Enzo küldött még tegnap este egy linket, ami tele van mindenféle fincsasággal, gondoltam ezt kirakom ide is, hogy tudjátok mi merre hány lépés. Amúgy voltam már ezen a blogon, nem nagyon nézegettem akkor.
Na de jöjjön a lényeg. Megbukóban a tudósok? Lelepleződni látszik a dolog? Tovább után folytatódik.

Mi, a környezettudatos emberek évek óta növekvő aggodalommal figyeljük a riasztó híradásokat az un. globális felmelegedésről. Egyre sűrűbben érkeztek a jelentések a légkör növekvő széndioxid-tartalmáról, a jégsapkák olvadásáról, a várható környezeti katasztrófákról. Aztán jött Al Gore filmje, a „Kellemetlen Igazság”, ami annyira hitelesen mutatta be egy ember küzdelmét, aki elbukott az (elcsalt?) elnökválasztáson, de felállt a kudarc után és most hihetetlen kitartással küzd a Földért és a környezetünkért. Mi is egyre inkább éreztük, hogy tennünk kell valamit, s közben hitetlenkedve szemléltük azokat, akik tagadták ezt a felmelegedést és nem értettük, hogy pl. az USA miért nem írta alá a Kyotói Egyezményt, ami a széndioxid kibocsájtást szabályozná az egész világon. Csúnya Egyesült Államok, tudjuk, hogy ő felelős a világon a CO2 kibocsájtás kb. 20%-áért, miközben a Föld lakoságának mindössze 4,5%-a él at országban. Persze, hiszen akkor korlátoznia kellene az iparát, ami visszavetné a gazdasági növekedéstét! Csúnya, csúnya Egyesült Államok!

Aztán elkezdtek jönni a hírek, hogy valami „baj van” a globális felmelegedéssel. Hogy vannak ennek ellentmondó adatok, lehülésre mutató tények, amit természetesen azonnal hiteltellennek minősítettek a klímaváltozás kutatásával megbízott főbb kutatóintézetek. S közben a háttérben gőzerővel folyt az „emberiséget megmentő” globális széndioxid-adó bevezetése, mely az ENSZ égisze alatt minden olyan ipari és polgári tevékenységet, mely széndioxid képződésével járna, egy plusz adóvall sújtana. Ennek beszedésére egy globális Világbank lenne megbízva, s bizony ezt az adót köteles lenne mindenki fizetni, mindenhol az egész világon. Felszínre kerültek olyan elképzelések is, hogy maga a túlnépesedés felelős a globális felmelegedésért, mert mi, emberek, olyan sokat lélegzünk és ezáltal oly sok széndioxidot bocsájtunk ki, hogy mi magunk okozzuk a globális felmelegedést...

Úristen! Akkor tényleg meg kell ölnünk magunk közül majd hatmilliárd embert, mint ahogy a Georgia Kövek-en meg van írva, hogy elkerüljük gyönyörű földünk lángra lobbanását?

Tovább is van - a cikk a "hivatalos" oldalon folytatódik

Még egyszer köszi Enzo

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr901995553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enzo · http://enzo.try.hu 2010.01.03. 15:21:53

Szívesen. máskor is. :) Gyorsan kiraktad, de vhogy éreztem, hogy már ma kint lesz. Csak a kommenteket hiányolom. Tökmás: jééé, ez az oldal is gravatart használ? (vagy ez WP-nél alap?)

weinie4 · http://weinie4.extra.hu 2010.01.03. 15:36:54

wp-nél alap, csak rengeteg wp blogon theme-ben nincs beágyazva a cucc, de alapból a wp tudja.
süti beállítások módosítása