Normális..???

2008.08.28. 03:56

Még mindig itt vagyok. Már a múmia óta ettem, ittam, mindezektől meg is szabadultam :D :$ És most azt várom hogy végre lejöjjön az új winfos.
Az utóbbi napokban láthattátok viharos önmarcangoló személyiségem megnyilvánulásainak forrongó szeszéllyességét (jó mi?) amint azon vívódtam hogy most akkor milyen op rendszer is legyen a gépen.

Az OSX azért ugrott ki a körből, mert úgylátom hogy nem szabható személyre. Nyilván itt nem azt kell érteni h a mappáknak tudok e adni nevet, stb, hanem azt hogy pl rendszergyorsítási beállítások, gyorbillentyűk, a kinézet.. (mert pl soha semmihez nincs skin!) Ez annyira nem hangozhatna rosszul ha mondjuk az alap kinézet jó lenne, de nekem pl a safari és itunes kinézete(homokbarna) nem nagyon jön be. Másfelöl meg az össze alkalmazásuk kezelése nagyon egyszerű, ebből adódóan minden extra gombot mellőztek, ami mondjuk lehet hogy a nagyinak jó h pl nem tudja leformázni a winyót, de én szívszélütést kaptam mire safarit be tudtam úgy lőni hogy hasonlóképpen lehessen használni mint pl a ff-ot.. Az itunes nem ismeri a global hotkeyt (akkor is tudod ezekkel irányitani pl: winampot ha nem felül van hanem csak tálcán fut) szal ilyet nem tud.. ..na msot én ilyeneket használok.. Aztán pl nincs totalcommander.. ..van hasonló, de néztem és nem az igazi..
Ennek tudatában úgy határoztam hogy osx nekem nem kell, meg mire átllnék rá, kb agyvérzést kapnék..
Mindezek ellenére elismerem az apple-ös kollégákat, mert a rendszer szép, és biztosan nagyon jó, stabil, virusmentes, stb.. ..de nem nekem találták ki. Én úgy vagyok hogy nekem az win is elég stabil jelenleg.. (..mugy nem tom hogy ez kinél hogy mutatkozik meg, h stabil vagy nem stabil, de nekem pl nem fagy, nem akad, nincs virus, stb.. ..nem kell ingyenpornó oldalakat lesni, és akkor nem jön be minden xar.. ..na meg kell egy jó tűzfal..

A következő kiszemelt a linux volt, ami bejövős volt, csak ott meg a szoftverkörnyezet dűhitett/nem elégséges..
Nyilván arra az architektúrára is van minden: zenelejátszó, office, msn, nero, stb.. ..nem ilyen néven, de van.. Csak az is annyira más, és összetett hogy nem tudom lekövetni. Az ntfs-t érdekessen olvassa (az írásról inkább ne beszéljünk..) (természetesen az osx is csak olvassa, ami ugyan jól hangzik, de igazibol az olvasás messze nem elég..) Szóval az is egész msá világ, és hát valljuk be semmi progi nincs rá.. :S (Már ami mondjuk nekem kellene/normális..) Szép, szép, de mire találsz rá valamit az egy kész örökkévalóság..
Úgy értem hogy ha pl winre kell valami akkor gugli és kb az első 3 találaton belül megtalálod azt amit kerestél és le is tudod tölteni.. ..na most osx és főleg a linuxnál ez így nem müxik... :S Ha valami kell akkor azt vagy megirod magadnak, vagy keresgélsz kb 2-3 órát, és akkor se biztos h megtalálod.. Aki informatikus és vág mindenféle kódnyelveket annak nem gáz, mert pik-pak megtalálja ami neki kell, de így hogy igazibol én ilyenbe nem vagyok otthon, így nem pálya..
Neten ugyan van hozzá dokumentáció,  nem tom ti hogy vagytok vele, de én ha egy setuphoz el kell olvasnom 50 oldal dokkumentációt, akkor az már bosszantó.. ..nyilván akinek van erre kapacitása, az válassza a Linuxot/Unixot, de én inkább választom a kevésbé stabil, ámde egyszerű, és testreszabható windowst. Feltelepítem, leghostolom, és ha stabilitási problémák lépnek fel akkor sincs gond, mert 8 perc alatt visszarak mindent, míg Linuxban a program telpítésekkel, és a program kompatibilitásokkal ennek kb a 10 szeresét qurnám el időben naponta.. :S

Most töltök egy vistát, amivel eddig az volt a gondom h sok ramot evett, de utánnolvastam és most találtam egy progit (vLite) amivel ki lehet csontozni a wint, és azt szedek vele ki a Vistábol amit csak akarok.. ..Találtma hozzá egy faxa dokumentációt, és már át is olvastam. Ezzel a progival volt olyan aki a 3,4Gbos verziót 360Mb körülire vette vissza..
Én úgy 650 Mb ra fogom vissza venni, meglesem h fullsetuppal mennyire gyors, és az eredmény füdvényében leghostolom.. ..azt max ha megunom akkor megy vissza a korábban ghostolt xp..
Most megyek mert lassan lent az új op rendszer, aztán ha kész a telepítés is akkor irok vissza..

off
hajnal 3:54 van..
Tegnap is negyed 4 kor feküdtem le, az elött is 2:40 körül..
Mi lesz holnap? A péntek már biztosan szombaton végződik...
on

A bejegyzés trackback címe:

https://weinie4.blog.hu/api/trackback/id/tr671989140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balage · http://mrbalage.extra.hu 2008.08.28. 18:19:08

Én is csináltam még régebben nLite-al (xphez) ilyen kipucolt telepítőt. Alapba 500 vhány mb lett belőle 300mb. Kiszedtem minden szart, szaudarábiai billentyűzet támogatás és társai, súgó. A súgó a legnagyobb fájl az egész telepítőben 50MB, vettem is ki a pipát előle. A súgót egyetlen egyszer nyitottam eddig meg: első gépem első napján, megnéztem h kell lekapcsolni.Meg lehet vele csinálni, h ne kérje a kódot telepítés közben, meg minden olyan beállítást, ami telepítés közben kell megadni. Kiszedtem belőle egy csomó dolgot amit még életemben nem használtam. Lett 300Mb telepítési idő a harmadára csökkent. SP3-ast is csináltam már egy kipucoltat meg egy normot, ami csak SP3, ha ne utólag kelljen felrakni. meg ha vki elkéri annak azt adom, mert ő lehet még szokta nézegetni a súgót és izraeli billentyűzete van.

weinie4 · http://jackieblog.extra.hu 2008.08.28. 20:44:43

én már sima xp nem is irok ki.. most ki van irva egy vista ghostolt (minden progival..) meg egy xp ugyan igy. tehát nekem most csak oylna vinfosom van ami csak az én gépemre jo.. (a driverek miatt..)
süti beállítások módosítása