Internet Explorer FAIL!

2010.07.18. 23:47

 A blog alakítása során sok dolog derült ki, pl az is, hogy az explorer egy fos. Röviden így tudnám jellemezni a poszt tartalmát. 
Az alapvető baj az, hogy ők - microsoft - mindig kitalálnak valami újat, ami szerintük sokkal jobb, mint az összes konkurens cég termékének a megoldása. Ez abban merül ki, hogy egy sima szöveg megformázásához, vagy dolog formázásához - pl az árnyék ami itt is van blogon - ahhoz a mozilla, a chrome, az opera, és igaziból minden más böngésző simán egy shadow taget használ, ellentétben a internet explorerrel szemben. Sőt mit több az explorerben kícánt megjelenítéshez két kód kell. Egy a 6.0-nál régebbi verziókhoz, egy pedig az újabbakhoz - hozzá kell tennem, hogy a dolgok felét az újak sem jelenítik meg..

Tehát végső soron a lényeg: ahhoz hogy minden böngészőben megjelenjen úgy a blog ahogy kell, ahhoz külön meg kell irni minden böngészőhöz a kódot ami a blogot formázza (CSS). Ez tök egyszerű lenne, ha lenne egy szájba krt szabvány, de nincs..
De ez a kisebbik gond. A nagyobbik az, hogy az explorer tök máshogy fogalmazza meg a kódban hogy mit kell megjeleníteni.

Maradjunk az árnyékos példánál:
a normális böngészőkben: x y z #num
explorer: u #num

A jelmagyarázat: 
x - x tengelytől szmított távolság
y - y tengelytől szmított távolság
z - árnyék finomsága
#num - szín hex kódja
u - árnyék x=y irányban

Ero az explorer nem is tudja az összes dolgot megjeleníteni, ami egynormális árnyékhoz kell. És igaziból semmi mást sem. A hover (egér fölötte van) parancstól fagy és úgymarad, és nem reagál, az animációtól vége van, a lekerekített széleket hírből sem ismeri, ésígy tovább, és így tovább..

A konklúzió:

NE HASZNÁLJ EXPLORERT!

Szerző: weinie4

4 komment

Címkék: blog gadget balhé

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr972159991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bizsergefa 2010.07.19. 02:35:57

ie szarvolt szarvan és szasrismarad
písz enriszpekt

weinie4 · http://weinie4.blog.hu 2010.07.21. 23:40:34

eddig se értékeltem nagyra, de nem gondoltam, hogy ennyire nem tud semmit, na! Főleg mert nem is használtam, de most a tesztelés miatt muszáj volt megnézni - hát csalódtam is..

Nameless® · http://dirtywindows.hu/ 2010.07.27. 01:09:28

Csak nézzétek meg a fejlécembe levő oldalt. IE be meg mondjuk Operába...

Siralmas! Az iE egy Rohaddt crapp
süti beállítások módosítása