudok még.. Asszem itt az ideje tanulni. 

Aki nézgelődni  akar addig, annak itt van a picasa accunk:

http://picasaweb.com/jedlikerdely2010

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr732084529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ikrény · http://ikrenyblog.szunyi.com 2010.06.15. 21:55:28

A tanárok kettészakadása enyhén látszott, Somesz és Rempi nem kicsit ültek távol a többiektől, csak kb. az étkező másik felében a diákok között :D Ki tudja, lehet, hogy Somesz jövőre még normálisabb lesz :D
Lehet, hogy írok még egy postot erről az egészről, ez az írásod ihletet adott, persze szigorúan nem koppintás stílusban :)

weinie4 · http://weinie4.blog.hu 2010.06.15. 21:57:47

holnap még jön ráadás poszt, tessék várni!

bizsergefa 2010.06.16. 17:59:49

faszfaszfaszbaromarcuállatok

klíma csak nekem baszott oda? 3 gyógyszert irt fel doki...
süti beállítások módosítása