Slow-motion :: Asztalra vissza

2011.05.20. 15:24

 Kiskoromban mindig meg akartam próbálni úgy lerántani a terítőt az asztalról, hogy minden rajta marad. Egyszer próbáltam meg. Anyuék nem annyira örültek az ötletnek. Azóta nem próbálkozom.
A lenti videó is hasonló módon készülhetett. Sőt, pontosan úgy ahogy én csináltam. Semmi nem maradt az asztalon. Tessék nézni, hogy lehet egy tökéletes reggelit teljesen tökéletlenné tenni.

 Egyik kedvenc színészem újabb nagyszerű reklámot szállított nekünk. A falusi ember is ismerkedik az internettel. Azt hiszem többet nem is kell hozzáfűznöm :)

 Épp a workshop kellős közepébe cseppentem bele. A játszók épp azt gyakorolják, hogy hogyan kell megölni a másikat.
Ahogy közeledtem a terem felé nem tudtam elképzelni, hogy mi történhet odabent. Mintha a következő Fűrész filmet forgatták volna. 

A mostani workshop témája - már amire ideértem - a másik játékos tisztelete. Megtudtuk hogy nem számít milyen jónak érzed magad, vagy hogy szarnak érzed-e a magad a játék közben. A te véleményed nem érdekes. Az egyetlen, ami fontos az az hogy akarjanak játszani veled. Mert ha játszani akarnak veled, akkor az azt jelenti , hogy jó vagy, hogy megy neked.

A játékok vezetője egy vendég csoportbeli úriember, sajnos a nevét nem tudom, majd később pótolom a hiányosságot, Andy. Ahogy a készségfejlesztő játékokból kiveszi az ember, ők egészen más szinten játszanak - bár ez majd csak a ma esti előadáson fog igazán kiderülni.

A gyúri Import Imprós színészek is örömmel hallgatják a jó tanácsokat. Igaziból egészen fura őket egy helyen látni.

Mivel elfogyott a mondanivaló, inkább mondom hogy mi történik menet közbe.
A játékosok most végeztek az egymást dicséretével. Nem volt más dolguk, mint közel 2 percen keresztül egymást dicsérni és magasztalni, ezzel is fejlesztve a közös játékot és beszédkészséget.

A második körben pedig pont az ellenkezőjét kell csinálniuk. Most egymást ócsárolják és a földbe tiporják. A játék lényege, hogy nem a külsőségeket kell alapul venni, hanem inkább belső tulajdonságokat.
Ez persze igen nehéz ha az ember most látja először a társát, és maximum tegnap ivott vele egy sört. Mindezzel együtt, rendkívül komikusak a beszélgetések.

Most búcsúzunk, de ma már elvileg live stream is lesz, mint ahogy azt tegnap is mondtam.

 Megvolt az első nap, és mint ahogy az a bejegyzés időpontján látszik, elég jól sikerült. Jelenleg 1 óra van és nemrégen tértem haza.
Már 7 óra körül megkezdődött az utolsó hajrá az előadás előtt, de az előkészületek már tegnap elkezdődtek.
Mint ahogy az ilyenkor lenni szokott a technika ördöge megjelent, így sajnos a mai napon le kellett mondani a live stream-ről, de az illetékes technikai felelős azt nyilatkozta, hogy holnapra helyreállítják a problémát és akkor akár otthonról is lehet majd követni az eseményeket. Ezen a ponton köteles vagyok megemlíteni, hogy élőben azért egész más. Öreg tanítómesterem most így fogalmazna: "nem mindegy, hogy nézed a pornót, vagy csináld".
A napi frappáns idézet után egy kicsit a rendezvényről. A sok szervezkedés és pakolás után végre beengedtük a közönséget is. Egész hadseregnyi ember jött el, szóval páran még álltunk is.
Egy gyors köszöntő után Tenzi megnyitotta az Első Imprós Fotókiállítást, amely keretében az elmúlt 3 év impró eseményeit követhettük végig fotókon.

Rövid szünet után máris a színpadon voltak a játszók és indulhatott a móka. Lilla, Matyi, Ede, Zsolt és Rocky voltak a játszók ma este. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam azoknak, akik ismerik a bandát. Hozták a formájukat és még a szokásosnál is több ökörséget játszottak el. Az este legerősebb játszói talán Rocky és Zsolt voltak, de a többiek is jól játszottak. 

A két felvonás kicsivel 10 után ért véget. Külön öröm volt, hogy most nem sültünk meg, lévén, hogy a Gyermekek Háza udvarán volt az Impró sátor felállítva.
A vendégeket finom ropogtatni valók várták illetve egy vendégkönyv, amibe mindenki leírhatta, hogy mit talált jónak az este folyamán.

A második felvonás és a gyors összepakolás után az egész banda - jó szokását megtartva - átvonult a Vendelinbe egy pofa sörre. Vagy kettőre.
A holnapi program workshoppal indul. Egészen pontosan délelőtt és délután is workshoppok lesznek a játszóknak. Én természetesen megyek oda is, és próbálok majd írni, fotózni, hogy mi is történik a színfalak mögött, hogy lehet felkészülni ilyen előadásokra.
Este pedig már a vendék bandák játszanak. A mai előadás igen magasra tette a lécet, úgyhogy fel kell kötni a gatyájukat a vendég-játszóknak. 

Az előadás alatt készült pár kép is, de a Tenzi féle színvonalas pillanatképek majd csak holnap jönnek. (Elnézve a rögtönzött fotókat elég sz*r minőségűek, de majd holnap rendes is jön.)
Have fun! És gyertek holnap (is)!

 Gondolom mindenki azon gondolkozik, hogy miként lehetne egy bazi nagy teherautót paintball halálosztó géppé alakítani.
Jelentem, van aki nem csak gondolkozik rajta, hanem meg is csinálja..  840 csövön keresztül jön az áldás, több mint 6 bar nyomással.
Aki még így is kötözködni akar, az a lézer irányzékok után már biztosan nem fog. 1/8-ad másodperc alatt 6 négyzetmétert terít be a kicsike. 
Ezek után pedig csak lerántod a plató ajtót és menekülés. 

 LisztesLádán már minden okosat elmondtak, amit lehetett, szóval nem is nagyon tudok mit hozzá írni. Az biztos, hogy sokszor tényleg felfedezetlenek maradnak az ilyen tehetséges itthoni művészek.
A film professzionális, és gyönyörű. Talán kicsit még elfogultabbá tesz, hogy a zene is kell azért alá. Magyar Gábor megtette, amit megkövetelt a haza.
Ha további infóra vágytok a videóval kapcsolatban, akkor olvassátok el a LisztesLádás posztot, illetve keressétek fel Magyar Gábor honlapját.

 A lenti videót Salidannak köszönjük, tőle loptam el :) Gondolom már mindenki találkozott olyan szituációval, amikor nincs idő valamire, nincs behűtve a pia, de mindjárt itt vannak a haverok, vagy épp a fagyi még nincs kész, stb..
Na akkor ez a nektek való videó. Csomó érdekes dolgot mutatnak meg benne, amivel akár napközben is egyszerűbbé tehetjük a dolgunkat :)

 Ilyen még nem volt, de reméljük még lesz sok. Már pár hete lehet hallani a dologról, legalábbis azoknak, akik teljesítették amit utasításba adtam és lájkolták őket.
Most viszont itt van életnagyságban is a dolog.

Az Első Győri Imprófesztivál nem csak egy sima imprós est lesz, hanem egyből három. Egyrészt így inkább nevezhető fesztiválnak, másrészt több előadást lehet majd megtekinteni.
Az idei fesztiválon nem csak a győri Import Impró vesz részt, hanem mindenféle színjátszó csoportok is megmérettetik magukat, hogy még izgalmasabb legyen a dolog.

A fesztivál most csütörtökön kezdődik, azaz holnap után, azaz 17-én a Gyermekek Házában, és egészen 21-e, szombatig fog tartani, hogy vasárnap még ki tudjuk pihenni a sok nevetést, na meg ugye a záró bulit. 

Az első napon egy klasszikus helyi impró esttel nyílik meg a fesztivál. Az est folyamán kiállításokat is meglehet majd tekinteni, illetve az est már itt is egy kötetlen buliba fullad.
A második napon délelőtt főleg workshoppok lesznek a résztvevő vendég csoportoknak, de nem kell aggódni erről is lesz online tudósítás egész nap.
A workshoppon tanultakat pedig este ismét kamatoztatják a csoportok. A pénteki este a Play Ground-é lesz.
Az utolsó nap lesz a legdurvább mind közül! Délelőtt ismét workshoppok, de délután már csak a játszásé. Este megmérettetésre kerülnek a bandák és csak a közönség tudhatja, hogy ki lesz a jobb.

Biztosíthatok mindenkit, hogy már nagyon készülnek a résztvevők a megmérettetésre. 
Az est zárásaként pedig ismét záróbuli kötetlenül.

Aki egy kis nevetésre, vagy akár még többre vágyik, annak itt a helye. Ismét lesz diák, felnőtt és támogatói jegy is. 500, 800 illetve 1000Ft.
Aki pedig nagyon felbátorodott, annak van 3 napos bérlet is a fesztiválra, amivel mindhárom napon részt vehet az esti mókában. Ez az alábbi csoportosítás alapján: 1200, 2000 és 2500Ft lesz.

Tessék jönni nevetni!

-update-
Csak a facebook elérhetőség maradt le. Itt találtok még infókat a dologról. Érdemes amúgy jegyet is foglalni, mert lesz nép rendesen!

Swarovski reklám

2011.05.17. 20:17

 Hát akkor most gyönyörködünk.

Én nem tudom, ti mennyire vagytok Swarovski fanok, de ez akkor is csodaszép volt. Nem vagyok nagyon otthon az ékszerek világában, de ahogy észrevettem most nagyon megy ez a dolog. Mindgenki ilyen ékszereket kap, meg vesz. 
Mondjuk ez talán azért van, mert itthon a sok megfizethetetlen ékszer közül ez talán az egyik, amit még meg lehet fizetni és van neve. 
Itthon is mindenki tudja, hogy mi az a Swarovski és persze rögtön elámulnak a rokonok, ha egy egész gyűjteményed van. 
Ennyi volt a mai okfejtés.

Az első napok itthon

2011.05.17. 20:12

 Azt hiszem ez kellett nekem. Most kezdődött meg az a hét, amikor még semmit nem kell csinálnom. És mindezt hivatalosan tehetem.
Az érettségi szóbeli részére még nem szántam rá magam, majd jövő héttől. Ezen a héten még pihenőt szavaztam meg magamnak.

A napok rendszerint parizással telnek. Amióta hazajöttem, azóta gyakorlatilag ugyan az megy, mint Németországban. Születésnapok, vagy akár csak simán szolid sörözések, esetenként ivászatok.
Reggelente  - délben - felkelek, benyomok valami fasza zenét és egyszál gatyában hangos zene kíséretében kimegyek a konyhába valami reggelit csinálni. 
Azt hiszem ez az élet hiányzott nekem. 
Az utóbbi években pont ez maradt ki, mert valaki mindig volt itthon, de most öntudtra ébredtem és élvezem, hogy itthon egyedül donáldkacsázhatok.

Tegnap este itt nálunk volt az összeülés, ma pedig máshova megyek. Holnap Niki, csütörtökön meg már kezdődik az imprófesztivál. 
Kaptam pár belső infót, szóval hamarosan jön ahhoz is egy kis hype. Tessék jönni és élvezkedni. 
My my mind was slow.

süti beállítások módosítása