Rating :: Daybreakers

2010.04.26. 21:25

A film alapvetően kamu történet, amint az látszik is a filmben, ezért ne várjunk sok reális dolgot. A biológiát alapjaiban hagyták ki a filmből, szóval tényleg hatásvadász. A jelenetek fele CGI, de a film etől függetlenül teljesen élvezhető.
A film egy vérdoki életét mutja be. Az alaptörténet az, hogy őt is megharapták, de az élet megy tovább. Próbál megoldást találni a fogyó vér problémára, de nem úgy mennek a dolgok, ahogy kéne.. Előrelépés nincs, a vér meg csak fogy. Ez a kisebbik gond, de a vér elvonási tünetek fizikai tünetekké manifesztálódnak - igen, ezt én találtam ki saját magam - és valmiféle korcs lények lesznek. A biológia itt is kiveria  biztosítékot, mert érdekes módon valami denevér emberek lesznek, számomra érthetetlen módon. Az oké hogy drakula egy denevér barlangban héderelt, de attól még nem értem mi az összefüggés a denevérek meg a vámpírok között.

A film története elég sablon sztori. Találd ki, nem mondom el. Van benne azért fordulat még a végén is, ami azért tetszik. Nem hagyták hogy a vége legyen szar. A sablonosságról még: van benne nőci is. Jóbőr, okos, meg harcias, meg szük kis cuccok vannak rajta. Candy girl.

 

Rengeteg benne a látványos és jól kitalált akciójelenet. Nagyon jól használják a nap és vámpirok dolgot. Mert ugye a vámpírok nem bírják a napot. Szóval a jelenetek többsége rendben van és hihető, még akkor is mikor 500 lövedék közül egy se találja el a hőst..
Az egyetlen negatívum talán az, hoyg próbáltak egy modert világot elérni, ami azt eredményezte, hogy sikerült egy telefotoshoppolt várost csinálni. Nem túl realisztikus, holott lehetett volna - ha lett volna nagyobb költségvetés.

Vámpíros film, hát kell bele vér is. Nekem néhol túl durvának tűnt, de lehet, hogy csak én nem tudom elképzelni, hogy hova fér ennyi vér a testbe, és hogy 20 bar nyomással spriccel minden vágásból. Kicsit a Kill Bill filmeket idézi - na de nem nagyon.
Szóval aki gyenge idegzetű, annak most mondom, ha a trailerből még nem jött rá, hogy lesznek benne olyan jelenetek, amik még egy hentest is megingatnának.

Hirtelen többet nem nagyon lehet írni róla, annélkül hogy elmondanám mi is volt a filmben. Én ajánlom, mert annak ellenére, hogy néhol kilátszik a CGI a történet rendben van, és látványos. Tudom hogy most már nem menő a 3D mert minden abban megy, de ezt a filmet még lehetett volna dobni vele. Pár vérfröccs fasza lett volna 3D ben.

 

Itt a trailer, aki még nem látta:

Az értékelés egy erős 7 es. Imdb-ék 6,6 ot adtak rá.

Ráadásként inside joke itt.

Szerző: weinie4

Szólj hozzá!

Címkék: film rating

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr521995236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása