Picasa 3.0 test

2009.04.18. 23:52

Mint azt ahogy ígértem itt van egy kis elező post hogy mit is tud ez a picasa cucc.
Első ránézésre semmi extrát nem látunk rajta, olyan mint bármelyik kép böngésző szoftver. Bal oldat a könyvtárszerkezet, amiből kiválogathatjuk hogy melyik mappa tartalmára vagyunk kiváncsiak. Ennek a sávnak is tudjuk változtatni a kinézetét. Az én képemen a sima szerkezet van, a másik nézet viszont a filteres, ami annyit takar hogy év/hónap/nap/csillagozás/stb tudjuk meglesni a képeket, de mivel nekem amúgy is mappákba vannak rendezve én jobb szeretem ezt a rendszert...
Az első megnyitás után amúgy a progi megkeresi az összes képet a gépen, és minden indulás után frissiti a képek létszámát, sőt amit mondjuk 2 szer talál meg azt csoportosítja hely szerint.

[caption id="01" align="aligncenter" width="575" caption="alaphelyzet "]01[/caption]

Az első kép inkább áttekintő. Az alsó sávban vannak mindenféle finomságok amik főleg a publikálást teszik lehetővé. Pl rögtön fel is tudod tölteni a picasa tárhelyedre, mailbe küldeni, nyomtatni, blogolni vagy akár a google earth-ön elhelyezni.. De van itt még ajándék cd készítés, cd/dvd borító és maci füle.. Itt mutatja azt is hogy egyszerre hány képet jelöltél ki, és a képek méretét is itt tudod szabályozni egy csúszkán.

[caption id="02" align="aligncenter" width="575" caption="szerkesztő menü #1 "]02[/caption]

Ha rákattintunk egy képre, kidobja nagyba, és oldalt megjelenik a szerkesztő menü, ahol mindenféle effektekkel szépíthetjük alkotásunk. Az egészen alap dolgoktól elkezdve van itt finomhangolás is..

[caption id="03" align="aligncenter" width="575" caption="szerkesztő menü #2 "]03[/caption]

A következő fülön vannak a további beállítások, így pl színhőmérséklet, kontraszt, és a többi adjustment cucc.

[caption id="04" align="aligncenter" width="575" caption="szerkesztő menü #3 "]04[/caption]

A harmadik fülön mindenféle előre beállított színsémát kipróbálhatunk, amiket az előző fülekre kattintva tovább szerkeszthetünk.

[caption id="05" align="aligncenter" width="575" caption="fotómegjelenítő ablakban... "]05[/caption]

A picasa progit be lehet állítani alapértelmezett kép nézegetőnek, ami miatt először húztam a szám, mert ilyenkor pl a live fotótár megnyilik egybe és egy fél nap mire meg tom nézni amit akartam.. Itt viszont egy ízlésesen animált doboz jön ki elénk ami csak a képet tartalmazza, alul a navigáló gombokkal és egyéb gyors-szerkesztő funkciókkal mint pl kedvencek közé rakás, elforgatás stb..

[caption id="06" align="aligncenter" width="575" caption="...és teljes képernyőn. "]06[/caption]

Az utolsó képen a teljes képernyős módja látszik, ahol a progi elsötétíti az asztalt és shadowbox szerűen jeleníti meg a képet, miközben a kezelőfelületet a tálca fölé nyomja.

A teljes browser nézet a szerkesztővel, feltöltővel és a többi kramanccal csak akkor nyilik meg hogy ha közvetlen a progit nyitjuk meg, ha képet akarunk nézegetni akkor csak a dobozka a kezelőfelülettel.
Az egész amúgy szinkronban működik a google accountoddal (ha van, miért is ne lenne hiszen onnan töltöd le..) és ahogy van net kapcsolat, rögtön be is jelentkezik. Az ablak legfelső szegletében navlinkek vannak amik a már feltöltött képeidhez, vagy épp a képernyőkímélő ablakocskához ugranak..
További érdekes funkciója, hogy ha akkor csinálsz printscreent mikor fut, rögtön felkinálja hogy megtekintsd/szerkeszd a képet, amit egy ideiglenes mappában raktároz (ennek helye a beállítások panelen meghatározható)
Természetesen rengeteg funkció van még benne a kollázstól a poszteren át a minimális filmszerkesztésig, de ezeket mind felsorolni még 2 nap lenne.. :D
Akinek tetszett az töltse: ITT!

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr511996612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása