NYÁK CNC Házilag

2010.10.30. 19:43

 Ha nem akartok méregdrága CNC-t venni, akkor itt van a nektek való. Préselt fa lapokból, tengelyekből, pár villanymotorból és némi ragasztópisztolyos erősítés után, itt van a CNC 20e forintból :D Aki kedvet kapott az építéshez, az itt talál instrukciókat ;)

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr782410323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iszikk 2011.12.30. 20:20:52

szia! nagyon tetszik ez a kis cnc gép, érdeklődnék hogy a hozzá való alkatrészeket honnan szerezted be (itt nem a faanyagra gondolok hanem a tengelyekre, és a sínekre, szóval a fém alkatrészeket). ha betudom szerezni hozzá a szükséges anyagokat elfogadható áron akkor lehet hogy én is megépítem ezt a kis csodát :). ha eltudnál információval látni azt nagyon megköszönném. üdv.: Krisztián

weinie4 · http://weinie4.blog.hu 2011.12.31. 08:42:22

szerintem esztergályossal érdemes beszélned a tökéletes végeredmény érdekében, mert sima tengelyek nem biztos, hogy pontosan passzolni fognak a gépbe ;)

iszikk 2011.12.31. 22:53:29

igen a fa anyagot is úgy gondoltam hogy asztalossal vágatom ki hogy minél jobb legyen, mivel az igényes fa munkához nincsenek eszközeim (max.: flex de azzal nem lehet annyira szépen fát vágni :D), hogy konkrétan hol tudok itt magyarországon hol találok olcsón alkatrészeket illetve milyen irányban kell keresni. esetleg leírnád hogy te kikkel konzultáltál vagy és hogy az egyes részeit hogy szerezted be/ állítottad elő annak örülnék. az a gond az angol leírással hogy ott szépen le van írva hogy mi, hol, mennyibe fáj viszont ezeket az összetevőket külföldről megrendelni lehet költségesebb lenne a szállítás mint a gép. üdv.: Krisztián

weinie4 · http://weinie4.blog.hu 2012.01.01. 19:07:54

én magam nem építettem meg a gépet, csak volt róla szó, hogy esetleg én is csinálok egyet. igaziból a lakhelyed környékén kéne körbenézni, hogy mit merre találsz. konkrét tippeim nekem sincsenek. fel kell keresni a megfelelő szakemberek és előkeríteni minden szakmabeli ismerőst. hirtelen jobb tippem nincs :)
süti beállítások módosítása