Kiváncsi vagyok közületek hányan tudjátok mi az a csipetke..?? (Aki tudja az tegye fel a kezét)
Aki enm tudná annak elmondom. Ez egy a megyében réi hagyomány szerű tésztaféle, ami levesbe való. Nagyon egyszerű: liszt, víz, (kis só)
Öszegyúrod és kis golyókat formálva beleqrod a levesbe. (és megfőzöd benne)
Namost a névérem ilyet kért tőlem, ha ha ma jönnek akkor én intézzem el h legyen ilyen a levesben :)
No para weinie megoldja..
Felhívtam mamát h h is kell csinálni, mert nem voltam képben. Elmondta, ok, no para továbbra is.
Nekiálltam, és a legdurvább az egészben hogy 3 evőkanálnyi lisztből készült csépetkétől még a füleden is a félkész tészta lóg, de segáz.. ..laaz vagyok, megoldom..
Jön az h az ökölcsi tésztát szépen golyókra formálom, ami ök jól hangzik, és pár perc alatt megvan (a nagy büdös qva faxt van meg pár perc alatt..)
Realtimeban nem tudod morzsolni a levesbe, mert mire végeznél az elsők már szétfőttek volna a többiek meg még keméynek lennének, szal akkor előre ki kell szaggatni mindet.
Na akkok most mondom hogy 1 óra mire megoldod, és akkor mikor már virulsz az örömtől hogy te vagy a hős, és megcsináltad és "the winner takes it all" és "we R the champions" szól a fejedben, akkor jön a fájdalmas valóság.
A golyók miközben szépen sorakoztak a tálban, összeragadtak (mert: "hát, de hülye vagy, nem tettél alá lisztet..?? [senki nem mondta h kell..])szóval összeragadtak és ahogy próbálod kiszedni, az ujjaddal még jobban összenyomod őket, és kb egy érintésel képes vagy 20 gyolyóból ismét egységes tésztát teremteni..
Az első iylen még vicces, h "nézd má.. összeragadtak..."
A másodiknál már nem őszinte a mosolyod, és mire már 10* történik már tálastól baszkodnád bele a csipetkét és addig vernéd a falba a fejed, míg vér nem csurog a füledből..
Szal a mai ebéd csipetkés borsóleves helyett így modosult:
Bazinagy tésztagombocos leves, amibe a tésztagombócok belseje még nyers..
Ja és persze néha találsz egy kósza borsót is a közepében, de annál már nincs rosszab, amikor a nyers tésztában egy még picit fagyott (fagyasztot borsó) és még nyers borsót találsz..
Jó étvágyat..! (A QVA ANYÁD! ) 

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr201989390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ikrény · http://ikrenyweb.extra.hu 2008.11.30. 21:05:57

Hmm... Ismerős a csipetke, apai ágon a nagymamám csinált mindig finomat :) Kirakta a tésztát egy nagy falapra, aztán azt jól leöntötte liszttel, és ott gurigázott :)

Gerely · http://www.gergoe.extra.hu/blog 2008.11.30. 21:26:44

kezem fennt vágom és hát az gáz h nem raktál alá lisztet... még jó h kis lakásunk volt/még most sem nagy... látom h anyám hogy főt :)

FigyElek 2008.11.30. 21:45:16

hasonló tünetek jelentkeztek nálam amikor a "gyorsan és egyszerűen" szlogenes mirelit-barátfülét akartam üzembehelyezni. azpersze. úgyszétesett hogy örömvolt a legnagyobb, félcentis cafatokat szűrővel összekaparni. mondjuk megoldottam, ráöntöttem egykis csokipudingot és ilyen furán tésztás-rágós jellegű lett, deazért finom..:D amúgy a csipetke Jászberényiéknél is menő, pláne óvár felé a mamámnál. mondjuk az már molnárék, de nézzük az én szemszögemből (Óvárimami). apropó- ettetek ti már mákosnudlit? állitolag jó. kedden vagy szerdáneste lesz az a menü mint anyu közölte. várakozással teli vagyok hogy úgymondjam:D apropó. kedd? nemkedd? kedved lenne? esetleg elkedvtelenedve? kedveskedne elkeseredne elkeresgetne? kerekedne keveredne kérgesedne érdekeslenne? (jólbelejöttem..:D) hepi endje eme kellemes estnek, de nekem veled kell elszenderednem egy emesenes esetnek megfelelve mely nem lehetett ezernek kevesebb perce sem.. elment kedvem eszperente nyelven elemeznem el kell mennem- egek ereje legyen veled. (húaztafene de belefáradtam):D

Ikrény · http://ikrenyweb.extra.hu 2008.11.30. 22:42:07

Gratulálok FigyEleknek eme remek eszperente vershez :D Én ettem már mákos nudlit, nagyon finom :) Annyi az egész, hogy a sima bucinudlit nem zsemlemorzsába forgatják bele, hanem mákba. Szerintem finomabb is, és ha jól tudom, még lekvárral is ehető ;)

FigyElek 2008.12.01. 07:42:29

nekem eddig a sajtos-tejfölös nudli vitt mindent. demajdmost.

weinie4 · http://weinie4@gmail.com 2008.12.01. 19:05:20

nálam eddig a legjobb: kenyér, vajjal megkenve, rajta májkrém, torma, sajt, baracklekvár, és ismét sajt.. elég ütős.. és akkor a nutellás szalonnáról, és a zsírosbanánról már ne is beszéljünk :)

Ikrény · http://ikrenyweb.extra.hu 2008.12.01. 19:29:30

Bazmeg... :O Addig még szokásos kajának gondoltam, hogy kenyér, vaj, májkrém, még esetleg a torma is, a sajt pedig alap, na de a baracklekvár :O Nutellás szalonna? Zsíros banán? Aztaqrva :O :$

weinie4 · http://weinie4@gmail.com 2008.12.01. 19:43:12

huha, én emg most olvasom (úgy meg is értsem) @ FigyElek: "nekem veled kell elszenderednem" a végén még félreértem.. :D

FigyElek 2008.12.01. 20:21:25

nemtaláltam más e-betűs kifejezést az "álmodj velem" felszólításra. ez még valamennyire passzolt:D
süti beállítások módosítása