Windoz szeven

2008.09.06. 19:57

Picit kutakodtam ma vista ügyben (mert nekem most az van), és lapról lapra tovább haladva, egyre több új dolgot láttam és végül rátaláltam az új Windowsra.
Már korábban is hallottam róla, de most picit körbenéztem hogy hogy is lesz ez... :D
A tovább után akit érdekel, van egy kis bemutató, kérdések, válaszok, miért lesz jobb, miért lesz xarabb..

Állítólag a rendszer alapjait még a vista elött lefektették, de bennem már itt kétségek merülnek fel mert ha már a vista felfogását igy elqrták, mert ugye a vistának elég rossz vízhangja van/volt, akkor ha ennek az alapjait már korábban lefektették, akkor valszeg ez se lesz jobb nem..?
Egyébként meg microfosték észbe kaphattak mert látták h a vista egy csőddel egyenértékű, és most megy a hajtás hogy legyen egy új rendszer.
Benfentes infók szerint közel 2500 ember dolgozik rajta, ami azért nem kispályás.
Sokat ígértek és nem tudom hogy mit tudnak belőle betartani. Az első demo videójában pl érintőképernyős rendszer debütál, és iPhone szerüen az ujjunkkal tudunk görgetni, léptetni, képet forgatni/méretezni, ami így elsőre naggyon faján hangzik, csak pl nem tudom hogy ennek milyen hardveres követelménye van?
Itt nem feltétlen a memória és proci ami elgondolkoztató, hanem pl a monitor.. ..én nem tom hogy ez hogy müxik, de sztem a sima tft, lcd, na és persze crt monitorokon bajosan müxik, de nem kiabálom, el, lehet h vírítanak valami specko dolgot Billék.. :D
Szóval nem tudom hogy akkor most aki pl ilyen oprendszert akar annak új monitor, uj vidikari? (ne meg persze egy atomreaktor ami a gépben fejleszti az órajelet, mert sztem ehhez kell vagy 8-10GHz, na meg mondjuk 5-8 GB RAM.. )
Pill és utánna is lesek hogy hogy is müxik az érintőképernyős dolog.. :D
Na:
Ahogy gondoltam, speckó monitor kell hozzá, ami 17" nál 80-90k...
Mondjuk vannak ilyen touchscreen lapok is (csak a monitor elé teszed, és érzékeli h nyomkodod) na és ezek 30-40k ból megvannak, ami jó móka lehet, de én pl azt se tudom elképzelni hogy a monitorom taperjam, mert ugye 80 cm-re van tőlem, és nem akarok nyújtózkodva matatni..
Ez ugy lehet buli h van egy átfordítható kijelzős laptopod, és akkor az öledbe veszed és csak simized a képet..
Egyenlőre nem tudok ilyen jellegű technikát elképzelni pcknél.. :S
Ez inkább az iPhone kategória..

Más:
A hivatalos infók szerint a boot idő is sokkal jobb lesz, 15sec körüli, ami azért elég durva.. (..más kérdés hogy milyen gépen tesztelték.. ..mert octo (8) magos procin (magonként 3GHz) és 10Gb ram mellet nem nehéz jo eredményeket produkálni..)

Mostanában tényleg nem értem amúgy a microsoftot, mert egy ideje csak szopnak ezekkel az oprendszeres dolgokkal (meg minden mással).
Ideje lenne összeszedni magukat és alkotni valami maradandóan jó oprendszert. Megjegyzem hogy az xp-se volt szeplőtlen... ...csak ugye mire sp3, addigra kikupálódott..
A nagy terv emg az h 3 évente kihoznak egy új op rendszert, de én szivem szerint inkáb várnék 5 évet rá, de akkor azzal ne legyen olyan hogy nincs hozzá pl audio driver.. (2007-ben jött ki és továbbra sincs hozzá konfigolható 5.1-es driver.. ..megjegyzem hogy még csak quad audio sincs hozzá.. ...és már lassan 2009 van...)
Ebből adódóan a 07 es megjelenésű vista után a win7(vienna) megjelenését 2010re tervezik..
Majd update ha tudok újat.

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr101989165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerely · http://www.ikrenyweb.extra.hu/blog 2008.09.06. 20:08:41

ha mint tudjuk ijen ratyi a vista akkor neked mér az van... nem bízok az új os-ekben, amúgy az xp azért volt maradandó mert nagy volt az ugrás, most meg nagyon nem tudnak újat virítani csak ijen elszállt dolgokat h 20 gb-s os, meg táccsszkrín... költhetnének egy xp újításra, ami az xp mostani hibáit kijavítaná, tuningolnának rajta, és kész... bár ez nekik nem üzlet mert ha zsír új a cucc úgy jobb lehet a piárja is, inkább veszel új telefontöltőt mint egy régebbi jól működőt, amit megszigszalagoztak mert néhol randa volt a szigetelés nem?

weinie4 · http://jackieblog.extra.hu 2008.09.06. 20:11:23

nekem buhert vistám van.. :D Szal én menő vagyok.. ..csak az audio készített ki picit.. ..de azt is megoldottam.. :D

Ikrény · http://ikrenyweb.extra.hu 2008.09.06. 21:59:45

Hát Bill már nem fog újítani, de Steve igen :D Érintőképernyő? Még mit nem... Nem fogom én itt naponta takarítani a monitort... Jó lesz a sima egér+billentyű kombó is. Német nagybátyám mondta, hogy már fejlesztik a 32magos procit is. Na az aztán erőmű lesz :D Bár nem tudom, hogy mi igaz ebből, mert logikailag előbb jön a 8 aztán a 16. Habár ki tudja? :)

Andi 2008.09.06. 23:04:49

Hát ezt a bejegyzést sem fogom elolvasni... Ott elment tőle a kedvem, amint megláttam az informatikai mértékegységeket...

weinie4 · http://jackieblog.extra.hu 2008.09.07. 21:28:35

te mintha velem együtt gazdasági-INFORMATIKA szakon lennél nem..???
süti beállítások módosítása