Pláza téma :: Starbucks

2010.02.18. 18:54

Arra gondoltam, hogy ma vitassuk meg hogy milyen hülyék az emberek. Úgy értem a plázákra levetítve. Már pár hete lehet tudni hogy a híres neves Starbucks kávé kis hazánkba is beköltözik. Gondolom mindenki tudja, ha mást nem egy tipikus Sex és NewYork részből hogy ezeken a helyeken mindenféle kávét kaphat pillanatok alatt. Olyasmi mint a McDonalds csak nem hambival hanem kávéval.

Logikusnak tűnik, hogy egy ilyen kávézót olyan helyre kéne telepíteni, ami forgalmas, de legalább jól látogatott reggelente, mert hát ugye mikor máskor inna kávét az ember fia, mint korán reggel - másnaposan.
A Starbucks biztos észnél lenne ha a saját pénze múlna rajta, de mivel rájöttek, hogy az USA kurvamessze van innen és a fiatalokon kívül valszeg fingja nincs a népnek arról hogy mi az a Sturbucks és főleg nem fizet érte, ezért nem is akartak ideköltözni egészen addig, amíg egy magyar befektető meg nem vette a szükséges jogokat hogy Starbucks néven kávét áruljon.
Egyszóval (igaziból több): lesz márkás kávé itthon ami pont úgy készül mint bárhol máshol. A probléma nem is ez, hanem hogy ezen dolgokat félretéve logikusnak tűnik, hogy a kávézó továbbra is egy olyan helyre kerüljön, ahol sokan haladnak el mellette és nem akarnak pöcsölni fél órát a kávéjukkal, csak 200ft be, 2dl kávé ki és go munkába.

Ehhez képest sikerült a kávézót, aminek az a lényege hogy gyorsan minőségit, berakni egy plázába, aminek meg ugye semmi köze nincs a gyorsasághoz, sőt az a lényeg hogy minél tovább maradjon az ember. Kérdem én: hol a logika? Szerintem ezt úgy találták ki, hogy ha külföldi menő cég akkor menjünk a plázába. Mindenesetre elbeszélgetnék a tulajjal, hogy mennyi esze van. Ez kb olyan mintha a Baross útra tennék egy Árkád információs pultot. (szar hasonlat, de látszik, hogy semmi keresnivalója ott :D )

Aki esetleg megy majd a Westendbe megy az figyeljen mert már lehet látni a plakátokat. Akik fényképezős telefonközelbe vannak - mindenki - az küldhet update fotót is róla. Ahogy én tudom egy elég kis üzlet lesz a Starbucks - végülis kávézó, nem kell nagy üzlet, ebbe még látok logikát.

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr421995360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása