2013 09 11 - Android

2013.09.11. 20:19

A mai napom egész nyugisan telt, csak az elmúlt két órában sikerült felbaszni az agyamat.
Történt még egyszer régen, hogy vettem magamnak egy okos telefont. Azt gondolván ha veszek egy 70e forintos kevésbé márkás ámbár erősebb telefont, akkor azzal nem lesz baj. Hát de. Itt esküszöm meg, hogy a következő telefonom iPhone lesz. És most minden buziságot félretéve mondom, nem a műmájer duma szól belőlem, de nem hiszem el, hogy veszek bazmeg egy olyan telefont, amibe erősebb vas van, mint a pár évvel ezelőtti asztali gépembe és bazmeg nem lehet vele normálisan telefonálni sem. 

Egészen eddig úgy voltam vele, hogy nem rootolunk, mert hát én szép, és törvénytisztelő polgár vagyok, nem buheráljuk, de ma elpattant a húr, mikor 2 percet vártam (az jobb helyeken is 120 másodperc), hogy bejöjjön a telefonkönyv.
Google felcsap, how to root alcatel ot 995. Persze röpködnek a különböző hack programok. Letölt, elolvas, elindít, telepít, finish. Még egyszer elolvas, biztos, ami biztos alapon, nehogy megfőzzem a telefont, mint egy kedves ismerősöm. 

A dolog itt nem ér véget. Persze a gép nem ismeri fel a telefont, így a rootolás sem megy. Az official global siteon nincs is driver (?!?!?!?!?!?) a telefonhoz, a magyar oldalon van, de az nem oldja meg a problémát. 
Röpke másfél óra bűvészkedés, és semmi. 
Most ott tartok, hogy van egy drága telefonom, ami azon kívül hogy világít a kijelzője, nem való igazán semmire. Van rajta facebook alkalmazás, ami ha betölt lefagy. Van rajt instagram - aki azt mondja, hogy neki nincs, az hazudik - ami betölt ugyan, aztán akadozva fut. Van rajta böngésző, ami hol megy hol nem - mert hogy a 3G az hol van hol nincs.

Persze a hűség két évre köt, most tartunk cirka egynél. Semmi baj.

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr925507980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bizsergefa 2013.09.14. 02:20:07

Nekem nincs instagramom :o

bizsergefa 2013.09.14. 02:21:41

Különben én is sokszor jutottam el az utóbbi időben oda, hogy a kurvaélet veszek egy androidost/iphonet. Aztán mindig rájövök, hogy az a szökőévente egyszeri komolyabb használatért nem éri meg. Kb csak fotózok meg telefonálok és még ezzel is fel tud kúrni...

bizsergefa 2013.09.15. 10:37:37

ja és az oprendszerem lassan egy éve le lett lőve by samsung :)

weinie4 · http://weinie4.blog.hu 2013.09.22. 20:57:39

én most meghekkeltem a rendszert és most egész kultúráltan fut, de valahol azért viccnek tartom, hogy nem lehet feltenni a gyári facebook appot mert az gyakorlatilag megöli a telefont.
és jobban járok, ha naponta legalább kétszer-háromszor kilövöm az alkalmazásokat, mert különben halál..

a következő telefonom iphone lesz az kurvaisten - vagy valami buta erős wines.
süti beállítások módosítása