Mi lesz most a torrentezőkkel?

A Pirate Bayt és a Mininovát talán elmeszelik, de a fájlcsere jelenségével még mindig nem tudnak mit kezdeni a zene- és filmkiadók. Az üldözött torrentezők új műszaki megoldásokkal vágnak vissza.

Bár most úgy néz ki, hogy a Pirate Bay jövő nyárig újabb haladékot kapott, egyre kevésbé látszik esélyesnek, hogy a nagy, nyílt torrentoldalak megússzák a zene- és filmkiadók invázióját. A nagy kalózközpontokat minden bizonnyal bezárják (a Mininovát néhány napja sikerült bezáratni), és ha tényleg sikerül börtönbe juttatni pár nagyobb oldal üzemeltetőit, az a kisebbeket meg a torrentezőket is biztosanmegijeszti valamennyire.

Az a fajta kényelmes fájlcsere, ami az elmúlt pár évben szokássá vált (beírom keresőbe a címet, két kattintás, és már töltöm is lefele) valószínűleg az utolsó hónapjait éli. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy magát a warezt ez sem fogja megállítani, ahogy annak idején a Napster vagy a Kazaa kinyírása sem állította meg. Sőt ahogyan eddig a hasonló esetek, a Pirate Bay, a Mininova, a Demonoid és a többiek elmeszelése is csak ahhoz vezethet, hogy kinő a sírjukon az új, még fejlettebb, még nehezebben nyomon követhető fájlcserélő rendszer.

A teljes cikk indexen. Érdemes elolvasni.

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr951995121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerely 2009.11.30. 21:28:40

előre szólok hpgy offtopic.. ha idegesít töröld.. leszarom de jó ha megjelenik valahol és itt sokan vannak.. Kaptam SMS-t az Intrum cégtől hogy adósságom rendezése érdekében hívjam fel őket, majd megadtak egy aktaszámot (ami a következő smsekben már tök más...) meg a telszámot amin hivjam őket.. hát a nagy büdös lófaszt egyébként, másrészt meg itt az első néhány találatra kattintva van egykét szépséges eset.. szóval gyakorlatilag azzal hogy visszahívod őket, nyilván szerződésben rögzített mértékben legombolnak rólad pénzt, merthát mér is lenne nem emeltdíjas, de ha normál tarifákkal operál a szolgáltató, akkoris megéri mindkettőnek ha osztoznak a bevételen.. szóval intrumos behajtással senki ne foglalkozzon esetleg ha nagyon begurul, hívja fel őket és fenyegetőzzön PSZÁF-ra vagy Adatvédelmi Biztosra, esetleg Adatkezelési törvényre.. megteszi a hatását.. regards Gerely
süti beállítások módosítása