War At Home - Házi Háború

2010.03.20. 19:42

Már nagyon régóta ismerem ezt a sorozatot, talán még HBO-n láttam elöször kb 3-4 éve, de lehet hogy régebben. Nem tudom. Mindeegy, nem is ez a lényeg, hanem hogy most megint előkerült a lemezek közül és gondoltam megosztom veletek is, hogy milyen ez a sorozat.

A történet egy család mindennapjait mutatja be. A családapa, Dave ügynökként dolgozik valahol és ő tartja el a többieket, mert Vicky, a felesége, csak félműszakban dolgozik. Három gyerekük van és persze eggyikkel sem stimmel minden. A legfiatalabb Mike a család esze. Nem úgy mutatkozik meg, hogy okos, inkább ráérez arra, hogy kit mivel tud manipulálni. Érdeks mikor kiderül hogy Dave félrelépett 20 éve, vagy épp neten sexchatel valaki mással és ezt persze meg akarja úszni ezért kénytelen a fiának új sportcipőt venni. Kb 12 éves amúgy.
Van egy lányuk is: Hillary, aki a tipikus cserfes, lázadó tinilányt játsza, aki haazviszi a néger barátját, vagy épp tetkót akar csináltatni, stb.. Hozzá kell tenni, hogy ő az eyecandy a sorozatban - kurvaszexi. Aranyosan ostoba lány.
A legidősebb gyerek a családban  Larry. Az ő élete elég komplikált mivel a szülők meg vannak róla győződve, hogy meleg. Persze szegény gyerek nem az csak minden lépése úgy jön ki, hogy félreérthető legyen. A legjobb barátja a szomszéd srác, aki viszont tényleg meleg. Larry ezt persze nem tudja, nem tűnik fel neki, így igen komikus jelenetek sűlnek ki abból mikor szóbakerül a szexualitás.

A sorozat azért igazán angyszerű mert rengeteg dolgot ötvöz. Sokan a Rémrendes családhoz hasonlítják, de szerintem annál sokkal igényesebb és élvezhetőbb sorozat. Rengeteg általános dolgot dolgoz fel, ami egy család életében előfordulhat - ezt persze mondhatjuk salonosnak is, de ettől csak még igazabb.
A jeleneteket az tarkítja hogy néha vágás szerűen benyomják hogy épp mit gondol az adott pillanatban. Szerintem ez rengeteget dob a jeleneteken.

A főszereplőt: Davet amúgy az ismert humorista, Michel Rapaport alakítja.  A részek nem túl  hosszúak, kb 20 percesek. Igazán jó kikapcsolódás egy fáradt nap után. Sajnos csak két évad készült belőle, de ez a kettő is masszív függőséget okozhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr211994889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása