Windows 2

2008.10.30. 08:45

Na mivel hirtelen annyi mindent tudtam volna irni, inkább post lett belőle mint komment...
-update-
Húha.. így utólag nézve, qva hosszú lett a post szal sztem ide beszúrok egy kis törést, és az érdekeltek utána olvashatják... :D

Szóval tuchscreen, az egy összefoglaló név, mivel a thermoscreen az egy alfaja.
Ha megnézed a iPod touch-ot vagy iPhonet akkor láthatod hogy hiába próbálod ceruzavéggel böködni semmi nem fog történni, mert hőérzékeny és nem nyomásérzékeny.
Mugy ez a technika sokkal jobb, mert egyszerre többérintési pontot tud kezelni, kisebb energiafelhasználással, míg a nyomásérzékeny kijelzők többpontos megoldása igencsak körülményes.
Második nagy előnye hogy a thermoscreen sokkal tartósabb.
Akinek volt PDA-ja az tudja hogy kb 2 év után a kijelző sokat használt pontja elérzéketlenednek, és izmosabban kell nyomni mint máshol.. (..volt olyan haver aki végül betörte a kijelzőt, mert annyira nem érezte..)

Más: 
Ugye amit ti is néztetek akkor az a fejlesztési idő..
Namost mire kijöt a 95 az is sok idő volt, és igazibol a 98 annak csak egy durvábbváltozata, és az xp szintúgy.. Nyilván ez azért igy durva h a 95 és xp kb ugyan az. Mondjuk úgy h mindegyik repülő, csak az egyik papír, a másik meg mondjuk egy F18-as.. :D
A vista viszont már új motorral készült és sokkal többet is tud, mint akármelyik elődje, csak sokan nem látnak bele,  és nem si sejtik h mit rejt.
Rengeteg nagyon hasznos alapfunkciót rejtettek bele. Nyilván ha egy teljesen úúj rendszert fejlesztesz ki, és még soha nem volt vele dolgod, akkor vannak hibák, melyek idővel orvosolhatók. (töltesz le egy újabbat :D  )

Sokan azért is szidják a vistát mert sokat eszik.. Szerintem ez is viszonyítás kérdése, mert pl az xp evett 600mb memóriát (winamp, MSN, utorrent, googlechrome 8 ablakkal, winamp, mediaplayer, total commander) és kb 5-10 százalékon pörgete mindkét procit (2magos)
A vista kb 1gb memóriát eszik és egyik magot 15-20% a másikat 2-5% ra pörgeti, szal ha a pröci átlagot nézed ugyan ott vagy...
A memória meg több, ez van...
De nem is értem mit várnak a felhazsnálók..???
Üveg felületek, háttérben futó kb 3* annyi biztonsági/kényelmi progi mint xpnél, sidebar külön progikkal, és akkkor ez kevesebbet fogyasszon mint a sima kék design..????

Mac:
Nekem mac azért nem tetszik mert úgy lett kitalálva h átlagban midenkinek jó legyen. Ez azt eredményezi hogy semmit nem tudsz rajta testreszabni.. (úgy komolyan)
Úgy értem h egy "rendes" felhazsnáló úgy alakítja ki a windowsos környezetét h minden neki legyen jó (legalábbis én pl..)
Próbáltma használni apple cuccokat, mert arról is volt szó h haver dob a gépemre osx-et, és megkell h mondjam a safari nekem qvára nem tetszett, szép szép.. (nemszép, én rühelem a szinét.. ) és semmit nem találtam benne a helyén.. mire megtaláltam h a köyvejelzőket hogy tudom importálni az kb 30 perc volt.. 
Próbálkoztam iTunes-al is és az sem tetszett.. Nincs pl gyorsbillentyű.. (nem a c,v,b re gondolok pl winamnál amit akkor tudsz csak használni ha felül van, mert az van itunesnál.. ..de kérdezem én mi értelme a gyorbillentyűnek ha az alakalmazás alapból is legfelül fut..?? 
Szóval nekem olyan gyorsbillentyű kellett volna amit akármikor haszálhatok.. ..DE NINCS! szerintem ez egy alapvető dolog zenelejátszónál.. ..még media player is tudja.. (pedig az aztán az igazi fos.. :D )
Elismerem azt is h a microsoftos cuccok is xarok, de azokat legalább le lehet cserélni, míg mac alatt a megfelelő progit cseréje picit körülményesebb.. :S
Másik dolog ami engem elriasztott az a rendszerigény.. Ugye vistánál kell min 10gb, de ajánlott 15 a telepítéshez..
Na most ez osxnél is így van, de a rendszerhez telpül egy visszamentő szolgáltatás ami nagyon ötletes, csaok mondjuk alapból asszem kell neki 10gb, és ajánlott 25.. szal min kell 20gb HDD arra h felrakd és használd.. lehet h ez valakinek megéri, de én nem pazarlok 20-40gb ot csak arra hogy legyen egy op rendszer amihez még semilyen progit nem raktam.. :S

Na asszem elég lesz mára.. Ha lesz igény jön a következő..
Amiket írtam nem ez eddig kommentelők ellen irtam, semmi személyes, ez az én véleményem..
Na és várom ide is a kommenteket :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr311989297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása