Mindbreak :: Újrapapír

2009.10.01. 20:16

A keleti városrészből tartott hazafelé. Már alig érezte a lábát, egész nap ide-oa futkosostt a városban. Csak arra tudott gondolni, hogy hazaérve befeküdjön egy kád forró vízbe, és elnyújtóztassa a tagjait..

*

 

Mikor kiszált a kádból, kicsit elnyúlva, a hűtő felé ballagott. A hűtő elött állva végigsimította a frissen borotvált arcát valami apró hibát keresve rajta, majd mikor egy balul húzott vágáshoz ért, hirteln elkapta a kezét. Mindezt persze tudatt alatt tette, de közben a másik kezével se tudott mit kezdeni. A hállóinge zsebében turkált, mintha kersne valamit, holott pontosan tudta, hogy semmi nincs benne, lévén ez egy hálóing..
A hűtő Jack jólétéhez mérten tele volt, és mivel főzni már nem akart nekiállni ezen a késői órán, így megállapodott egy szendvicsben magával.
El is kezdte kipakoni a hozzávalókat. Vaj. Szalámi, az az aprópöttyös, téliszalámi jellegű, kicsit paprikásan fűszerezett fajta. Sajt. Ketchup. Uborka. És végül Kaviár.
A kenyértartó a hűtő tetején pihent, és Jack soha nem érte el rendesen és már gondolkozott is rajta, hogy eltegye onnan, valami értelmesebb helyre, de soha nem határozta el magát elég erősen, ahhoz hogy felhozza a garázsból a létrát, és leszerelje a hűtő mögött becsavarozott polcot..
Levette a szeletelt kenyeret, majd a pultra dobta, hogy ne kelljen odamennie. A kenyértartó mellöli szekrényből elővett 2 tányért és átvitte a pultra. Kirakott  két-két szelet kenyeret a tányérokra, majd a vajért nyúlva egy kést vett elő a másik kezével. Csakk akkor tűnt fel neki, hogy milyen csend van mikor a kés redőinek minden sercenését hallotta a kenyér lyukacsos felszinén végighúzva. Egy lépéssel a rádió felé lépve bekapcsolta de még mielött megszólalt volna letekerte a hangerőt és valami nyugodt zenét keresett.
A tányérokhoz visszalépve a vajra terített 2-3 szelet szalámit, attól függően, hogy mennyi kellett a kenyérre, majd egészen vékonyan megkente fekete kaviárral, épp csak az íze miatt, majd vágott rá egy szelet lukacsos ementáli sajtot is.
A ketchup és az uborka a tetején a koronája volt az egésznek. A két tányért egy fekete tálcára tette, és  a hóna alá csapott egy üveg pezsgőt a hűtőből. Kifelé menet alig tudta lekapcsolni a villanyt, majdnem elejtette a pezsgőt, de azért megbírkozott a feladattal. Szinte büszkének érezte magát, hogy teli kézzel is sikerült neki.
A lábán a kis szőrme papucs kezdett áthűlni a hall kövezett padlóján, ami még majdnem hidegebb volt, mint a konyhai. A sok ablak miatt rendszerint jobban áthűlt ez a helység. Főleg így az ősz beköszöntével lehetett jobban érezni.
Felment a fa csigalépcsőn, majd lerúgta magáról a papucsát az emeletre érve. Itt már szőnyegpadló és parketta volt, ami szinte simogatta az ember lábát. Jack itt mindig mezítláb járt, nem szerette különösebben a papucsot, csak a földszinten használta őket.
A hállószoba ajtaja csak be volt hajtva, így Jack csak nekidőlt egy kicsit, hogy be tudjon menni. Az ágy melletti újrapapír lámpák szende fényt bocsájtottak az egész helyésgre. Az ágya melletti kisasztalra tette a tálcát és a pezsgőt. Aztán az ágyra huppant.
Szerette ezt az ágyat, de az utobbi időben rájött, hogy felette is eljárt az idő, és mivel az ágy elég mélyen ült, felkelésnél néha azt érezte, hogy lendületett kell vennie, különben csak önerőből nem tudna felálni.
Az ágyon széttúrt ágyruha, és elfeküdt párnák hevertek. Az ágyról a tetőablakra emelte tekintét, amin esőcseppek kopágását hallotta. A földre tekintve a lábát nézte, elbambult, majd zajokat hallott. Hirtelen felkapta fejét, és az ajtó felé nézett. A foncsoros üvegen keresztül csak egy kék felsős alakot lehetett látni, ami az ajtó felé közeledett.
Az ajtó kinyílt és egy kék ingbe és mintás törölközőbe burkolt lány állt meg az ajtóban...
-..oh Jack, pezsgőt is találtál..? - kérdezte még mindig vizes hajjal Nadett.

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr41995837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása