Hétfőtől iskolai szünet a gázkrízis miatt

Hétfőtől háromnapos szünetet rendelnek el 18 megyében az önkormányzatok által fenntartott középiskolákban a gázkrízis miatt, jelentette be Ódor Ferenc (Fidesz), a Megyei Önkormányzatok Szövetségének elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón.

Az intézkedéssel 18 megye vezetője teljes mértékben egyetértett, egyedül Heves megye önkormányzati vezetőjét nem tudták eddig elérni.

Ódor Ferenc elmondta, ezzel az intézkedéssel szeretnének hozzájárulni ahhoz, hogy a lakosságot a későbbiekben ne sújtsa gázkorlátozás.

Ódor Ferenc reméli, hogy az orosz-ukrán gázvita napokon belül véget ér, helyreáll a gázszolgáltatás és az iskolákban folytatódhat az oktatás.

A 18 fideszes megyében a politikus összesítése szerint 150-200 megyei fenntartású középiskola működik. Nagy részük Pest és Borsod-Abaúj-Zemlén megyében. Az általános iskolák bezárásáról azért nem dönthettek a megyei fideszes vezetők, mert az alapfokú oktatási intézményeket túlnyomó többségében a helyi önkormányzatok finanszírozzák.

A végén még tényleg balhé lesz.. :S :S :S

A cikk 15:36 kor látott napvilágot..

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr111997004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petike · http://blog.pworks.hu 2009.01.08. 17:25:49

ha megegyeznek, és jön a gáz, akkor lesz suli. Remélem dűlőre jutnak, mert a tököm se akar ilyen miatt nyáron 3 nappal tovább suliba rohadni :S

weinie4 · http://weinie4.extra.hu 2009.01.08. 17:27:35

meg mondjuk félév zárás miatt se annyira mókás a dolog..

weinie4 · http://weinie4.extra.hu 2009.01.08. 17:55:53

hát nem tom.. sztem ha nem emgyünk szerdán akkor mindenkép szopunk.. mert akkor mikor kapunk mondjuk nyelvtan jegyet..? nekem még nincs is.. :S

Ikrény · http://ikrenyblog.szunyi.com 2009.01.08. 18:03:19

Nekem kapóra jönne a 3 nap szünet. Legalább nem kéne felelnem irodalomból, mert jelenleg 4,5-re állok :D Ha meg azt mondanák, hogy akkor csütörtök-péntek az első félév, még az se lenne nagy probléma, mivel akkor csak 1 óránk van Havasival, az is nyelvtan, ott meg másokat kéne gyötörni. Amúgy igen: üröm az örömben, hogy nyáron többet kéne menni. De örüljünk, hogy nem 3 hetes szünetet rendeltek el. Habár még megtehetik...

Gerely · http://gerely.szunyi.com 2009.01.08. 19:38:45

állítólag az ilyen megyei szarságoknak nem annyira lehetne ijeneket csinálnia.. legalábbis apu mondta h hallotta fél füllel nekem kell az a kibaszott hétfő
süti beállítások módosítása