Na akkor amit ígértem. Itt van az összes albumuk, a végén pedig még myspace link. A letöltési linkeken stream is van (nem kell letölteni, simán bele tudsz hallgatni). Remélem sokaknak elnyeri a tetszését. Töltsétek, lessétek, hallgassátok, vegyétek.

Az "Ez a divat" zenekar a kilencvenes évek végén az elsők között kezdett el kísérletezni a jazz és a különböző elektronikus műfajok ötvözésével. Az azóta eltelt időben a zenekar a különböző elektronikus zenei rendezvények és budapesti partik egyik állandó kedvencévé nőtte ki magát. 
A 2000-es évek elején többször lehetett őket látni az Anima Sound System és aColorStar társaságában, de hamar kialakult a saját közönségük, és elkezdtek önállóan koncertezni. Játszottak többek között a Gödör Klubban, az A38-on, a Merilyn Színházban, a Millenárison, illetve - 2008-ig - minden évben felléptek a Szigeten.
Több magyar és külföldi válogatáslemezen (Real Ibiza 5, Balaton Grooves) szerepeltek, mielőtt 2006-ban megjelent első saját anyaguk „From the Head to the Feet” címmel. A számok hol lazán, hátradölősen grúvosak, hol pedig gyorsak és lüktetőek, teletömve a legtörtebb ritmusokkal. Egyszerre precíz és érzelmes, dzsesszes és elektronikus.
Folytatják a kijelölt utat: maradandó élménnyel gazdagítsák a hallgatót és nemzetközi szinten is elismerést nyerjen a magyar elektronikus soul-jazz műfajnak.



Tracklist:
1. On My Feet
2. You Miscalculated
3. In Your Head
4. Seven
5. Sun Song
6. June Or May
7. The Moon's Song


Tracklist:
1. Nofun Nofun
2. Nofun Nofun [Mr. Bird remix]
3. Nofun Nofun [Crookram remix]
4. Nofun Nofun [Tom Caruana remix]

A Budabeats netlabel új anyaga a magyar elektronikus színtér egyik meghatározó formációjának az „Ez a divat” zenekarnak egy mutáns funkpop száma. A Nofun Nofun címû remek kis rádióbarát dal, ami már a 2008 végén megjelenõ második nagylemezük elõszele is egyben. A srácok most sem kakival gurítanak, szépen gördülõ dob bass fender alapokra pakolt szívszaggató vokál, meg némi dögös funkosan recsegõ fúvósok. A számból a Budabeats-es elõadók 2 remixet készítettek. A holland Crookram álomszép átirata olyan, mint egy hip-hopba áztatott Nancy Sinatra sláger, vonósokkal és akusztikus gitárokkal dúsítva - egyszerûen lélegzetelállító. Tom Caruana pedig egy gonosz dubos remixet dobott össze. A slusszpoén a kiváló new castle-i producer, Mr. Bird uptempo átirata. Remixében friss ropogós ütemek sercegnek, ízlésesen fûszerezve egy kis finoman kezelt gitárral amire jó érzékkel dobálja rá az eredti hozzávalókat. Jó étvágyat!



Tracklist:
1. Must Be The Neitherlands
2. In The Paris Of The Neitherlands [Párizs remix]
3. Deep In The Neitherlands [Sinko remix]
4. Neither Dance Nor Walk [Occam remix]

A Budabeats friss novemberi kiadványa egy újabb Ez a divat maxi. A "Must be the Neitherlands"-en a budapesti Ez a divat erõs eredetije mellé három magyar remixelõ izgalmas újraértelmezései kerültek. Az Ez a divat originál verziójában táncolós funk, elektro, vocoderes ének, meg jazz olvad össze valami egészen különös alkímiában egy okos popos számmá. A dögös alapokon a fülbemászó nõi vokál mellett ott figyelgetnek a lassan az együttes védjegyévé váló fúvós futamok. Párizsnak a Vono Box és a Ludditák szürke eminenciásának és egyik zene felelõsének bulis változatában a funkból az elektró felé mozgó ütemekre az önfeledt je-je-jézés mellé egy igazi 80's gitárszólót pakol. A Tilos rádiós Sinko (Hotel North Pole) remixében hihetetlenül finoman simítja betonkemény nagyon minimál alapokra az eredeti finom hangszeres szólóit. Olyan mintha Davis egy minimál partin jammelne a DJ-vel. A Zagar és a Bootsie quartet dobosaként aktívan zenélõ Occam, sajátos hangulatú mély, befelé mozizós lassan lüktetõ zenei világában pedig egy egész más izgalmas értelmezést ad a számról.



Tracklist:
1. That is Easy
2. Nofun Nofun
3. Motormouth
4. Must Be The Neitherlands
5. Thankful Song
6. Decent People
7. Into the River (tapsoló)
8. Taste me // Waste me
9. Your Sex doesn't Sell

http://myspace.com/ezadivat

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr621995691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tigris 2010.01.16. 17:43:03

Nekem leginkább a "From the Head..." letöltési linkje tetszett... no meg hogy belehallgatni se tudok.

weinie4 · http://weinie4.extra.hu 2010.01.26. 16:41:50

myspace. Majd akkor ezentúl minden számhoz teszek be utube playert jó? Neked is szép napot :)
süti beállítások módosítása