Nahát akkor itt rating a szokásos menet szerint.
Kis bevezető:
A film alaptörténete a 20szd köré tehető, spanyolország. A főszereplő egy kisány, akinek az anyukája terhes, és az új "apukához" mennek, új életet kezdeni.
Az új helyen furcsa dolgok történnek, többek között egy labirintusban, ahol a kislány találkozik egy faunnal, aki érdekes feladatokat ad neki.
Többet nem mondok, nem lövöm le a poént.
A film beteges, de nagyon jó, ahogy korábban már irtam 10/10.
A tovább után a portos info, trailer, stb..

A Faun labirintusa (El Laberinto del Fauno/Pan's Labyrinth)
színes feliratos mexikói-spanyol-amerikai fantasztikus thriller, 112 perc, 2006 16 éven aluliak számára nem ajánlott

rendező: Guillermo Del Toro forgatókönyvíró: Guillermo Del Toro operatőr: Guillermo Navarro jelmeztervező: Lala Huete zene: Javier Navarrete maszk: David Martí, Montse Ribé látványtervező: Eugenio Caballero, Pilar Revuelta vágó: Bernat Vilaplana hang: Martín Hernández, Jaime Baksht, Miguel Ángel Polo vizuális effektek: Edward Irastorza, Everett Burrell make up: José Quetglás, Blanca Sánchez szereplő(k): Ivana Baquero (Ofelia)
Ariadna Gil (Carmen)
Sergi Lopez (Vidal kapitány)
Doug Jones (Faun)
Maribel Verdú (Mercedes)
Álex Angulo (Dr. Ferreiro)

Spanyolország, 1944. A polgárháború véget ért, de a hegyekben még harcolnak a gerillák. Carmen (Ariadna Gil) kislányával, Oféliával (Ivana Baquero) új férjéhez, a hideg, kegyetlen és autoriter Vidal (Sergi López) kapitányhoz költözik, aki Franco seregében szolgál. Ofélia nem szenvedheti az új életét, így a ház mögött felfedezett rejtélyes labirintusba menekül. Pán - védelmezője és vezetője - egy mesebeli figura meggyőzi, hogy a kislány egy mágikus királyság rég elveszett hercegnője. Hogy az elveszett igazságot megtalálja, Oféliának három próbát kell kiállnia, olyanokat, melyekre senki nem készítette fel.

Trailer:

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr981996806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balage · http://mrbalage.extra.hu 2009.03.01. 10:28:47

A francia címből elsőre le se esett, hogy melyik filmre gondolsz. Tényleg jó ez a film, van egy ilyen érdekes hangulata. Ez a tündérmese-brutalitás keverés nagyon jó. Pl mikor Jokert csinál a nő abból a fasziból az is elég durva, meg az a szemkezű fehér, ott még én is szartam kicsit.

weinie4 · http://weinie4.extra.hu 2009.03.01. 10:30:53

hu ott én is paráltam főleg h kb 11 kor jártunk annála résznél.. meg pl amikor mutatják ahogy öszevarja az arcát a palikám..
süti beállítások módosítása