A Föld órája? Ugyan már..

2010.03.27. 14:12

Már pár napja ez szól mindenhonnan, hogy majd ma este milyen vicces lesz az hogy a fél Föld egyszerre kapcsolja le a villanyt, megmentve a Földet mindenféle gonosz és nem gonosz jégsapkaolvadástól. Hát persze.
Senki nem érzi, hogy ez mekkora parasztvakítás és hogy mennyire kurvára semmi értelme nincs? Most 1 óráig nem világítasz? Nagy kaland. Ha azt mondanád hogy 1 óráig minden elektromos készüléket kikapcsolsz, arra azt mondanám, hogy nem rossz, nem rossz, de ez a kapcsoljuk le az amúgy is 10-12 W-os energiatakarékos villanyunkat, ez nagyon gáz.
Ez tipikus olyan kb mint a valentin nap. Egy napig nagyon szeressük a kedvesünk aztán meg ugyis mindegy. Vagy az anyáknapja - paradox erről beszélnem asszem.
Én itt leszek, és blogolni fogok, és facebookolni, és twitterelni, és még a villanyt is felkapcsolom hozzá, hogy lássa mindenki mekkora fasz vagyok, és hogy lássák mennyire ostobák ők maguk!
Önálltatás, ennyi az egész. Jó az a tudat magunknak, hogy ezzel változtatunk valmin, de amíg nem lesz egységes energiagazdálkodás, addig szerintem fölösleges ilyen dolgokról beszélni. Napelemeket a tetőre, szélturbinát a kert végébe és mindezt állami támogatással. Ez előrelépés.
Akit még érdekel a téma az itt olvashatja a lenti idézet folytatását.

olyan ez mint az este fogyókúrázz egy órát, még salátalevelet sem ehetsz, merthogy az jó a testednek. igen jó: ha előtte nem eszel este hatkor csülökpörköltet, mellé szaftos marhapörköltet desszertnek. szóval, az a nyamvadt 11 wattos lámpa ma este nálam égni fog, nem kapcsolom le. én ugyanis a földnek ezzel nem ártok annyit, mint azok az embertársaim, akik lekapcsolják ugyan ma este trendiségből a pilácsot, de előtte még mikróznak egyet, meg a légkondit is bekapcsolják, merugye már túl meleg ez a tavaszi húsz fok. wazze. gondolkodjunk már emberek!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr861995277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csilla 2010.03.27. 14:59:56

'Lájkolom.'

Zsófi 2010.03.27. 17:05:53

'én is' (nálam még mindig nem működik :/ ) a lámpa leoltás tényleg nem valami hatalmas energiatakarékosság :D annyi ember meg úgyse fogja kikapcsolni, amivel talán érnének is valamit, mert ha globális méretű lenne és tényleg minden ember megcsinálná (ami gyakorlatilag lehetetlen :D ) akkor azt mondom oké, megéri. de most csak csinálják a nagy felhajtást és mindenki belép a "Föld órája" vagy hasonló nevű klubokba facebookon, iwiwen de az emberek fele úgyse fogja kikapcsolni/ elfelejti...

Gerely 2010.03.27. 19:11:05

ehhe.. mindenhonnan ez szól - mindenhonnan = fácsé, tripper, stb :D gondolom mer én nem hallottam róla :D egyébként meg faszság az egész, jó persze lehet takarékoskodni és tényleg nem is hülyeség ha nem standbyba hagyoda kétkilóméter képátlójú überhdgecitévédet mer te is kevesebbet fizetsz de tulajdonképpen jelentéktelen szar a lakossági felhasználás általi szennyezés az iparihoz képest, és amíg az ipari károsanyagkibocsátás meg ilyesmik változatlanok maradnak, addig pár fészbúkmenő hiába kapcsolgatja a villanyt, arról nem is beszélve hogy ez tényleg ilyen parasztvakítás - izé az nem lehet vakítás mer lekapcsolják a fényeket.. különben sem egy órában kell "takarékoskodni" meg a Földet védeni hanem mondjuk amíg ezen a golyón akarunk élni.. meg amíg fácsén molyol addig a gépe hatszorannyit megzabál mint az elcseszett villanya hánynom kell az ilyenektől amugy énis itt 'lájkolom'

Gerely 2010.03.27. 20:19:42

Másrészt egy állat kipusztulása meg a Föld klímaváltozása azért néhány nagyságrendnyi eltérés. Az Antarktiszon valaha trópusi erdők voltak. Pár ezer éve meg egész Európa jég alatt állt. És akkor az ember még csak néhány tízezres lélekszámban létezett, és gyalog kergette a 40 centis, páros ujjú patás őslovat. Olyan jó, hogy egyes hülyéket mennyi mindennel meg lehet etetni... idézet index főoldalas poszt kommentjei közül amugy meg védd a fákat, egyél hódot!!!

