Németország #3

2011.05.12. 17:13

 Ma van az utolsó napja, hogy még itt vagyok Németországban. Igaziból elég fura lesz elmenni innen, mert már eléggé megszoktam a környéket, meg az egész itteni életvitelt. 
Egészen más mint otthon. És nem csak azért, mert itt csak mercik vannak, vagy mert németül beszél az utca embere.
Olyan apróságok teszik naggyá, mint hogy nincs szemét az utcán. Ezt nem úgy kell érteni, hogy csak egy-két csokipapír van elszórva, hanem úgy, hogy konkrétan nincs.
Ma reggel suliba menet - ami kb 600m - direkt figyeltem hogy van-e eldobva cigicsikk, és nem volt. Egy se! 
Mutass otthon még egy ilyen helyet, ahol nincs cigicsikk az utcán. Gyakorlatilag még olyan sincs, amin csak cigicsikk van.

Az iskolában a tanárok nem saját poénzből fénymásolnak és nincs az, hogy 5 diák egy lapot kap, mert ennyi van. A menzán rendes kaja van, nem olyan ami elmászik a tányérról a 3. falat után. 
Az iskolában - és midnenhol máshol - van kultúrált mellékhelység, ahol az ülőke nincs körbeszarva, hugyozva. Nincs leszaggatva az ajtaja, és van mindig még 1-2 gurga wc papír, ha esetleg pont nálad fogyna ki. Az eslő napon még azt is írtam, hogy mintára van hajtva a papír, hogy még a seggtörlés is jól essen.

Nem tudom, hogy mit rontunk el, de csak remélni tudom, hogy az Audi beköltözése után mi is ilyen jól fogunk élni.

Tegnap voltunk biliárdozni, utána meg itthon rugtunk be mint az albán szamár. Igaziból nem tudom, hogy sikerült ilyen jól elrendezni magam. Nem hánytam meg semmi, de kurva másnapos lettem. 
A szórakozás amúgy viszont ijesztően drága. Egy óra billiárd 8 euró volt, ami akárhogy is számolom durván két és félszer annyi mint otthon a jobb helyeken.
A bólingról nem is beszélve, ami 18 euró volt. Ott mondjuk az összeg nem 2 felé oszlik, hanem mondjuk 4-5-6 felé. De ugye minél több a játékos, annál hosszabb a játékidő is.. Nem megyek bele, számoljátok ki.

Ma este még bbq parti lesz a suliban. Már eléggé várom, de ma biztosan nem fogok inni. Még a sörnek az illatától is rosszul vagyok. Ha reggel valaki beleszagoltatott volna egy sörösüvegbe, akkor tuti elhányom magam.

Holnap reggel pedig 7 körül indulunk, és 4 körül leszünk otthon. Este pedig móka. Jön Niki is. Már nagyon hiányzik. Férfi vagyok meg minden, mi nem mutatjuk ki, hogy kifojunk a küszöbb alatt, de már nagyon hiányzik :) 

Most megyek mert hamarosan parti. Ha lesz még időm akkor írok :)

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr372898678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása