Blog 5.0 RTM

2011.07.02. 14:49

 A napokban már írtam, hogy készül a blog egy kis vérfrissítéssel. A dizájn nagyja nem változott, a régi sablont nem nagyon akarom változtatni, mert ami jó, az jó.
A dizájn csak egészen kicsit változott és pár bővítésen is átesett.
Az egyik ilyen, talán legfontosabb az a második sidebar, ami nemes egyszerűséggel footeré érett. 
Ebben a dobozban az olyan navigációs tartalmak jelennek meg az oldal alján, ami nem feltétlen kell minden nap, de néha azért jól jön. Ilyenek például a linkek, a rovatok, vagy az archívum. Ezzel együtt a normális sidebar is használhatóbb lett.

A másik nagy újítás a bejegyzések alja. Korábban itt jelentek meg olyan infók, amik nem feltétlen voltak szükségesek. Így például a tagek, a kommentek száma, a dátum vagy épp a szerző. 
Rendszerint az ember a tényleges tartalomra kíváncsi és ezekre nem. Hogy a dolog ne legyen olyan nagyon sablonos, az infóba rejtett cuccok kaptak egy új betűtípust, csak úgy mint a fejléc. Ennek a betűtípusnak is megvan a maga története, így nem csak kurva jól néz ki, hanem eszmei értéke is van.
Az infó gomb egyébként hasonlatos a tovább gombhoz, az egyetlen különbség, hogy az infó gombnál elég csak fölő húzni az egeret a tartalom megjelenéséhez.

A bejegyzéseken belül a kommentek is kaptak egy kis ráncfelvarrást. Egyszerűbb és nagyszerűbb lett. A felesleges feliratok is eltűntek (helyette kaptuk médiatörvényes oktatást a blog.hu-tól) és csak egy kúl kép került a kommentek fölé.

A blog új like rendszert is kapott. A korábbi integrált verzió nem mindig működött, szóval most a legújabb szabvány van bent. A like mellett megjelenik egy küldés gomb is, amivel rögtön postázhatjuk az adott bejegyzést a legjobb barátainknak.

Hirtelen azt hiszem ennyi. Akinek utólagos észrevétele van, vagy valamin még változtatnátok az bátran nyomassa kommentbe.

Transformers 3 torrent trollok

2011.07.01. 10:27

 Mivel ma nem megyek melózni, ezért bokros teendőim mellett lehetőségem van néhány filmet is megnézni. Ma esett úgy, hogy ránézzek a hőn szeretett torrent oldalamra, reménykedve abban, hogy majd találok valami finomságot.
Hatalmas csalódás ért, mert rögtön az első torrent után felment az agyvizem.

Transformers 3 rus cam. A cím már elég sokat elárul, de ilyenkor jön az, hogy az ember megnézi a sample képeket/videót, majd ha még ez után is bizonytalan, akkor jöhetnek a kommentek, ami alapján azért le lehet szűrni, hogy kegyetlen mocskos szar minőségű-e a videó, vagy kibaszottul mocskos szar-e. He! Normál helyeken ez úgy néz ki, hogy van kb 20 komment, de még sokat mondtam, aminek az eloszlása a következő képpen alakul: - az első "elsőzik", majd elnézést kér és odaírja, hogy kurva fasza a film - utána jön kb 2 komment, hogy itt és itt van felirat, és az enyém már javított, nem úgy mint az első kommentelőé - jön az első arányos: audió 5/10, videó 3/10 - Jön még egy, aki szidja hordja, az első arányost, hogy mit nézett, ez legalább van 7/10 és 5/10.
- a következő 3 kommentben megegyeznek, hogy a 6/10 és 4/10, és igaziból barátok vagyunk.
- majd még pár komment, amiben vegyesen szidják a filmipart, bezzeg a régi időkben, kurva fasza volt, kurva szar volt, még kéne ám köszönni a feltöltőnek, mikor jön már HD (egy nappal mozi után, hozzáteszem)

Így igaziból durván 10 komment után le is zárul a vita és folytatódik annál, amit 2 nappal később töltöttek fel, és a 63. percben már nem lóg bele a jegyszedő haja.

Most, hogy egy oldalon keresztül részleteztem, hogy miért is jó torrentezni, jön a lényeg, hogy miért akadtam ki.
164 komment arról, hogy menjek IMAX-be, és vagy ha nem 3D-be nézem, akkor egy szarfaszú köcsög buzi vagyok. Ja és persze a feltöltőt azt azért szeretjük, de mindenki más egy cigány köcsög. 

Elolvastam az összes kommentet, csak azért is, hogy jól kibasszak mindenkivel, és gyors számolás után kiderült, a torrent minőségével (és vagy bármilyen ténylegesen hozzá kapcsolódó tartalommal) 6 azaz hat darab komment fogalalkozik.
Igaziból valahol szórakoztató volt nézni, ahogy az egyik moziba járós tábor váltig állítja, hogy a a mozi olcsó. Mert hát tulajdonképpen, ha IMAXba mész az "csak" 900 forinttal több (ami lényegében több, mint a fele a sima árnak). Sőt ha buzi vidéki vagy, akkor meg gyere már fel Pestre, a kánaán hazájába, és inkább ott nézd IMAXbe. 
És ha mindezért nem vagy hajlandó 5 ezer forintot fizetni, akkor még az unokád is rohadjon meg!

A másik csoport a csóró vagyok, nem megyek moziba azért se, és rohadjon meg az összes burzsuj köcsög. Mindamellett ott van aláírásban, hogy csrillió magos gépe van, 700Gb RAMmal és legalább 3 videókártya van a gépében és/vagy 42 colos macbook ott figyel az asztalán.

Igaziból ez a két fő csoport, de azért még van pár:
A régi szép idők: minek vitatkoztok, már minden szar, bezzeg amikor még a dédnagyapám 6 éves volt, az mesélte, hogy az ő nagyapja egy oviba járt Chaplinnel. 
A kurva anyját mindenkinek fajta: teljesen mindegy, hogy mi zajlik már 20 komment óta, ő visszaír az elsőnek, hogy mekkora fasz hogy elsőzik, majd hozzáteszi (kétszázadikként), hogy ő a második.
Vannak a békítők: akik próbálják a csoportokat békíteni és rádöbbenteni őket, hogy az élet szép, kár ezen vitázni. Rendszerint őket utálják a legjobban, mert mindkét vitatkozó fél elhordja, szidja őket. Nem utolsó sorban a kommentjét pedig legalább 124 mínusszal és/vagy dislikeal sújtják. 
Vannak a nyalósak, akik egyik csoportba se tartoznak, de probálnak mindenhova objektíven nyalni: "minek nyomatjátok a mozit egy torrent oldalon, hát hülyék vagytok??? A film amúgy fasza volt IMAXben, aki teheti nézze."
Az okoskák váltig állítják, hogy nem volt sehol a leírásban, hogy ez oroszul van. Fenyegetőzik, hogy ha ezt az admin meglátja, majd akkor kaptok ám a fejetekre. 

Igaziból lehetne folytatni a sort, mert egy egész kis közösség fejlődik ki minden torrent oldalon a társadalom összes rákfenéjével együtt, de azt hiszem felesleges folytatni.
Végül nem szedtem le, mert nem tudtam dönteni, hogy szar faszú zsidó legyek, vagy mocskos cigány.

Természetesen a fenti történet teljes mértékben kitaláción alapul és a valósággal való bármiféle egyezés csak a véletlen műve. Nyilvánvaló, hogy senki nem torrentezik.

 

 Egyszerűen nem tudok betelni a Massive Attack nagyszerű zenéjével. Nem most volt, amikor megmutattam a lemezt, de még most is erősen függő vagyok. 
Rengetegszer írtam már arról, milyen nagy élmény is az nekem, mikor egy üveg iceteával, zenével és nyugalommal ülhetek egyedül a szobámban. 
Igaziból soha senki nem jelzett vissza ilyen bejegyzésekre, hogy "igen, pontosan tudom miről beszélsz", ezért még párszor el fogom mesélni, hogy már megint egy ilyen este van - ami egyébként abszolút nem bánok.
Hangosan szól a zene a szilikonból, még a billentyűk kattanását sem hallani, közben pedig szinte egy másik helyen vagyok. 
Ilyenkor néha picit azt képzelem, mintha olyan lennék mint Csabi. A mai napig megvan a fejemben egy pillanatkép róla, mikor lent ültünk az albiban. Sötét volt, csak a monitor világította meg az arcát és valami hasonló zene szólt. Beleszívott egyet a cigarettájába. Szinte hallani lehetett, ahogy az apró dohány morzsalékok pattogtak a parázslatban. 
Az emlékképemben más nem is látszik, szinte elhalványult a világ, csak a kifújt füst, ahogy gomolyog a monitor fényében. A keze az egér és a billentyűk között járt, miközben az a fura "radírgumis" groteszk mosoly ült a szája sarkában.

Csodálatos esték voltak ezek. 

