Rating :: Köntörfalak

2010.02.14. 10:42

Olyan érzésem van mint a ColorStar koncert után.
A film nagyon reális volt. Előre szeretném leszögezni, hogy érdemes megnézni. Végre egy olyan magyar film, ami nem sugalja azt az "ez egy magyar film volt" hatást.
A párbeszédek a helyükön voltak, ahol a való életben csend lenne az a filmben is halgatás volt. A történet egy félresiklott életű férfiról szól, aki két gyerekkel a háta mögött még nem tudja hogy is tegyen pontot az életére. Pár év kihagyás után újra randevúra adja a fejét, bár nem tudja manapság hogy is zajlik ez. A fő karakter nem egy adonisz, nem is kell hogy az legyen - még jobban illik az egyedülálló apuka szerepébe.
Természetesen a randi alany nem igazán érzi jól magát apucival, és nem tudják hogy hova tart. Zoli (apuka) reméli hogy végre talál magának valakit, holott tudja, hogy ez a randi nem effelé tart. Eszti pedig igyekszik szabadulni a randiről. A végén mégis felhívja magához - de csak beszélgetni.
Időközben megjelenik Gábor, Eszti bátyja és egy spangli után kiderül hogy több a közös bennük mint gondolták volna...

Előre leszögezném#2 hogy a film nem egy elcsépelt történet spanglival és romantikus szálakkal: "this is not a l o v e story". Tompos Kátya feldobja a filmet és a korai eyecandy szerepe késöbb felfedi magát, és kiderül, hogy Eszti egy zavarodott lány, aki még a saját bátyját (Rába Roland) se ismeri igazán. A karakterek a helyükön vannak és a 3 helyszínből összerakott film nem kiált több után. Ebből is látszik hogy nem kell feltétlen méregdrága autó és szálló jelenet egy magyar filmbe, ahhoz hogy a nyugati színvonalat hozza.

Érdekes volt megfigyelni, hogy a szereplők viselkedése milyen jól tükrözi, hogy honnan jöttek. Zoli szolid és kimért életből jött, így a viselkedése is ezt tükrözi. Nem káromkodik, nem él a drokkal és csak üdítőt se kér, inkább csak vizet iszik.
Ezzel ellentétben Gábor és Eszti egy legénylakásban él. Moder bútorok, üvegasztal, amerikai konyha minden földi jóval - na és persze megengedhetik maguknak a drogok használatát.
Az ölötzködésükön is meg lehetett figyelni ezt: Zoli jófiús, míg Eszti és Gábor ölötzködésén meglátszik, hogy tehetősebbek.

Van nekünk trilerünk is:

Rating: 9,5/10

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr171995340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kömi 2010.02.13. 20:29:15

Ezt nézed ahelyett h otthon lennél :O ^^ :D Pedig ma beköszöntünk volna =)
süti beállítások módosítása