Blogvilág??? A nagy túrót!

2008.11.29. 18:38

Pár napja még Gerely blogján indult el a gondolatmenet, hogy akkor most hányan is olvassák a  blogot. (Nem az enyémet, hanem álltalánosságban az összeset..)
Arra jutottam/jutottunk hogy a dolog ott dől el hogy mit rak a blogjára, és hogy azt hogy tálalja... 
Én pl hajlamos vagyok leírni az egész napom, de ez már fertőző, mert a többiek is így tesznek, de nem is ez a lényeg. A dolog ott bukik meg hogy ha belegondolok akkor én se szivesen olvasom azt h pl kinek hogy telt a napja (mert ugye legtöbbször unalmassan telik) és azt olvasni még sokkal unalmasabb. 
off
a post hosszú lett szal tovább után az érvek, indoklás, javaslat, stb..
on

Mi a bloggerek közöt inkább azért kommentelünk (pontosítok: azért is) mert tudjuk hogy milyne jól esik mikor látja az ember h egy postjára jött pl 5-10 komment.
És ez eddig szép és jó hogy én kommentelek pl Ikrény, Gerely blogjára, és ők is kommentelnek az enyémre, de én úgy érzem (személyes vélemény) hogy ha pl van egy postnál 15 komment, és abból felét én irom, mert válaszolok rögtön, a másik felét meg felváltva két ember, az szánalom.. Természetesen nem azokra nézve akik kommenteltek, hanem a bloggerre... A lényeg az lenne hogy az olvasók cseréljenek eszmét egymással, a blogger pedig ebből lássa hogy ki hogy vélekedik..
A párbeszédre ott az msn.
Ebből kiindulva már pár napja igyexem minél sokszínübbé tenni a blogot, és nem csak a napomat írom le, hanem pl "eyecandy" postok, stb.. ..na meg ugye a már megszokott "mindbreak". 
Mindezt azért teszem hogy az olvasók ne csak utolsó mentsvárukként tekintsenek a blogomra, hogy mikor már semmit nem tudnak kezdenki magukkal akkor ezt is elolvassák, hanem én azt akarom elérni hogy ahogy hazaérnek a munkából/suliból első dolguk legyen a blogot meglesni.
Természetesen ehhez a TI segítségeteket kérem, mert én nem tudom hogy ti mit szeretnétek: zene? film? napom? pucér nők? mindbreak? hírek? Szóval én nem tudom.
Ahhoz viszont hogy tudjam mit szeretnétek, irnotok kell. Vagy komment formájában, vagy mail, msn, vagy akárhogy. Vagy szóban.
A dolog lényege abban rejlik hogy sokan nem kommentelnek. A blog napi látogatottsága kb 30-50 ember, ami nem rossz, ebből viszont napi 5-10 komment alig jön össze.. ..ami viszont elég silány, főleg ha azt nézük h napi 2-3 post van ergó ha átlag 40 látogatóval számolunk, és annak csak 1/4 -e kommentel (10 ember) napi 1 posthoz akkor is meglenne a 10.
Ha viszont azt lessük hogy 50 ember, napi 3 posthoz akár 150 kommentet is nyomhatna, ami a 15* a "napi toppnak", akkor ezen számok alapján azért elszomorodom.
Nyilván nincs mindig mindenhez mondanivalója az embernek.
Viszont néha visszahallom h igen, ezt is olvastam, meg azt is, és utánna elmondja a tag a véleményét (ami nem gond) csak komment formájában is megtehetné..
De már volt olyan is aki pl azt mondta h ő elsőnek nem szeret kommentelni, mert az "ciki". Ergó a kommentek is vonzák egymást, és ha pl van már 2-3 ember aki hozzászólt, akkor jön még 2-3, és így tovább.
Ezért kérlek titeket hogy kommenteljetek, és zenéhez és videóhoz is nyugodtan. Mert sokan pl zenéhez se szoktak. (magyarán mondva, zenéhez még soha a büdös életbe nem kaptam kommentet..) Van aki egyáltaán hallgatja a zenéket, amiket postolok..????
Hirtelen nem tudok többet mondani, remélem elgondolkoztok rajta, és ide nem csak olyanok kommentelnek akik már "törzskommentelők" (őket is imádom :D ) 

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr1001989386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FigyElek 2008.11.29. 19:52:26

a hírek sztem jóötlet de nem napi frissités szinten, aki akar az felmegy origo.hu-ra és olvasgat de pl ha van valami nagyondurva vagy nagyonizgi azt szerintem véleménnyel spékelve beszúrhatnád. nekemis mindig lenne kedvem pár eszetlen cikkhez kommentet irni origón vagy akárhol de általában lebeszélemmagam. deitt lehet hogy lennekedvem. a legötbb zenét amúgy meghallgatom és annak az i wanna mm-nek is tökre örültem mert pl énazt imádtam régen meg már elisfelejtettem és tökjóvolt meghallgatni. de most azt nemfeltétlenül írom oda alá hogy dejó de rég nemhallottam:D nemhiszem hogy igényt tartassz rá:D

weinie4 · http://weinie4@gmail.com 2008.11.29. 19:56:05

de igényt tartok rá :P

Ikrény · http://ikrenyweb.extra.hu 2008.11.29. 20:08:05

Nem akarlak még jobban elszomorítani, de szerintem ez a napi 50 látogató se annyi, amennyi. Szerintem ez a számláló nem különíti el a lapfrissítéseket és a visszatérő látogatókat. Tehát ha én lefrissítek egy oldalt, az olyan, mintha egy teljesen új látogató érkezne a blogra. Ha pedig lelépek az oldalról, és 15 perc múlva visszatérek, szintén új látogatóként kezel, holott én még mindig ugyanaz az Ikrény vagyok :D Tehát meg merem kockáztatni, hogy ez az 50 látogató igazából csak 7-8 :(

weinie4 · http://weinie4@gmail.com 2008.11.29. 20:11:50

háhá, nem :P a napi oldallátogatottság az megint más az napi 160-180 (ebben mondjuk benne van a postolás közben draftból postolás stb..) Szal a látogatottság az annyi amennyi, a számláló elkülöníti, és akkor számol cska újra hogy ha ellépsz az oldalról és újra visszajösz.. :D Szal okos dolog ez.. :)

Ikrény · http://ikrenyweb.extra.hu 2008.11.29. 20:30:49

Most már én is rájöttem, amikor lefrissítettem az oldalt, és maradt a szám :) Általában mindent számolnak a számlálók, de ezek szerint ez valamilyen szinten kivétel.

weinie4 · http://weinie4@gmail.com 2008.11.29. 20:33:01

mert ez java, és flash alapú..

Gerely · http://www.gergoe.extra.hu/blog 2008.11.29. 23:12:37

nos ebből asszem lesz egy laza kis post a blogmon jézus már hónapok óta az első html tag amit írok... há tröviden: valóban jól esik ha látod h van sok komment... az meg hülyeség h ciki elsőnek kommentelni... mer mér lenne az? a videókat általában nem kommentelik az emberek, én se mert most megnézel egy videót, van egy kialakult véleményed, ok... de avlahogy nem érzem azt a késztetést, h leírjam...nemtommér...
süti beállítások módosítása