Windows Se7en :: update

2008.10.29. 20:23

Nakérem!
Megint picit utánna olvastam ennek a dolognak hogy mi is ez és miért is jo ez..
Az előző windowsos postomban még arról ment a vita hogy vajon az érintőképernyő hogy is müxik majd, annak aki szeretné..
Namost, ez már annyira nem téma, mert mint kiderült nem sima érintőképernyő kell hozzá, hanem thermoscreen, ami annyit takar, hogy hőérzékeny (mint az iPod) mert ugye a többujjas mozgatásokhoz az kell..
A hivatalos debütálás a napokban volt, ami ugyan még nem a hivatlaos verzió, csak egy alfa, ami még a bétától is nagyon messze van..
A béta valszeg decemberben jön ki, és 2009 decemberig ismét várhatunk a rlsre..
A riportok ból az is kiderül hogy a tesztverzió amit most bemutattak, messze bugfull, szal ez a bemutató kb xarnak egy pofon.
A funkciók fele nem müxik...

Más:
Picit utánna lestem annak is h vajon lehet e letölteni már valamit, mert a december már a nyakunkon, és ha addigrabéta van betervezve (ami álltalában már azért hassználható) akkor tuti van valami "véletlen" netre került verzió is..

..és van is..
El is kezdtem szedni, mert már a neve is sexy volt:  Milestone 1 (mérföldkő 1). Gondoltam hogy ha ilyen neve van akkor ez tud valamit.. 
..de nem..
Ugyan az mint a vista, csak a hivatalos "névjegyen" built "6519" van..

Minden negatívum ellenére igencsak jónak tűnik az új rendszer, és a vista utáni kudracból talán tanult a microsoft..
A kinézete szép (de mint tudjuk ez nem elég egy jó rendszerhez) és a funkciók is bíztatóak..
Többet nem írok, meg nem illesztek be funkciókat mert akkor a fél blogtárhely erre menne el, de akit érdekel keressen rá ("google a barátod" )
Nameg akinek van hozzáfűznivalója, az kommenteljen :) 
És ígérem amint lesz beta rls rögtön irom hogy milyen :D 

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr51989296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ikrény · http://ikrenyweb.extra.hu 2008.10.29. 23:43:20

Baszki, én még a Vistát sem próbáltam, nemhogy a Sevent :D Thermo monitor? Kicsit húzós ára lehet... Meg különben is, kinek van kedve minden nap letakarítani a monitort? Én megmaradok egyelőre a jó öreg CRT-nél, saját gépemen lesz majd egy TFT, aztán az tökéletes is lesz. Azt meg ne kiabáljuk el, hogy a Microsoft tanult a hibáiból. Nekik sem ártana, ha nem 3 évente adnának ki egy újabb Windowst, hanem sokkal alaposabb fejlesztések után, mondjuk 4-5 évvel az előző verzió után dobnák piacra az újdonságot. Szerintem sokkal biztonságosabbá, stabilabbá tehetnék az egész rendszert, nem tudom, hova kapkodnak... Még a megítélésük is javulna a végén :D

Balage · http://mrbalage.extra.hu 2008.10.29. 23:57:17

Ha beledöglök és vért kell izzadnom is veszek macet, h megmutassam nektek, hol kezdődik az OS, a többujjas gesztusok, amit az ms most fejleszt azt 3 éve tudja az mac. (Persze, akkor jön a világválság meg a 220ftos dollár, mikor megjelenik az egyébként $1300 cucc, amit itthon 340kért vágnak utánad.) Gábor, nem értem milyen 3 évre gondolsz? Ha a win95 és az 98 közötti időre, akk ok, mert az tényleg 3 év, de ha az XP-Vista az kérlek több mint 6 év. XP 2001-es őskövület, elég jól is sikerült, a vista meg 2007es újszülött. A W7 meg 2009 vége, és ha ilyen visztásan csinálják, akk 2010 közepe.

Balage · http://mrbalage.extra.hu 2008.10.30. 00:19:06

Ezt a thermoscreent hol láttad? Amiket szoktam olvasni apple-s oldalak, (appleinsider.com) mindenhol touchscreenként emlegetik :S Én elhszem, h az van benne, csak még sose láttam így emlegetni.

Ikrény · http://ikrenyweb.extra.hu 2008.10.30. 00:28:14

Bocs Balage, kicsit elszámoltam magam az XP-vel :D (Amúgy akkor nagyjából stimmel az állításom, hiszen 95-98: 3 év; 98-XP: 3 év :) ) 6 év az XP-Vista táv, és a hallottak alapján nem lett a legjobb a Vista, bár én nem tudom, még mindig az őskövület van a gépünkön, és egész jól megy, kivéve, amikor nem :D De ha a W7 tényleg tartani tudja a kitűzött időt, akkor 2, maximum 3 év lesz a különbség köztük. Nem tudom, annyi idő alatt mit lehet újítani, bár nagy valószínűséggel a Vista lesz az alap, amire felépítik a többi elemet. Csak el ne csesszék itt az egészet, mert akkor megint semmi értelme az egésznek. (Mégis miért adnak általában egy Vista telepítő mellé XP telepítőt is a boltokban? :D Persze ez is addig lesz így, amíg Microsofték leveszik az XP-t a polcokról. Olvastam, hogy mikor lesz ez, de már nem emlékszem rá :S )
süti beállítások módosítása