Lost before final

2010.05.13. 21:54

 Azt hiszem túl nagy fába vágták a fejszéjüket a szerzők. Az 5. évad záró után azt godoltuk, hogy hu bazz, most aztán mi lesz? Most mi lesz velünk még fél évig? Most hogyan tovább? Túlélik? Meghalnak? Leszálnak..?

Hát túlélték, leszáltak, nem ismerik egymást. Vagy mégis..? Nem is erről akarok beszélni, mert ez még elég képlékeny. Inkább arról, hogy mi is lesz most? Mit tudnak még felmutatni az utolsó másfél órában, hogy helyrehozzák azt a sok hülyeséget/meg nem válaszolt kérdést, amit ebbe az utolsó évadba benyomákoltak..

Személy szerint azt hiszem, hogy nem tudnak sok mindent tenni már ennek érdekében. A történet túl színes lett és nem tudták kordában tartani. Szerintem egyszerűen egy 16 részes évad nem elég arra, hogy befejezz egy ilyen összetett és szerteágazó történetet. 

A mostani részek főleg arra voltak jók, hogy egy mondvacsinált történettel megmagyaráztak dolgokat, de ilyen nesze semmi fogd emg jól alapon. Mint pl a legutóbbi: a füst szörny hogy lett..? Nem kívánom elspoilerezni, aki még nem látta (Judit), de nem volt túlságosan összerakott. 
Viszont azt is meg kell jegyezni, amit Ikrény kolléga is mondott, hogy kompromisszumokat kell kötnünk atörténet alapjait illetően. Ez aláírom én is.
Igaziból az bánt, hogy nagyon elkapott a hév a 2. évad után és most meg azt látom, hogy az egész egy cukormázas felszín volt, ami alatt nem volt tartalom. 

Meglátjuk mi lesz. Remélem az extra utolsó rész majd megválaszol pár durva kérdést. 

Szerző: weinie4

2 komment

Címkék: sorozat

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr822001341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ikrény · http://ikrenyblog.szunyi.com 2010.05.13. 22:43:38

Apró kiigazítás, nem másfél óra van hátra, hanem egyszer 42 perc, plusz még a bruttó 2 és fél órás finálé, ami nettóban olyan 105 perc körül lesz. Tehát még kb. 2 és fél óra van arra, hogy magyarázzanak dolgokat.
Bár ez nem számít, tényleg sok kérdés van még, bár ahogy mondtam, ezeket szelektálni kell. Cuse és Lindelof megmondták, csak azokat válaszolják meg, amiket ők vagy a karakterek fontosnak tartanak, tehát a nézők által belemagyarázottak nem valószínű, hogy megválaszolásra kerülnek. (Vazze, micsoda fogalmazás.) Ebből a füst keletkezése dologból is lehet egyfajta magyarázatot felépíteni, én már meg is tettem, ahogy még pár rejtéllyel. Talán jobb is ez így, hogy nem hülye amerikai módjára rágják bele a szádba a megoldásokat, hanem hagynak gondolkodni.
Carltonék (nem nagyon szeretik ezt a becenevet, de ez rövidebb, mint kiírni mindegyik nevét) azt állították, hogy teljes mértékben azt a finálét valósították meg, amit az elejétől fogva akartak. Csak az odavezető út változott. Például Ekónak 3 vagy 4 évados szerepet szántak, de ő kérte, hogy írják ki, megtették.
Úgyhogy vannak itt azért válaszok, csak észre kell venni őket. Vagy gondolkodni, és a kirakós sok darabkáját egyesével összerakni.
Annyit tudok ajánlani, hogy ha vége, beülünk valahova, aztán egy (vagy több) korsó sör kíséretében megbeszéljük ezt az egészet, előadom az elméleteimet :D

weinie4 · http://weinie4.blog.hu 2010.05.13. 22:51:32

a sörös elmélettel egyetértek :D Majd még egyeztetünk róla :)
süti beállítások módosítása