Gerely 2010.03.27. 20:20:07

Csokkentsuk a szen-dioxid kibocsatast, mindenki tartsa vissza 1 percig a lelegzetet. :) -- ez is tetszik amugy bocs hogy szétspammelem a blogot :)

Csilla 2010.03.27. 21:50:04

Én azért lekapcsoltam, nemcsak a villanyt, hanem mindent. És nem azért, hogy most büszke lehessek magamra, meg elhiggyem vagy elmondhassam, hogy 'ezzel hűdesokat tettem a Földért'... Kimentem fényképezni: égtek az utcai lámpák, égtek az utcánkban/más utcákban, a közeli ipari parkban is fényben úszott minden és a közlekedéshez is kell világítás... Azt hiszem itt hagyom abba, különben nem fogjátok végigolvasni. :D Gerely, tetszik a lélegzet-visszatartós dolog, majd próbáljuk ki. :D

Andi 2010.03.27. 22:05:18

Én betartottam ezt a "baromságot/ostobaságot". És nem érzem magam idióta fészbúkos divathülyének. Ezvan! Részt vettem benne, jól esett(másokat is ösztönöztem rá, atyaég:O) Szerintem ezt nem konkrétan azért az egy óráért hozták létre, hanem hogy az emberiség vegye észre magát és ez egy nagyon jó kezdeményezés, ami sokakban elindíthat valamit! Amúgymeg lázadjatok minden ellen, ti biztos jobban tudjátok!

Csilla 2010.03.27. 22:15:49

Én is próbáltam rávenni családtagjaimat kisebb-nagyobb sikerrel. Csak rossz volt látni, hogy itt van ez a "nagy mozgalom" és a közvetlen környezetemben szinte minden világított. Viszont szerintem is a figyelemfelhívás volt a legfőbb cél. Úgy vagyok az egésszel, hogy lehet, hogy nem számított sokat, de azért megtettem, ha ért valamit, ha nem.

Myller · http://minimalmyller.blog.hu 2010.03.27. 22:25:36

Olyan ez, mint a Valentin-nap. Egy nap "szeretet" ahelyett, hogy egész évben az lenne. Itt meg most egy óra "környezetvédelem" van. Képmutatás... :S

Ikrény · http://ikrenyblog.szunyi.com 2010.03.27. 22:42:49

Én sem csatlakoztam a mozgalomhoz, de Andival értek egyet. Nem baromság ez, csak figyelemfelhívás. Az tény, hogy az év többi 364,25 napjában és 23 órájában megy a pazarlás, és ez így semmit sem ér, de példamutatásnak tökéletes, nem véletlenül csatlakoznak évről évre egyre többen világszerte. Az meg apró kis véletlen, hogy a mostani Comenius-program pont az energiahasználat csökkentéséről és a környezettudatos megoldásokról szól ^^

Gerely 2010.03.27. 23:00:50

Andi elhiszem de a hiába keltik fel a figyelmet ha az év többi napján meg pazarlás 1000rel vagy pl most lekapcsolom a villanyt átélek egy megaorgazmust fészbúkon aztán meg a nagy környezettudatosság jegyében máskor ha kell ha nem ég a villany, de igazából a kisfogyasztók hiába mozgolódnak ha a a kis országok a széndioxid kvótákat eladják az ipari országoknak hogy azok többet füstölhessenek... Szóval értem hogy mi lenne ennek a lényege de ezt így nem lehet

