Rating :: aCirkusz

2010.05.22. 10:57

 Tegnap este azért nem voltam, mert művelődni mentünk. Mondjuk az már kérdéses, hogy az Import Impro féle aCirkusz mennyire tartozik ebbe a kategóriába, de az biztos, hogy rekeszizom görcsökkel kell számolni a végére.

Hétkor kezdtünk és elvileg 9 ig tartott volna, de elég jól elhúzódott. Nekekm ez volt az első cirkuszos élményem, de nem bántam meg hogy elmentem. 
Aki még nem tudná, hogy mi ez - gondolom azért vagytok egy páran - annak elmondom, hogy ez nem a szokásos impró cucc, hanem ez egy sorozat színház. Itt a közönségnek nincs beleszólása a dolgokba. Itt a néző, "csak néző". A darabot csak a rendező - Gigi - terelgeti egy adott irányba. Ennek ellenére a színdarab továbbra is az improvizálásra megy rá, mivel a játszók sem nagyon tudják, hogy mi is lesz az aznapi részben. Gondolom előre azért tisztázzák, hogy merre indul majd a történet, de csak nagy (nagyon nagy) körvonalakban.

A csoportnak már elég komoly technikai háttere van, amit különböző pályázatokon nyertek, szóval nagyon sokat dob az előadás színvonalán a világítás, a hangtechnika, és a többi kellék.

Pár szereplőt ki is elmelnék a tegnapi részből. Akik körül talán jobban forgott a tegnapi rész, az nem más mint Róza - magyar hangja Ede, és Boldizsár - magyar hangja Zsolt.
Ede egyszerűen zseniális volt. Elég elborult egy agya lehet neki. Már a jó értelmben. Annyi ökörséget tud mondani szemrebbenés nélkül, hogy az valami eszméletlen. A színészi játéka pedig elképesztő. Van mit finomítani rajta, de az érzelmi hullámzásokat nagyon jól tudja bemutatni.
A kis Boldizsár pedig nagyszerűen alakította az elveszett kisgyerek szerepét. Nagyon komikus volt nézni, hogy alakít egy 25 20 körüli srác egy "hat és fél múltam fél éve" kisgyereket. 
Voltak nagyon megindító pillanatok benne, aminél az ember nem is akart nevetni, néha inkább pár könnyet ejtett volna.

Sajnos meg kell jegyezni, hogy voltak negatívumai is a dolognak. A 2 órás rész is fárasztó lehet 1 szünettel, de a 3 órás előadás egy 5 perces szünettel igazán fárasztó volt. Ez a kisebbik baj lenne. A gond az volt főleg, hogy a 3 órából voltak olyan jelenetek, amiket simán ki lehetett volna vágni. Rengeteg olyan jelenet volt, amin ők maguk - a színészek - jól szórakoztak, de a közönségnek nem volt értékes. Ezek azok a tipikus hogyan szopassuk be a társunkat részek, amikor úgy is tudja a játszó, vagy rendező hogy már nem lehet többet kihozni a színből, de azért még a porondon tartja, csak azért hogy kínos legyen neki. Szerintem ez főleg Gigi hibája volt. Lehetett volna sokkal dinamikusabb is a játék.

Némelyik játszó is finomíthatott volna a játékán. Rocky pl az egész előadás alatt ugyan azzal a lépéssel jött be a színpadra, ami első 3 alkalommal még nagyon vicces volt, de utánna már nem annyira..
Jenny - Krisztina -  pedig játszik is meg nem is. Nem tudom eldönteni, hogy mikor játszik és mikor nem. Ha egyedül van a színpadon, akkor biztosak lehetünk egy polgár-pukkasztó jelentben - negatív alaphanggal.. Viszont Rockyval együtt jók voltak.
A többi szereplő szerintem rendben volt.

Összeségében én azt mondanám, hogy  látok fantáziát a dologban, de még van mit fejleszteni rajta.
500Ft-ot biztosan megért 3 óra szórakozás, szóval mindenképp ajánlom. Akár barátnővel akár haverokkal. 
A rating a fenti okok miatt nálam most "csak": 7,5/10

Aki szeretne többet tudni róluk az itt keresgéljen.
A képeket az aCirkusz picasa galériájából nyúltam. 

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr482022496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BéZsé 2010.05.27. 15:44:29

Hej, köszi az értékelést:)

Annyit elmondanék, hogy a dolog béta verziója fut most tavasszal. Az első igazi évad ősztől kezdődik.

weinie4 · http://weinie4.blog.hu 2010.05.27. 18:46:14

Igen, igen, ezt elfeljtettem leírni. Az igazi őszi évadról tudunk valami pontosabbat is?
süti beállítások módosítása