Street view

2009.06.20. 11:05

Gondolom mindenki hallotta, vagy ovasta, vag yakármi, hogy kis hazánkba is ellátogatott gugli és körbefényképeztek volna egy picit. Persze mindenki lázad a dolog ellen mert ha a kitakart fejed, és  a kitakart rendszámod, esetleg házszámod meglátják a neten akkor aztán mi lesz..? Ez is ilyen tipikus magyar habitus. Jön valaki, fel akarja kicsit dobni a szart, és akkor nem, inkább rántsuk őt is magunkal..
Tök jó reklám lett volna az országnak (ingyen!!!) de nem, ombudsam bácsiék azt gondolták, jol kibaszunk a guglival, és majd kb közt leszünk annak az 5-10 országnak ahol azt mondták h kapjátok be..
A viccesebb fele a dolognak, hogy a gugli szólt is a szokásos adminisztrativ helyeken, h helo, jönnénk, van e valami kifogás. Persze mindenki csak kussolt, pedig lett volna egy évük lépni rá (2008 augusztusában irt a google). A slusszpoén az egészben, ami a legröhejesebb, az az hogy közbe más is fényképezett itthon, csak ezzel mégse volt senkinek gondja..
Egy román cég (Norc) is elkezdte a munkát, és ők le si fényképezték az egészet, senki nem szolt h nem lehet, jöttek, fényképeztek, elmentek, feltöltötték, nézhető. A gugli engedélyt kér, bejelentkezik, de elzavarják, a román tesok meg röhögnek a markukban..
Felmerél a kérdés hogy milyen jogokra hivatkozva állították le? Nem lehet fotozni az utcán? (oké, ha valaki rajta  aképen, akkor személyiségi jogok, de ki volt takarva az arca könyörgöm) akkor ha én is kimegyek kattintok pár milliot, jön az ombudsman bácsi és elvisz mert ejnye bejnye..?
Nem is értem mire volt ez jó.. gondolom kb 5-10 ember az idiótább fajtából reklamált h lefényképezték a merdzsóját, és most milesz..?
off
valamikor mi is nyomhatnánk ilyen városfotozást.. :D
on

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr691996320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balage 2009.06.20. 11:44:06

Én is olvastam tegnap indexen a cikket. Hát borzalmas, hogy mi még ebbe is belekötünk, ha mo-t akarják népszerűsíteni. A vége az lesz hogy majd fizessen a google, hogy budapestet fényképezheti. Jóri most biztos örül (és csuklik), hogy megismerte az ország a nevét.

weinie4 · http://weinie4.extra.hu 2009.06.20. 11:46:43

szerintem még az anyukája is csuklik..

Jumanji · http://nottoday 2009.06.20. 13:44:28

Írunk pár tesónak pesten meg minden, fotózunk és szépen elküldjük postán csomagba (emailbe) guglibácsiéknak hog hé, csak a nagyok köcsögök, a többiek jófejek! (vagis nem mi, de szerintem lenne rá válalkozó)

Gerely 2009.06.20. 15:46:35

parasztság amit csinálnak a fejesek.. dehát ez van.. azé eléggé ilyen komcsi beütéses nem? hogy ez a senki ide be nem gyün hogy megörökíccsen valamitis..

weinie4 · http://weinie4.extra.hu 2009.06.21. 10:59:32

elég érvágás ez, de visszatérve az én ötletemre, én egyszer akarok Győrről egy hasonlót, ha nem is igy mint a gugliék, de mondjuk jó sok képet csinálni a kedvenc helyekről és összefűzni :) pl így: http://photosynth.net/view.aspx?cid=47bd42a1-f939-4bdb-b916-54c71a714fb5
süti beállítások módosítása