Blog 5.0

2011.06.30. 20:30

 Ma végre megint nekiálltam egy kicsit dolgozgatni a blogon. Az idők során rengeteg dolog eszembe jutott, amit érdemes lett volna kipróbálni. 
A tesztelési időszak során nagyon sok minden kiderült és lassan már körvonalazódni látszik, hogy miként is fog kinézni az új blog.
Ahogy már korábban is, a legfőbb változások nem feltétlen látványosak, inkább a blog gyorsabb működését hivatottak szolgálni. Rengeteg olyan apróság is lesz majd, ami a kezelhetőséget segíti elő. Így például eltűnnek olyan fülek, gombok, amiket nem használunk, és megjelennek olyanok, amik a gyorsabb böngészést teszik lehetővé.
A főoldalon olyan felület kialakítása a cél, ami ténylegesen csak a tartalmat jeleníti meg, és nem tartalmaz más felesleges dolgot. Ilyen szempontból a blog.hu-s motor sok helyen kötözködik, de ha minden jól megy, akkor pár napon belül talán sikerül rendesen összerakni a dolgot. 

Akinek esetleg van építő jellegű kritikája a bloggal kapcsolatban, vagy hogy mit látna viszont szívesen a blogon, vagy a designban, az most még jelezheti, amíg fejlesztési szakaszban van a dolog.
Szorítsatok és akkor tényleg hamar kész lesz.

Szerző: weinie4

Szólj hozzá!

Címkék: blog update

 Az itthoni idősek megelégelték a tarthatatlan kátyúhelyzetet és kezükbe vették az irányítást. A budapesti Reizinger Márta elmondta nekünk, hogy mi is az ábra az itthoni utakkal.

"A legfőbb probléma az, hogy egyszerűen nincs pénz az összes létfontosságú utat helyrehozni, így nem maradt más lehetőség, mint hogy a polgárok álljanak az úthenger mellé, és megtegyék azt, amit megkövetel a haza."
Ilyen buzdító szavak hallatán még a szerkesztőség aggjai is kötni álltak és hamar belátták, hogy tényleg szükség lesz, minden dolgos kézre, hogy Magyarország is európai színvonalra emelkedhessen.

A speciális technika, amit a nyugdíjasok alkalmaznak, nem más mint egy régi keleti módszer. A titka abban rejlik, hogy a kötéshez használt fonalat először olaj származékba merítik, így adva neki rendkívüli strapabíró képességet. 
A kötési technika a szokásos "egy sima egy fordított" helyett egy sokkal erősebb került használatba. Reizinger Márta elmondta, hogy amit ők használnak, az a hatványozó csomózás. Ez lényegében a sima módszernek a négyzete: egy sima, két simára fordított és még egy fordított. Ezzel a módszerrel a kijavított rész tartóssága meghatványozódik. 

Az igazán régi motorosok még ezt is négyzetre emelik, de erre tényleg csak a legmerészebbek vállalkoznak. A négyzet a négyzeten technikát csak olyan helyeken alkalmazzák, ahol rendkívül nagy igénybevételnek van kitéve a javított felület, így például hidakon, alagutakban, illetve több emeletes épületeknél, esetleg gyárakon belül.

A javítandó rész kitöltése sok dologtól függ, de a legfőbb szempontok az üreg mélysége és átmérője. Az állandó átmérőt a legszélesebb és legkeskenyebb pont mértani közepeként határozzák meg, majd ezt osztályozva döntik el, hogy melyik technika a legmegfelelőbb a kitöltéshez.

Az önkéntes csoportok munkája már nagyban zajlik és a sikeres akcióknak köszönhetően a hazai kátyúk nagy részét már sikerült felszámolni. 
A kötött útpályák olyan sikeresek, hogy már Európa szerte hír ment a magyar vállalkozásnak.

További sikeres munkák tekinthetők meg a tovább után.

 Nincs más dolgod, mint szerezni 500 liter festéket és felszerelni pár masszív bringát vödrökkel, amik a célzóna felett eleresztik az anyagot.
A lenti képen az látszik, hogy mi lett az eredménye a berlini akciónak, a tovább után pedig van videó is, aki mozgóképen követné a szituációt.

 Legalábbis a soproni Valicsek Éva ezt próbálta meg elérni, egy új kreatív tojástartó formájában. 
A doboz oldalán a vonalkódba ágyazott darabszám szó szerint élmény a szemnek, hát még a gumis rögzítő pántok. 
Az új természetesen újrahasznosítható kartonból készül, és persze többször is felhasználható. Ez persze nem jelenti azt, hogy rögtön fel is váltja majd a jól bevált dobozokat, de az biztos, hogy egy alternatívának jó lesz. 
Előre magyarok a tojásokkal!
A tovább után még képek a csodatartóról. 

süti beállítások módosítása