A Rómer Házban ismét nagyszerű program lesz, amire minden kedves érdeklődőt várnak. 
A célkorosztály alapvetően a fiatalok. Egészen pontosan 16-19 év között keresik a résztvevőket, de +/- egy év még simán belefér.
Az animációs szakkör június 7-én kezdődik egy információs nappal, ahol minden kétkedőt igyekeznek meggyőzni, hogy márpedig ez igen is jó. 
Én mindenképpen azt ajánlom, hogy aki még nem volt ilyenen, az legalább erre az infó napra menjen el, nézze meg magának, hogy mi ez és ha tetszik akár még profitálhat is belőle. 

Az információs napon 15 és 16 óra között a résztvevők találkozhatnak Kocsis Richárddal aki az animációs szakkör vezetője lesz a későbbiekben, illetve megnézhetik az Azta, avagy a képzelet természetrajza című animációs filmet is.
Aki pedig csatlakozik a szakkörhöz, az a munkáját később a Hrabal moziban viszont láthatja.

Az egész program alatt szakmai segítséget is kapnak a tanulók, a végén lesz egy közös vetítés is, és kapnak majd egy ajándék lemezt is, amin a szakkör folyamán elkészült filmek lesznek.
Már csak egy kérdés maradt hátra, hogy mikor és mennyi az annyi.
A tényleges szakkör június 20 és 24-e között lesz, a kész filmeket pedig 25-én vetítik a Hrabal premier termében. 
A 9500Ft-os árért cserébe a szakkör mellé kapunk két belépőt is a vetítésre, illetve a már említett lemezt is, amin az alkotások lesznek majd.

Elsőre talán soknak tűnhet ez az ár, de az információs nap ingyenes, ezért én mindenkit biztatnék, hogy legalább oda menjen el, és nézze meg magának a dolgot. 
Aki pedig kedvet kap, az 20-ától megkapja az egyes harcos kiképzést és igazi mozifilmet csinálhat!
Akinek ennyi információ nem volt elég az talál hivatalosat is a Rómer Ház honlapján, illetve lehet jelentkezni a Facebook eseményre is, hogy mész ;)

 A Reserved előrukkolt a legújabb kollekciójával, ami nekünk azért érdekes mert Magdalena Frackowiak igen jól néz ki a képeken. A ruha teszi az embert? Vagy fordítva?
A tovább után jön csak az igazán "So much fun"! Ja és elvileg ezeket már lehet kapni is. Mármint a pólókat :D

Színes fesztivál :: Optimist

2011.05.29. 01:21

 Gyönyörű!

 Ebben a kijevi kávézóban tényleg egy fészek belsejében érezhetjük magunkat. A cél az volt, hogy az étterem használhatósága mellett a környezet legyen modern, kényelmes és a természetet idézze a látogatóban.

A belső két részre oszlik: egy étkező rész, illetve egy nyugis, bár rész.
Az étkező részt főleg a tornádó és az eső téma inspirálta. A galériát ennek szellemében 6 tornádó alakú formából alakították ki, az eső pedig a lámpák formájában mutatkozik meg.
Ezzel a plafonról eső cseppekkel és a tornádó témával teljesen a természetben találjuk magunkat, amit még külön feldob a sok fa és rost hatású burkolat, illetve a fura hernyó formájú pihenő puffok, amelyek még színben is harmonizálnak egymással.

A bár részben a burkolat nagy részét a fészek belsejét utánzó fa borítás teszi ki. Ezt a dekorációt apró kis fadarabok alkotják, melyeket ragasztóval illesztettek össze.
A puha szivacs fotelekben az embernek tényleg nincs más dolga, mint pihenni és meditálni az élet dolgain. 

A tovább után még pár fénykép a helyről.

 Gondolom már mindenki látott 360 fokos videót, aki meg nem, az majd most! A nyújorki Kogeto előállt a Dot-tal, egy olyan kis szerkezettel, amit a szifonra pattintva 360 fokban vehetünk fel videót. 
A Kogeto amúgy ezzel foglalkozik, úgy hogy van tapasztalat bőven. Adta magát az ötlet, hogy ha már a phoneba is normális kamera került, akkor miért ne lehetne arra is 360-as optikát fabrikálni. 
A cucchoz jár spéci szoftver is amúgy, de tessék nézni a videót. A tovább mögé rejtettem.

 Az egész technikát azért fejlesztették ki, hogy az emberek felszerelés nélkül is azt az illúziót tudják kelteni, mintha ülnének. 
Ennek igazán nagy jelentősége a katonai felhasználásban van. Az első két csoport (sima és kontroll) még a hidegháború idején kezdte el gyakorolni a technikát. Az elsajátításához rendkívül sokat kell gyakorolni és természetesen a teljesen stabil üléshez legalább 200 órát el kell tölteni levegőben is.
A lenti képek azért is rendkívül különlegesek mert az álruhás katonák közterületeken láthatók éppen. Ezt az amerikai hadsereg nem nagyon szokta engedélyezni, de jelen esetben kénytelenek voltak kiszállni a helyszínre, mivel az egyiptomi és iraki helyzet már tarthatatlan volt.

A siker természetesen nem maradt el, az ellenséges vonalak mögött úgy meglepődtek a katonák, hogy hevesen összefosták a gatyájukat, majd egymás fülébe haraptak. 
Az elfogott szanitécek elmondták, hogy olyan súlyosak voltak a sérülések, hogy a katonák gyakorlatilag a felfokozott vérnyomásuk és fülharapásuk miatt perceken belül elvéreztek. 
Azt is elmondták, hogy aki nem vérzett el, az a sok kénes illetve metános bélsár gáznak köszönhetően maradandó tüdő szottyadást szenvedett el. Őket jelenleg Epölön kezelik.

A tovább után még pár megdöbbentő fénykép az épp bevetésen lévő álruhás katonákról.

 Már egyik sem lehet probléma ezzel az új dohányzóasztallal, mivel egyszerre könyv és asztal. Pontosabban könyv formájú asztal, de az első pár lapja tényleg lapozható, míg a belseje pedig feltölthető mindenféle kincsekkel.
Ha jönnek a rokonok, akkor pedig csak fel kell csapni és az első oldalon már is ott van a család, az unokák, a kiskutya, a nagy cica, stb.. 
A tovább után még lehet szemezgetni, hogy micsoda kurva nagyon jó ötlet ez. Instantget!

Comic :: Irony

2011.05.28. 22:16

 

Esti cicimix

2011.05.28. 22:11

 Akkor most a House évadzáró után kell egy kis lélekvidítás :D

via Yummie

 Ugyan nem most volt azt ominózus záró rész, hanem már vagy 5 napja, de nekem csak most volt érkezésem megnézni, ezért értelem szerűen most írok róla.
Aki még nem látta, az megnyugodhat, mert csak a tovább után fogom széjjel spoilerezni a dolgot. Annyit azonban elárulhatok, hogy az utolsó két rész eléggé erősre sikeredett, sőt (pozitívum vagy sem), talán az évadzárót megelőző rész még erősebb lett, mint a finálé.
Amint a képen látszik, annyi izgalom volt a részben, hogy még kaszkadőr is kellett.

A tovább után pedig jöjjön, aminek jönnie kell!

süti beállítások módosítása