Fotózás

2009.10.18. 22:23

Most értem el arra a pontra, hogy erről is írjak, mert megint a kezem közé akadt egy ilyen kép, és most jól megmondom hogy az összez fotós ostoba.
Az a gondom az ilyen képekkel..
..hogy a nő és a háttér abszolút nem passzol. Jó nyilván szeretjük a mocskos olajos egyszáltangás munkás lányos képeket (mindenki tudja mire gondolok), de ez már sok szerintem. Az igazgató, domina aki egy lepukkant ladikon hever.
Igaziból szép, szép, de semmi alapja. Nincs kompozíciója, nincs értelme egyszerűen. Ez olyan mintha az icetát kiöntenéd egy lábasba és feltennéd a gázra..
Ilyen nincsen. Akkor legyen egy irodában a széttúrt asztalon egyszál melltartóban, vagy  a ladikban egyszál gumicsizmában és horgászbottal, de ez semmire nem való.
Néha úgy érzem, ahogy erre már kitértem a revitás posztban is,  hogy  a mai portfólió fotosok semmi művészi hajlammal képesek fotozni. A lányok pedig nem is tudják, vagy nem is akarnak rendesen kinézni a képeken. A lényeg hogy a popsi kint legyen, a cici szinte kiugorjon a melltartóból, és még kurvásabban nézzenek ki.
A fotóst is elítélem, aki ilyet alkot, mert ez az ő bizonyítványa is, hogy a modell csak eszköz neki. Ezen a képen, itt fent, sem az a lényeg, hogy milyen szép a modell, hanem az hogy kint van az egész combja, és jóformán a pinája is kilátszik még 5 centivel..
Nem azon van a hangsúly, hogy milyen szép a model, hanem azon, hogy arra vár azon a ladikon, hogy valaki jól helybenhagyja.
Nyilván én se tiltakoznék, ha még percekig ezt a fényképet kéne néznem, de valahol elítélem ezt a fajta fotózást. Főleg ha fiatal lányokkal csinálják ezt. Itt van pl ez a Magyarósi Péter kiállítás a págiszban. A 14-15 éves lányok, mert főleg ilyen korúak a modellek, azt hiszik, hogy az a jó ha minél kurvásabbak egy képen, és az a jó ha úgy pózolnának, mintha egy kiélt kurva. Csábító és szexi, de ez nem való egy 14-15-16, ső még 17-18 éves lánynak sem. E fölött már ő dönt az életéről, ha akar kurva lesz, és lehet hogy ő lesz a menő mert mindig kilóg  a popsi, de mikor majd 30-40 évesen magábanéz a mi generációnk és azt látja, hogy 15 év alatt volt 300 partnerem, vagy még több, akkor majd elszégyeli magát és rájön, hogy nem erről kéne hogy szóljon a világ.
Csak engem aggasztanak ezek a dolog..? Vagy majd csak lesz valahogy..?

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr341995746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bojek 2009.10.19. 18:39:51

Kurvaság: igaz. Ez a különbség glamour/akt fotózás és a pornográfia között (legyen az soft vagy hard). Modell/környezet: rendben van, hogy össze nem egyeztethető, amíg ez tudatos. Ettől (is) szürreálissá vagy abszurddá válhat egy kép.

weinie4 · http://weinie4.extra.hu 2009.10.19. 18:41:48

a környezetben egyetértek, lehet abszurd, de szerintem az is csak akkor működik ha elég abszurd, és rögtön leesik hogy tudatos.

Bojek 2009.10.19. 18:44:38

Egyetértés.

Jumanji 2009.10.20. 13:10:40

A billentyűzetalá recsizőknek fullmindegy. De komolyan. Elegáns, kilóg a combi, innentől csak kézügyesség. Mellesleg a modell 1)megérdemli, téllegkurva -tuti tudta hogy mileszebből, vagy minem.. 2)neki is elég ha szép rajta a combja.. A kurválkodós mostanságos dolog meg engem nemzavar. Mármint most pl az a szó hogy tucat. Senki nem használná ha 13csajból 12 nem picsa lenne ha barossút/árkád távlatokba nézzük.. De igy legalább értékelik azt a 13.-at. Már aki. Csilalgfülű barátaink mellé perszehogy az ezüst szőröskabát passzol.. namindegy, tegnap jobbvolt.

weinie4 · http://weinie4.extra.hu 2009.10.20. 14:43:25

ma mentem ugye gyakorlóba és Klauval azon voltunk kihülve, hogy a 4-5-6-7-8 -as csajok komojan durván néztek ki. Nem csak egész jól, hanem konkrétan ribancosan. Olyan kislányt/kisfiút aki olyan agazán kisgyerek nem is láttunk. MIndenkin converse, csilli villi kabát, oldaltáska.. stb.. Nagyon elkurvult a világ..
süti beállítások módosítása