YouTube - YouStream

2009.10.25. 18:46

A másik irány magának a videószolgáltatásnak a jellegét érinti, s inkább a ustream piacára történő behatolást jelentheti, jelentené. Ez az irány azért is különleges, ugyanis az élő webcastek a legdrágább tartalomtípusba tartoznak, s a Youtube a korábbiakban hangsúlyosan távol tartotta magét ettől a szegmenstől , s alapvetően promóciós okokból alkalmazta az élő közvetítéseket (lásd mág Obama beiktatás)

Mindez hamarosan megváltozhat, a cégtől származó információk szerint ugyanis az Október 25-i Rose Bowl-on tartandó U2 koncert 16 országban,élőben megtekinthető lesz a Youtube-on, a hivatalos U2 csatornán keresztül, s ezzel párhuzamosan a twitter bejegyzések is megjelennek majd a közvetítésben.

Remélem, hogy ebben az irányban megy el a utube, mert különben rövid időn bellül fizetős lenne a szolgáltatás. Mint tudjuk a utube soha nem volt nyereséges, sőt ha ezt az üzletpolitikát tartja fent akkor soha nem is lesz. Gondoljatok csak bele hogy mennyi tárhely kell a naponta feltöltött több száz ezer, több millió videónak. Főleg, hogy most már HD ben is elérhetőa  szolgáltatás..
De nem erre akartam kilyukadni. Ha a youtube rááll az élő közvetítésekre, akkor talán lesz egy kis pénz a zsebükben és nem kényszerülnek, a fizetős megoldásra.
Másfelől viszont kérdéses, hogy meg mernék e lépni a fizetős dolgot, mert ezzel jóformán lemondanának a monopol helyzetükröl. (aztakurva milyen szavakat hazsnálok.. azért figyeled!) Nyilván ha fizetős lenne elterjednének a kisebb videómegosztók, vagy a nemzeti megosztók. Itthon pölö az inda, a videa, docler, stb..
Viszont az online streamingből azért lehetne mit alkotni. Főleg, ha kicsit berendszereznék a dolgokat. Én a  helyükben 3 részre szedném a dolgokat. Egy helyre töltenéd fel a cuccot, de le lenne válogatva. Engem pl iritál, hogy ha zenét keresek, akkor valami általános iskolás gyerek gitározik videót találok helyette.
Lenne egy stream rész, ahol menne az élő adás, és ide fel lehetne nyomni a tv műsorokat is; "youtube pro accounttal" pedig lehetne nézni akár a mozifilmeket is. A másik részen lehetne a zene, amiről már korábban írtam, ahol csak zene, klip, ésatöbbi, és lenne a faunvideo section, ahol meg csak a részeges, bulizós, koncertfelvételes, kisbabás videók mennének.
Nyilván ezt így nehéz megoldani, és kategorzálni, hogy mit hova, és egy ilyen "arculatváltás/módoítás" biztosan költséges lenne, főleg az első 1-2-3 évben.
Mondjuk ha eddig kurvára negatív profitban volt (na erre volt jó idén az anglo óra: megtanultam a negatív profit szót)  , akkor most talán nem lenne nagyobb gong ha átszerveznék. Kérdés, hogy most a google mit alakít a zenével, vagy van e valami durvább fejlesztés a google os mögött még, és majd eljön a kánaán..

Aki még olvasná a teljes cikket, az ide katt.

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr401995793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerely 2009.10.25. 23:45:41

hát csak akkor ha kurvasok pénzem lenne és nagyonnemlenne mit veszítenem.. de felvennélek kreatív igazgatónak

Gerely 2009.10.25. 23:53:04

egyébként egy videózással elég komoly szinten foglalkozó srác(?) blogján olvastam hogy ami jutubéknál HD az mesze nem HD hanem HDből visszabutított, persze a lejátszóban messzesokkalkurvajobbnak látszó videó.. de lehet h azóta komolyodtak a tecsöves srácok.. amugy meg érdekes.. ja és aszem indán is van livestrean funksön nemlehet olyan ficsör a blogban hogy kb akkora fülön jelenne meg mint hogy hány komment van, csask az lene h vote és felette egy szám h hányan vótolták hmm? (ötlet eRepublikról)

weinie4 · http://weinie4.extra.hu 2009.10.26. 09:15:26

arra gondolsz, hogy a dátum sé komment fülek alatt lenne még egy és ott meg az lenne hogy háyn embernek tetszett..?

Gerely 2009.10.27. 00:33:54

ja de látom már megoldottad.. fajintos
süti beállítások módosítása