Gerely 2010.03.27. 23:09:03

Meg igazából akik a fő okozói a szennyezésnek azok szarnak az egészre

weinie4 · http://weinie4.extra.hu 2010.03.28. 09:55:23

egyet kell értenem mindenkivel - hatásvadász koomentünket láthatják én azért tartom képmutatásnak, mert ezzel az ez nap földmegóvással az emberek nagyrésze elkönyveli, hogy ez így jó. Meg esetleg szelektíven gyűjti a szemetet - amit a komszol ugyan abba a kupacba burít, de ez most mindegy.. Szóval én támogatom, hogy ez jó, és szép, és Andival is egyet értek, hogy ez egy felhívás, de a legtöbb emberben kurvára nem hagy nyomot - max annyit hogy még másnap is kommenteket ír - és ezért tartom értelmetlennek. Meg a fő ok amiért értelmetlennek tartom az az hogy ez az energiamennyiség amit itt megspórolunk: 1 óra no villany az naggggggggyon elenyésző százaléka a dolognak. Az energiafelhasználásunk, csak a magánemberre vetítve: 365 nap, abból most 1/24 óráig spórolunk (csak a villanyon - köszi Andi hoyg a gépem is lekapcsoltad, te máris 5 ember helyett spóroltál), akkor az pont annyi mint 1/(365*24) és ezt még tovább kell osztanunk azzal, hogy nem is mindenki csatalkozik, csak mondjuk az emberek 1/4, legyen 1/3 és akkor már: 0,000114/3 ami 0,000038% energiamegtakarítás. Nagyon kevés az éveshez képest. Ha tényleg lenne ennek kultusza, hatása és nyomása az emberekre és mondjuk elérné legalább az 1% ot akkor örülhetnénk. Tényleg szép, de ez így ebben a formában hülyeség. Akkor legyen 1 nap villany nélkül mondjuk minden hónapban egyszer. Na az úgy már buli. Ja és ne felejtsük el, hogy ez csak a magán villanyfogyasztás volt, az ipari ebben nincs benne..

Gerely 2010.03.28. 11:21:59

Dani ezzel nem értek egyet, ez a villanylekapcsolás hülyeség. Akkor kell lekapcsolni amikor nincs szükséged rá nem akkor amikor ilyen figyelemfelkeltés van. Mert az lesz hogy jujjdejó tettem a környezetért és aztán azt hiszi hogy akkor egy évig le van tudva a környezetvédelem. Inkább csinálja csendben, látványtalanul, sokkal többet tesz a környezetért figyelemfelkeltés nélkül mint ezzel.

weinie4 · http://weinie4.extra.hu 2010.03.28. 11:57:35

az az alapvető hogy mikor nincs rá szükséged lekapcsolod, de én azon felül értettem, hogy ha nem ilyen egynapos "megmentjük a Földet" akció van. tök iagazd van: respect.

weinie4 · http://weinie4.extra.hu 2010.03.28. 12:05:25

ha már környezetvédelem: [Knox] haverom kislánya kapot kiskutyát [Knox] elnevezte Turbónak [Knox] aztán mondták neki, hogy a kutya bizony lány... [Knox] kiscsaj félrehajtotta a fejét, gondolkozott egy kicsit [Knox] majd közölte, hogy jó, akkor legyen Turbina

Gerely 2010.03.28. 15:16:51

De azt továbbra is tartom hogy nem egy órában kell odafigyelni és figyelemfelkelteni, hanem minden egyes órában kéne és az az igazi figyelemfelkeltés, amikor nem veszed meg a klímát mert elhúzod a sötételőt/leengeded a redőnyt/csavarsz a reluxán ami kb 10 másodperces mozzanat, ahelyett hogy a klímával is áramzabálsz. Vagy nem mész mindenhova kocsival, hanem tömegközlekedsz, vagy még jobb esetben bringázol/gyalogolsz egy kicsit, a friss szmogon is vagy és még mozogsz is. Vagy teszemazt éppen ecsetelem a tegnapi történéseket Ikrény kollégának és beírja hogy pill mert leugrik a szelektívbe.. (azért a gépet úgyhagytad bazmeg (: ) Ugye mennyivel egyszerűbb belebaszni a kukába a pillepalackot mint mondjuk 15 palackonként megemelni a seggedet és eltotyogni 30 métert a szelektívig? (az megint érdekes hogy mennyi igazságtartalma van annak az urbanlegendnek hogy a szelektívet ugyis egy kupacba basszák komszolék/rekultívék/szemetesek akárhol). Nem mondom hogy én mindig így cselekszek mert igen előfordul olyan hogy "hoppá kifújta a szél a kezemből"(a szemetet), vagy a két utcányira lévő emberkéhez kocsival megyünk oda mert az milyen arc.. De azért ha lehet akkor igyekezzünk minimálisan, legalább a saját környezetünkre odafigyelni. És nem arra gondolok hogy providentből vegyél napkollektort vagy kapálj az udvarra szélerőművet (ja azt inkább ne mert belerepül a madár meg elrondítja a tájat.. ugye kedves sötétzöldek?).
süti beállítások módosítása